Назад

3 начина, по които лошо изработения уебсайт може да навреди на вашия бизнес

Първото впечатление на клиентите ви е всичко, особено за нови и по-малки фирми, а лошо проектираният уебсайт може да ви струва потенциални приходи за години напред. 

Освен ако не сте уеб дизайнер, най-добре е да наемете агенция за уеб дизайн и изработка на сайт, която да изгради уебсайта ви от нулата. По този начин можете да сте сигурни, че вашият бизнес уебсайт ще отговаря на дигиталните изисквания. Въпреки това, независимо дали поради липса на финансови ресурси или липса на осведоменост, много собственици на бизнес не успяват да обърнат нужното внимание на дизайна на своя бизнес уебсайт.

Ето три неблагоприятни ефекта от лошо проектиран уебсайт и крайния резултат.

#1 Бавно зареждащи се страници

Един от най-лошите симптоми на лошо проектиран уебсайт е бавното време за зареждане. Една от най-честите причини за бавно зареждане на уебсайтове е някои огранизения на сървъра, лош код или неправилно проектирани страници. Това е особено често срещано при уебсайтове с безплатен уеб хостинг.

За да разрешите този проблем, свържете се с вашия доставчик на уеб хостинг услуги и вземете премиум пакет. Ако проблемът продължава, помислете за прехвърляне на вашия уебсайт към друг хостинг доставчик.

Друга често срещана причина за бавно зареждане на страниците са остарелите формати на съдържание като Adobe Flash. В началото на 2000-те Adobe Flash беше широко инсталиран на персонални компютри за показване на интерактивно съдържание. За известно време всичко от реклами, игри и дори цели уебсайтове бяха изградени с Flash. С напредването на технологиите обаче повечето браузъри спряха да поддържат Flash в полза на по-напреднали стандарти като HTML5 и WebGL.

Това означава, че ако потребител се опита да получи достъп до уебсайт, съдържащ флаш елементи, най-вероятно ще се сблъска с проблеми, което ще доведе до забавяне на уебсайта ви и правилното зареждане на елементите. За да коригирате това, незабавно отстранете тези флаш елементи.

И накрая, популярни създатели на уебсайтове като wix може да имат проблеми със скоростта на сайта поради техните редактори и билдъри на сайтове. Не забравяйте да направите проучване, когато решавате каква платформа да използвате. Ако вече сте инвестирали в билдър или сайт билдър и изпитвате бавно зареждане, свържете се с вашия доставчик, за да видите какви действия могат да бъдат извършени, за да се увеличи скоростта на сайта.

#2 Висока степен на отпадане

Степента на отпадане се отнася до процента хора, които напускат вашия уебсайт, без да взаимодействат с някой от неговите елементи. Степента на отпадане от 26%-40% е отлична, а 41%-55% се счита за средна. Степента на отпадане от 56%-70% е по-висока от средната, но може не винаги да е причина за безпокойство в зависимост от естеството на уебсайта на вашия бизнес. Въпреки това, ако получите нещо по-високо от 70%, може да имате проблем в ръцете си.

Прекомерно високата степен на отпадане означава, че по някаква причина хората, напускащи уебсайта ви, не отварят и не взаимодействат с другите ви страници. През повечето време клиентите може просто да го напускат, защото са видели вашето съдържание, получили са информацията, която са търсили, и просто са напуснали уеб сайта ви. Диагностицирането на причината зад високата степен на отпадане може да бъде трудно, защото не ви казва много за това какво го причинява. Въпреки това, първото нещо, на което трябва да да обърнете внимание е вашият уеб дизайн. 

#3 Загуба на приходи

Както споменахме по-горе, първото впечатление е всичко. Когато клиентите търсят вашия уебсайт, за да проучат вашите продукти или услуги, вие трябва да направите всичко, за да сте сигурни, че са впечатлени от това, което намират.

Ако уебсайтът ви изглежда стар, зарежда се бавно и не изглежда, че е актуализиран от години, тогава те вероятно ще преминат към вашата конкуренция. Това са пропуснати приходи, което ще се отрази на крайния ви резултат.

Всичко се свежда до потребителя. Вашият уебсайт позволява ли им да навигират в него, за да получат отговорите и услугите, които искат?

За нас

Webness е агенция за уеб дизайн и изработка на сайтове на достъпни цени, проектирани според потребителското поведение. Ние сме специализирани в модерния и семпъл уеб дизайн по поръчка, редизайн на сайтове, SEO оптимизация и дигитален маркетинг.

Мислите, че вашият уебсайт има нужда от подобрения?  Уговорете безплатна консултация с нас

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти