Назад

Скорост на зареждане на уебсайт – какво трябва да знаете.

Скоростта на зареждане на уебсайта ви е ключов компонент за управлението на успешен уебсайт и онлайн магазин. При стартиране на уебсайта ви е важно да привлечете и задържите уеб трафик. Колкото повече уеб трафик се задържа, толкова по-вероятно е трафикът да се превърне в потенциални клиенти или продажби на уебсайта ви.

Преди посетителите да видят съдържанието, те ще бъдат засегнати от времето за зареждане на уеб страницата. В този момент те могат да решат дали искат да разгледат съдържанието, представено на уеб страницата, или да преминат към следващ уебсайт с подобно съдържание. 

Ако решат да напуснат, е малко вероятно да се върнат и конкурентен уебсайт ще привлече вниманието им към техния бизнес. 

Времето за зареждане на страницата е важно. Но често се пренебрегват и добрият уеб дизайн и потребителското изживяване. Разбира се нещата са взаимносвързани – добър дизайн на уебсайт, добро съдържание, бърза скорост на зареждане = добро потребителско изживяване.

Потребителите трябва да имат достъп и да преглеждат съдържанието, така че да имат възможност и избор да се ангажират със съдържанието. 

Ако нямат достъп или още по-лошо, ако се чувстват като възпрепятствани да гледат съдържанието поради бавна скорост на зареждане на страницата, вашият уеб бизнес ще има нулев процент шанс да спечели клиенти. 

Как можете скоростта на зареждане да повлияе на вашия бизнес?

Трябва да разберете маркетинговите канали, които хората ще използват за достъп до съдържанието на вашия сайт. Вие също ще трябва да разберете намерението за ангажиране с типа съдържание, което се предоставя на уебсайт ви. 

Например, ако планирате да привлечете трафик към онлайн магазина ви или водещи продажби, трябва да имате бързо зареждащи се уеб страници. 

Ако се фокусирате върху елементи от маркетинга на съдържанието, като например блогове или статии, трябва да сте сигурни, че съдържанието се зарежда достатъчно бързо, за да може човекът да има достъп и да се ангажира със съдържанието.

Колко бързо трябва да се зарежда уебсайт?

Колкото по-бързо, толкова по-добре. Но това зависи от потребителското изживяване за типа съдържание, което се популяризира на уеб страница. 

Като основно правило съдържанието на уеб страницата е необходимо да се зарежда за по-малко от 2 секунди. По-малко от 1 секунда би било чудесно, но зависи от начина, по който е изграден уебсайтът и сървъра/хостинг доставчика, който ползвате.

За уеб страници, които насърчават ангажираността с видеоклипове и изображения, времето за зареждане на уеб страницата може да бъде до 2 секунди, за да започне показването на съдържанието.

Скоростта на зареждане на страницата на уебсайт фактор за класиране в Google ли е?

Google каза: скоростта на страницата е сигнал, който те гледат, когато класират сайтове, но е по-ниско в списъка с фактори за класиране в сравнение с уместността на съдържанието спрямо използвания термин/ключова дума при заявката за търсене. 

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че роботът на търсачката може да намира, обхожда и индексира страници по-бързо, ако скоростта им на изобразяване е висока.

Ако е твърде бавно,Googlebot може да не прекара повече време на сайта, за да обходи уеб страниците на сайта и може да напусне сайта, преди да е завършил обхождането на всички URL адреси на сайта. 

Как можете да тествате времето за зареждане на страницата на вашия уебсайт?

Има редица уеб инструменти, които можете да използвате, за да ви помогнат да тествате и разрешавате всякакви уеб проблеми. 

Google PageSpeed ​​Insights

Това е инструмент, предоставен от Google, който ще споделя информация за времето за зареждане на страницата и техническите фактори, които допринасят или възпрепятстват скоростта на зареждане на вашата страница. 

Единственото нещо с този инструмент е, че той не споделя сложните детайли. Уеб разработчиците обаче могат да използват инструмента и да получат достатъчно информация, за да направят промени, които могат да подобрят скоростта на сайта. 

Инструменти Pingdom

Това е друг популярен инструмент за анализиране на скоростта на страницата на уеб страница и пълното зареждане на уебсайта ви. Някои от полезните детайли включват функцията за waterflow, която показва последователността на зареждане на уеб страницата. 

Ще можете да видите информация за зареждането на уеб страницата от отговора на сървъра до елементите, които се изобразяват, докато HTML страницата се зарежда. 

Уеб разработчиците могат да анализират последователността на зареждане и да направят подобрения, които ще подобрят скоростта на зареждане на уеб страницата. 

GT Metrix

GT Metrix използва тестове за скорост на страницата от няколко различни платформи, като теста на Google Page Speed ​​и YSlow. Той също така споделя каскадната последователност на зареждане за изобразяването на уеб страницата в HTML, така че можете ясно да видите конкретните елементи, които влияят на последователността на зареждане на уеб страницата. 

Много от проблемите със зареждането на уеб страницата могат да бъдат диагностицирани с този инструмент. Трябва да сте наясно как обектите се зареждат и обслужват на крайния потребител. 

Кои са някои от нещата, които можете да направите, за да подобрите скоростта на зареждане на уеб страницата на вашия сайт?

Оптимизиране на следните точки:

  • Минимизирайте използването на файлове, които ще зареждат в HTML вашата уеб страница. 
  • Оптимизирайте файловете и кода, който се използва на вашата уеб страница. 
  • Минимизирайте количеството външни заявки, използвани за зареждане на съдържание на уебсайта. 
  • Хоствайте вашия уебсайт и домейн на сървъри, които могат бързо да обслужват съдържанието на вашия уебсайт. 

Можете да намерите конкретни решения с това ръководство за оптимизиране на скоростта на зареждане на страницата.

Как можем да ви помогнем да оптимизирате скоростта на зареждане на страницата на вашия сайт?

Ние гарантираме че тестването на скоростта е включено при изграждането и дизайна на уебсайта ви. Или можем да прегледаме вашия уебсайт и да предложим начини за подобряване на скоростта, така че това да помогне за подобряване на видимостта на SEO на сайта, ангажираността на сайта и да допринесе за добавяне на повече приходи чрез сайта. 

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки