Назад

3 предимства на добре изработен бизнес уебсайт

Потребителите днес не се подлъгват лесно. Те знаят, че имат опции и обикновено правят проучване, преди да финализират покупката си. В проучване от 2019 г. Google разкри, че 59% от анкетираните в онлайн проучване са казали, че търсят продукт онлайн, за да вземат най-доброто решение. 

Това поведение на клиента прави от решаващо значение за бизнеса да има бизнес уебсайт и онлайн магазин, който клиентите да могат да разгледат, когато търсят вашия продукт или услуга онлайн. Освен ако не сте професионален уеб дизайнер, най-добре е да наемете агенция за уеб дизайн, която да изработи вашия уебсайт.

Професионално проектираният уебсайт, не само изглежда добре, но и е ефективен при търсене и защитен.

 

Ето три предимства, които един добре проектиран уебсайт може да осигури на вашия бизнес.

#1 Създава добро първо впечатление

Ако сте нов в дигиталния бизнес, повечето хора ще се сблъскат с вашия бизнес от вашия бизнес уебсайт. Въпреки че може да са видели вашия продукт или услуга рекламирани другаде, като публикация в социални медии, те несъмнено ще потърсят вашия уебсайт, за да потвърдят информацията.

Тъй като първото впечатление е важно, вие също трябва да се уверите, че вашият уебсайт е професионално проектиран и богат на съдържание. Уебсайт, който изглежда така, сякаш не е актуализиран от години, няма да вдъхва доверие. По същия начин, ако вашият уебсайт има непълна информация, вашият бъдещ клиент вероятно просто ще премине към конкурент с актуализиран уебсайт и свежо съдържание.

#2 Актуализиран уеб дизайн

Уеб дизайнерите днес разбират, че потребителското изживяване винаги трябва да бъде център за добрия уеб сайт дизайн. За съжаление, това не винаги е било така. Ако уебсайтът ви е проектиран преди десетилетие, много вероятно е той да е труден за четене, да има объркващо оформление или да има остарели формати, които възпрепятстват времето за зареждане (напр. Adobe Flash).

В най-ранните дни на дигитализация много уебсайтове имаха едва четими шрифтове, несъответстващи цветови схеми, дървен дизайн и други. В наши дни повечето агенции за уеб дизайн и изработка на сайт знаят какви видове уеб дизайн са най-подходящи за вашата целева аудитория.

Според проучване на Nielsen Norman Group потребителите обикновено напускат уебсайт в рамките на 10 до 20 секунди след преглеждане. Ако вашият остарял дизайн на уебсайта е объркал или раздразнил клиента ви, вероятно няма да получите втори шанс да привлечете вниманието и интереса му.

#3 По-лесна навигация

Благодарение на работата на британските и американските психолози Уилям Едмънд Хик и Рей Хайман, уеб дизайнерите имат начин да направят вашия уебсайт възможно най-удобен за потребителя. Те излязоха с подходящо наречения закон на Хик-Хайман, който гласи, че „времето, необходимо за вземане на решение, се увеличава с броя стъпки при навигация и сложността да достигне до крайната цел“. Ключовият извод тук е, че UX дизайнерите (и уеб дизайнерите) трябва винаги да се стремят да минимизират сложността, като ограничават броя на опциите, достъпни за потребителя в конкретен момент.

Това не означава непременно да превърнете навигацията на уебсайта в чисто линеен път; потребителите също се нуждаят от способността да изпълняват много задачи и да имат достъп до няколко страници наведнъж. Вместо това Законът на Хик-Хайман ни казва да насочим потребителя към една дейност с пет или по-малко опции във всеки даден момент, като съкратим, опростим и напълно пропуснем други опции.

Добре проектираните уебсайтове са ключът към дългосрочния успех

Струва си да се отбележи, че в уеб дизайна няма ясни и бързи правила. Въпреки че е лесно да забележите лошите дизайни, дори привидно приемлив уеб дизайн може да не е подходящ за вашата конкретна потребителска база. Ето защо наемането на агенция за уеб дизайн и изработка на сайт е от решаващо значение. От цветове и шрифтове до навигация и оформление, всяко дизайнерско решение, което вземате, трябва да бъде съобразено с потребителите ви.

Търсите най-добрата компания за уеб дизайн ? Студио Webness е проектирала над 100 уебсайта в цялата страна и имаме над 10 години опит зад гърба си. Освен че осигуряваме модерен дизайн на уебсайт, ние предлагаме и оптимизация за търсачки и управление на социални медии. Свържете се с нас днес, за да научите повече.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки