Назад

Как да намерите правилното име на домейн за вашия бизнес

Името на домейна e постоянния адрес на вашия уебсайт. Казано по-просто, това е, което потребителите въвеждат в полето за търсене, за да получат достъп до вашия уебсайт. Изборът на правилните думи, които да се използват като име на домейн, може да е предизвикателство, тъй като трябва да вземат предвид няколко неща. От една страна, име на домейн е това, което вашите клиенти ще видят в адресната лента на вашия уебсайт. Той е много по-лесен за запомняне от IP адреса на вашия уебсайт.

След избора на домейн, непроменно ще дойде момента, в който да потърсите повече по въпроса за иработка на сайт или изработка на онлайн магазин, избор на цветова схема за вашия сайт и дизайн на сайт, избор на хостинг, както и ще ви интересуват теми като: колко струва изработката на уебсайт. Оставяме бързи връзки към темите в блог поста.

Указания за избор на име на домейн

Ако в момента обмисляте какво трябва да бъде името на вашия домейн, ето някои насоки, които трябва да запомните:

1 – Можете да съпоставите името на вашия домейн с името на вашия бизнес или не.

Вие сте свободни да изберете каквото име на домейн искате. Физическите, трябва да инвестират повече в името на бизнеса си, така че изборът на име на домейн, което съответства на името на бизнеса им, може да им бъде от полза. От друга страна, онлайн фирмите могат да изберат по-запомнящо се заглавие от регистрираното им бизнес име, за да създадат повече интерес и внимание.

Прочетете още по темата Как да изберете подходящия уеб хостинг (списък от 15 точки)

2 – Включете ключови думи, ако искате повече взаимодействие

Добавянето на ключови думи към името на домейна на вашия уебсайт не е необходимо, но може да помогне за подобряване на ефективността на вашия сайт. Използването на ключови думи във вашия регистриран домейн ще помогне на вашия сайт да се показва повече в страниците с резултати от търсещите машини на хората. Освен това ще имате повече шансове да получите кликвания, отколкото други уебсайтове от подобна област. Ако това е целта, която искате за вашия бизнес, вземете предвид този съвет, когато концептуализирате името на вашия домейн.

Прочетете още по темата Избор на цветова схема в уеб дизайна: Всичко, което трябва да знаете

3 – Бъдете кратки

За имена на домейни не важи: по-дългото винаги е по-добро. Уверете се, че името на вашия домейн е лесно за запомняне от потребителите. Грешно изписано или формулирано име на домейн в URL адреса ще отведе вашите клиенти към различен сайт, което може да доведе до загуба на трафик за вашата страница. За да запазите името на вашия домейн възможно най-кратко, помислете за максимум три думи включени в него.

 

4 – Подскажете за какво е вашият бизнес чрез домейна, преди да са отворили уеб сайта ви

Когато избирате име на домейн на вашия уебсайт, помислете за думите, които ще кажат на хората какво предлага вашият сайт. Можете да привлечете повече заинтересован трафик да посети вашия сайт, ако те разберат какво предоставяте въз основа на вашия URL адрес. Ако вашият бизнес се извършва изцяло от разстояние, можете да използвате думата „онлайн“. Ако сте собственик на кафене, може би използването на думата „кафене“ ще бъде полезно за вас.

Прочетете още по темата Защо да изберете агенция пред Freelancers (разработчици на свободна практика)

5 – Не се ограничавайте до имена на .com

В много от случайте ще видите, че желаното име на домейн от вас вече е регистрирано, но не се обезсърчавайте. Завършването на името на вашия домейн с .com не е единствената ви опция. Можете да използвате .net, .org или това, което представлява вашият език. Бизнесите в UK често се използва за компании от Обединеното кралство и вавършват на domain-name.uk. Това може да бъде приложено за бг пазара и да регистрирате домейн име domain-name.bg

 

6 – Не забравяйте, че имената на домейни са наети – не са собственост

Повечето хора мислят, че след като регистрират име на домейн за техния бизнес, това означава, че вече го притежават, което не е така. Регистрираното домейн име ще изтече в зависимост от това колко години планирате да плащате за него. Ако решите да не подновите домейна си, ще го загубите и друг бизнес или физическо лице може да го регистрира вместо вас. Уверете се, че сте го регистрирали на свое име (избягвайте да го купува трета страна) и запазете идентификационните си данни за вход.

Прочетете още по темата Колко струва изработката на уебсайт за малки, средни и големи предприятия през 2024г?

Отделете време и изберете мнимателно името на вашия домейн

Изборът на име на домейн може да изглежда лесен, но изисква мислене и внимателни съображения. В крайна сметка той действа като кодово име на вашия онлайн бизнес. Ако искате избраното от вас домейн име да има голям шанс за успех, разгледайте нашите съвети по-горе.

След избора на домейн, непроменно ще дойде момента, в който да потърсите повече оо въпроса за иработка на сайт или изработка на онлайн магазин, избор на цветова схема за вашия сайт, както и ще ви интересуват теми като: колко струва изработката на уебсайт. Оставяме бързи връзки към темите в блог поста.


Ако имте нужда от безплатна птофесионална консултация при избор на домейн име, свържете се с нас днес, за да научите повече за това какво можем да направим за вашия бизнес.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки