Назад

11 фактора, които влияят върху класирането на вашия уебсайт в Google

Google редовно актуализира алгоритъма си, за да подобри резултатите от търсачките си и да предложи най-високо качество, най-подходящата информация на потребителите.

В резултат на това много сайтове претърпяха спад в класирането и загуба на трафик, тъй като има над 200 фактора за класиране, които търсачката използва, за да определи видимостта на уебсайта.

Поддържането на честите актуализации на Google е от решаващо значение, за да се гарантира, че вашият уебсайт се радва на високо класиране, тъй като тези актуализации са предназначени да отстраняват лошо проектирани, неоптимизирани и съдържащи спам страници.

Можете да съсредоточите усилията си върху няколко фактора за класиране, които имат по-голяма тежест от останалите, помагайки ви да изкачите позицията си до върха.

 

Ето единадесет решаващи фактора, които влияят върху класирането ви в Google:

 

Фактор 1 – Избор на ключови думи

Ключови думи Ключовите думи са един от най-важните фактори, влияещи върху класирането на вашия уебсайт, от който зависи целият процес на SEO. Ако не направите правилно проучване на ключовите си думи, може изобщо да не получите никакъв трафик.

Интегрирането на правилния вид ключови думи ще насочи вашата целева аудитория към вашия уебсайт, което ще ги направи по-добри за конвертиране.

Можете да използвате комбинация от ключови думи с къса и дълга опашка, за да издигнете класирането си към по-предни позиции.

С помощта на инструменти за изследване на ключови думи като Ahrefs ще имате по-добра представа за конкуренцията, цената на кликване, обема на търсене и нивото на трудност при класирането на избраните от вас ключови думи.

Прочетете повече по темата, за да разберете как да правите проучване за ключови думи, които да включите в сайта Как да провеждате проучване на ключови думи за вашата PPC кампания

 

Фактор 2 – Дължина на съдържанието и четливост

Създаването на стойностно съдържание на редовни интервали е сигурен начин да създадете повече органичен трафик към уебсайта си, тъй като това е един от най-високо класираните фактори, които Google използва за оценка на уебсайтове.

Тъй като търсачката дава приоритет на показването на най-информативната и подходяща информация на потребителите, ще трябва да се уверите, че съдържанието ви е достатъчно добро, за да заслужи първото място.

Вашето съдържание трябва да е дълбоко свързано с вашата ниша, съществено и оригинално. Дължината на публикацията в блога често се различава според индустрията, но идеалният пост би бил от 800 до 1500 думи, особено за сайтове за пътувания, здраве, технологии и новинарски публикации.

Сайтовете за маркетинг и реклама обикновено имат публикации в блогове между 1500 и 3000 думи. Дългите постове също увеличават времето на престой, ангажираността и доверието, като задържат потребителите ви на уебсайта ви възможно най-дълго.

Ако се затруднявате да създавате висококачествено съдържание, можете да наемете дигитална агенция за писане на блогове, които да ви дадат тласъка, от който се нуждаете.

Вашите заглавия също трябва да са закачливи и да съдържат основната ключова дума. Трябва да е от 50 до 60 знака, тъй като Google показва на страницата за търсене.

Освен това ще трябва внимателно да изберете вашите „втори заглавия“ или вашите H1 и H2 тагове, което е важен сигнал в алгоритмите на Google. Включете фокусирани ключови думи във вашите H1 тагове, добавете два до три H2 тагова и използвайте H3 като подзаглавие.

Прочетете повече по темата SEO оптимизация за търсачки – защo да добавите ключови думи и мета описания в WordPress сайта ви


Фактор 3 – Дължина и структура на URL адреса

Колкото по-запомнящ се е вашият URL адрес, толкова по-добре, тъй като хората ще трябва да го запомнят и лесно да го изписват, за да отидат на уебсайта ви.

Най-добре е да изберете кратък URL адрес с фокусна ключова дума в него, тъй като е ясен и увеличава шансовете ви за добро класиране. Избягвайте да поставяте дати, имена или числа в URL адреса си, тъй като това ще обърка търсачката.

Освен това можете да вмъкнете ключови думи в структурата на URL адреса, за да помогнете за свързването на целевите си ключови думи.

Освен това е важно да не използвате долна черта и просто да използвате „-“ за разделяне на думите.

т.е. yoursite.com/my-new-blog-post

 

Фактор 4 – Връзки към уебсайтове

Свързването към други страници във вашия уебсайт насърчава вашите потребители да останат по-дълго и да се ангажират с него, като ги приканва още повече към реализация и им предотвратява бързото излизане от страницата.

Той също така илюстрира връзка между страниците на вашия уебсайт, подобрявайки потребителското изживяване.

Въпреки това е също толкова важно да се свързвате към препратки, които споменавате в статиите си, което ще повиши вашата достоверност и надеждност.

Въпреки това, изграждането на качествени обратни връзки чрез свързване на надеждни уебсайтове с по-висок авторитет на домейна може също да накара търсачката да предпочете страницата ви, така че избирайте външните връзки разумно.

 

Фактор 5 – Алтернативен текст

Адаптивните дизайни на уебсайтове имат изображения с алтернативен текст, което е друг приоритет, върху който трябва да се съсредоточите, за да подобрите класирането на уебсайта си.

Google знае уместността на изображенията, поради което има специална секция за търсене на изображения, която показва резултати въз основа на име на файл, заглавие, описание, надпис и алтернативен текст.

Когато качвате изображения на уебсайта си, не забравяйте да включите алтернативния текст, за да увеличите шансовете си за добро класиране.

 

Фактор 6 – Оптимизация на ключови думи

Оптимизирането на вашето съдържание чрез фокусиране върху основните ви ключови думи е чудесен начин да насърчите алгоритъма да облагодетелства вашия уебсайт пред вашите конкуренти.

Поставянето на вашите основни ключови думи в тага за заглавие, URL адреса на уебсайта, H1 заглавията, първия абзац и заключението са страхотни начини да сигнализирате за уместността на вашето съдържание за Google.

 

Фактор 7 – Авторитет на домейна

Както споменахме по-рано, авторитетът на домейна също може да повлияе на класирането ви. Това включва свързване на домейни и страници с висок авторитет на домейн, увеличаване на вашия собствен, особено когато други надеждни уебсайтове се свързват към вашия.

 

Фактор 8 – Време на престой

Този фактор измерва времето, което потребителят прекарва на уебсайт, след като кликне върху връзката от страница с резултати от търсачката. Google използва този фактор, за да определи колко дълго хората остават на вашата страница и колкото по-дълго остават, толкова по-добре, тъй като това означава, че са ангажирани с вашия уебсайт.

 

Фактор 9 – Социални споделяния

Броят на споделянията, които вашето съдържание получава в социалните медии, също помага на уебсайта ви да се класира по-добре в Google.

Той казва на търсачката, че хората харесват това, което публикувате в LinkedIn, Facebook, Instagram или други социални медийни платформи, което насърчава Google да го показва в горната част на страницата с резултати.

 

Фактор 10 – Скорост на зареждане на страницата

Стандартите за скорост на зареждане на страници се повишиха рязко през последните няколко години, което означава, че уебсайтът ви трябва да се зареди изцяло в рамките на три секунди.

Всяка допълнителна секунда, необходима на уебсайта ви за зареждане, води до излизане на клиент от страницата, тъй като чакането ги дразни, което може да навреди на продажбите ви.

Като такъв, съсредоточете се върху оптимизирането на скоростта на вашия уебсайт, за да насърчите посетителите да останат на вашия уебсайт.

Вижте как да оптимизирате скоростта на сайта ви в този блог пост PageSpeed ​​Insights и как можете цялостно да оптимизирате скоростта на зареждане на вашия сайт

 

Фактор 11 – Мобилна оптимизация

Оптимизирането на вашия уебсайт за мобилно сърфиране е една от най-добрите практики за SEO, които трябва да следвате.

В световен мащаб има над 5 милиарда уникални мобилни потребители, което означава, че голяма част от тях ще разглеждат вашия уебсайт на своите смартфони или таблети.

Гарантирането, че вашият уебсайт работи добре и се адаптира към различни устройства, ще помогне за увеличаване на процента на реализация, като същевременно подобри потребителското изживяване.

 

Заключение

Създаването на оптимизиран, адаптивен дизайн на уебсайт включва непрекъснати усилия, особено с честите актуализации на Google. Въпреки това, като се съсредоточите върху тези единадесет фактора, вие ще се радвате на по-добри резултати и повече приходи за вашата компания.


Webness е SEO агенция, предлагаща
достъпни SEO услуги за малки предприятия, за да им даде предимство пред по-големите компании. С нашите услуги за изработка на сайт, уеб дизайн, управление на социални медии и услуги за дигитален маркетинг ние помагаме на бизнеса ви да процъфтява и да остане актуален в постоянно променящия се дигитален пейзаж. Свържете се с нас днес, за да научите повече за това, което можем да направим за вас!

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки