Назад

Редизайн на сайт: Признаци, че е дошло време за редизайн, как да подходите?

В днешния бързо развиващ се дигитален свят, вашият уебсайт е центърът на онлайн присъствието на вашата марка. Той действа като основна допирна точка за клиентите и играе ключова роля в оформянето на възприятията за вашия бизнес. Дилемата? Как да разберете, че е дошъл момента за редизайн на уебсайт ви?

 

Знаци, че е време за редизайн на уебсайта ви

  1. Остарели визуални елементи: Модерният дизайн е изчистен, интуитивен и визуално ангажиращ. Ако вашият сайт изглежда така, сякаш е създаден преди десетилетие, това може да навреди на вашата марка. Посетителите свързват остарелите дизайни с остарели бизнес практики.
  2. Лошо мобилно изживяване : Тъй като по-голямата част от уеб трафика сега идва от мобилни устройства, наличието на адаптивен към мобилни устройства сайт не е просто предимство – това е необходимост. Ако вашият сайт не се адаптира добре към различни размери на екрана, рискувате да изгубите значителна част от аудиторията си.
  3. Бавно зареждане : Очакванията на потребителите е високо, обратно на тяхното търпение. Ако зареждането на вашия уебсайт отнема повече от няколко секунди, може да губите потенциални клиенти, преди те дори да видят това, което предлагате. Повечето съвременни билдъри имат вградени функции за ускоряване на времето за зареждане на мобилни и десктоп устройства – така че се възползвайте от най-новите инструменти за уеб дизайн на сайт, за да създадете светкавично бързо мобилно и десктоп изживяване.
  4. Намаляване на трафика и реализации : Ако наблюдавате постоянен спад в трафика на уебсайта или процентите на реализация, това може да е знак, че потребителите вече не резонират с вашия сайт. Въпреки че дизайнът сам по себе си може да не е причината, той може да бъде допринасящ фактор.
  5. Сложна навигация : Уебсайтовете трябва да предоставят безпроблемно потребителско изживяване. Ако посетителите не могат бързо да намерят това, което търсят, те вероятно ще излязат и ще потърсят решение другаде.

 

Редизайн на вашия уебсайт

И така, разпознахте знаците и е ясно: редизайна на вашия уебсайт е неотложен. Но как подхождате към тази потенциално трудна задача?

  1. Поставете ясни цели : Преди да пристъпите към тъпсене на подходящата дигитална агенция или дизайнер, определете какво искате да постигнете. Независимо дали става въпрос за подобряване на потребителското изживяване, увеличаване на процента на реализация или освежаване на идентичността на вашата марка, наличието на ясни цели ще ръководи процеса на редизайн.
  2. Дайте приоритет на потребителското изживяване (UX) : Модерният уеб дизайн е съсредоточен около потребителя. Използвайте инструменти като колело на цветовете, за да разберете как посетителите взаимодействат със сайта ви. Тези данни могат да информират дизайнерските решения, като гарантират, че новият сайт е в съответствие с потребителските предпочитания и поведение.
  3. Изберете дизайн, ориентиран към мобилните устройства : Като се има предвид доминирането на мобилното сърфиране, помислете за възприемане на подход към уеб дизайн, ориентиран към мобилни устройства Това гарантира, че вашият сайт изглежда и функционира безупречно на мобилни устройства.
  4. Включете най-добрите практики за SEO : Редизайнът е идеалната възможност да подобрите SEO на вашия сайт. От оптимизиране на мета описанията до подобряване на структурата на сайта, дайте приоритет на елементите, които могат да подобрят видимостта на вашата търсачка.
  5. Тествайте и итерирайте : Преди официално да пуснете своя нов дизайн сайт, тествайте го стриктно. Съберете обратна връзка от потребителите, направете необходимите настройки и се уверете, че отговаря на целите, които сте си поставили за постигане. Не забравяйте, че един уебсайт винаги е в процес на работа.

 

Време е да наемете дигитална агенция

Най-добрият съвет е да приоритизирате бизнес целите си. Ако планирате редовно да актуализирате съдържанието и да разчитате до голяма степен на трафик от органично търсене, може да си струва да инвестирате в сайт, създаден по поръчка. От друга страна, ако просто търсите нещо просто и бързо – платформа, базирана на шаблони, може да е решение за вас.

Без значение какъв метод изберете, уверете се, че уебсайта е мащабируем и може да поеме промени в бъдеще. Също така е важно да изберете решение, което отговаря на вашия бюджет.

Ако имате бюджет между 2000-3500лв, горещо препоръчваме да дигитална агенция с уеб дизайнер. Ползите са огромни и ще имате достъп до някой, който може да ви помогне да управлявате целия процес, от стратегия и планиране до проектиране и стартиране.

 

Вашият уебсайт трябва да се развива и расте заедно с вашия бизнес

В динамичния свят на дигиталния маркетинг, да бъдете актуални не означава само да сте в крак с тенденциите – това е да гарантирате, че вашият бизнес остава уместен и конкурентен. Когато Редизайна на уебсайт е направен правилно може драстично да подобри потребителското изживяване, да привлече трафик и да увелизи печалбите ви. Важно е обаче да се подходи към тази задача сериозно и стратегически. Ако разпознавате знаците, че вашият сайт е за цялостен редизайн и следвате структуриран подход към редизайна, можете да гарантирате, че уебсайтът ви остава конкурентен и носещ по-високи активи.

Не забравяйте, че уебсайтът е нещо повече от дигитална брошура – това е представяне на вашата марка в дигиталната сфера. Уверете се, че то отразява по подходящ начин ценностите, предложенията и ангажимента към отлични постижения на вашата марка.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти