Назад

Налична нова актуализация на системата WordPress 6.4.2

Всяка версия на WordPress разширява творческата ви свобода и WordPress 6.4 не е по-различна. Новите функции и подобренията в редактирането, дизайна и писането на сайтове позволяват на идеите ви да се оформят безпроблемно. Подобрете нивото на своят опит в създаването на сайтове с новостите на WordPress 6.4.

Какви са подобренията при новата актуализация на WordPress 6.4.2 ?

lightbox ефект на изображенията

Включете функцията lightbox за интерактивни изображения на цял екран с едно натискане. Приложете я глобално или към конкретни изображения, за да персонализирате изгледа на сайта.

Категоризирайте и филтрирайте макетите

Организирайте синхронизираните и несинхронизираните си макети с категории. Вижте разширеното филтриране в раздела Макети при вмъкване на елементи, за да ги намерите по-интуитивно.

Бързи команди

Насладете се на освежен дизайн и повече команди, за да намирате това, което търсите, да изпълнявате задачите си ефективно и да пестите време, докато творите.

Преименувайте групираните блокове

Задайте ваши имена за групираните си блокове за по-лесно организиране и разграничаване на части от съдържанието. Тези имена ще се виждат в Списъчния изглед.

Предварителен преглед на изображенията в Списъчен изглед

Новите визуализации на мултимедията за блоковете Галерия и Изображение в Списъчния изглед ви позволяват да намирате с един поглед къде се намират изображенията в съдържанието ви.

Споделяйте макети между сайтове

Трябва ви да използвате персонализираните си макети в друг сайт? Това вече е лесно! Експортирайте ги като JSON файлове от изгледа за шаблони на редактора на сайта и ги импортирайте във всеки друг сайт с актуална версия на WordPress.

Насладете се на нови подобрения в редактирането

Новите подобрения осигуряват безпроблемно създаване на съдържание. Намерете нови клавишни комбинации в Списъчния изглед, подобрено сливане на списъци и подобрен контрол върху настройките на връзките. Преработената лента с инструменти за блоковете Навигация, Списък и Цитати ви позволява да работите ефективно с необходимите опции за инструменти.

Изградете творческата си визия с повече инструменти за дизайн

Използвайте творчески подход към новите фонови изображения в груповите блокове и осигурете еднакви размери на изображенията из сайта с помощта на ппедварително зададените съотношения на страните. Искате ли да добавите бутони към блока си Навигация? Сега можете да го направите удобно, без да използвате допълнителен CSS. Ако работите със синхронизирани макети, настройките за подравняване остават непокътнати за безпроблемно създаване на нови такива

Производителност

WordPress 6.4 включва повече от 100 подобрения на производителността за по-бърза и по-ефективна работа. Промените се фокусират върху производителността на зареждането на шаблони за блокови теми и класически теми, използването на стратегиите за зареждане на скриптове „defer“ и „async“ в ядрото, блоковете и темите и оптимизирането на автоматично зарежданите настройки.

Достъпност

Всяка нова версия се стреми да направи WordPress достъпен за всички. 6.4 носи подобрения в Списъчния изглед и поддръжка на етикети aria за блока „Навигация“, наред с други акценти. Потребителският интерфейс (UI) на администратора включва подобрения в разположението на бутоните, контекста на елементите от менюто „Добавете нов …“ и съобщения за изговаряне (за четци на екрана) в „Състояние на сайта“.

Повече за WordPress 6.4.2

Learn WordPress е безплатна платформа за нови и опитни потребители на WordPress. В нея ще може да намерите видеоклипове с инструкции за използването на функционалностите в WordPress и интерактивни работилници за задълбочено изучаване на различни теми. Платформата разполага и с разработени планове на уроци за навлизане в конкретни области на WordPress.

Разгледайте Практическия наръчник на WordPress 6.4. Научете за промените в тази версия с подробни бележки за разработчици, които да ви помогнат да творите с WordPress.

Прочетете бележките към новата версия на WordPress 6.4 за информация относно инсталирането, подобренията, отстранените проблеми, разработчиците на версията, ресурсите за обучение и списъка с промените във файловете.

Ъпдейтите на системата, плъгините и темата, препъръчваме да бъдат извършени от специалисти.  Моля, не инсталирайте, стартирайте или тествайте тази версия на WordPress на уебсайтове ви, които са онлайн. Вместо това се препоръчва да тесттвате на тестови сървър и сайт.

Ако имате нужда от агенция, която да поддържа WordPress сайта ви актуален и с най-новите верисии на WordPress, тема и плъгини, не се колебайте да се свържете с нас!

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки