Назад

Изработка на уебсайтове готови за продажби и реализации

Нашите клиенти искат изработка на функционален уебсайт, добре проектиран и с добър уеб дизайн, който води до реализация. Защо да не може да получат уеб сайт, който да е добре проектиран, но и в същото време да води до продажби? Разбира се че може! През годините научихме няколко неща, за да помогнем на малки и средни бизнеси, които тепърва стартират бизнеса си в онлайн средата. В този блог пост събрахме някои от основните точки, които вземаме по време на нашия процес на проектиране, за да подпомогнем превръщането от посетител в клиент.

Разберете вашата целева аудитория

Когато се опитвате да продадете нещо, е необходимо да разберете и знаете повече за вашия клиент – на кого продавате. Определете ясно вашата целева аудитория и се уверете, че разбирате как мислят и десйтват. Създайте профили на потенциални клиенти. Представете си потенциалните клиенти, на които искате да продадете продукта или услугата си; техните личности и начин на живот. Поставете се на тяхно място. 

Помислете как потребителите на сайта ще взаимодействат с вашия уебсайт. По-вероятно ли е да гледат сайта ви на широкоекранен HD монитор или на смартфон? Отговорът вероятно е някъде по средата, но това е важна гледна точка, която трябва да вземете под внимание. Помислете кога потенциален клиент се нуждае особено от вашия продукт или услуга. Дали биха били пред компютър или навън със смартфон? Това може значително да повлияе на дизайнерските решения, както и на начина на изработка на уебсайта ви. Разбира се ние съветваме да имате респонсив дизайн за всички видове резолюции, които се използват.

И така, вие сте идентифицирали вашата целева аудитория. На какви визуални сигнали реагират? Логичен или емоционален е мисловният процес на вашата аудитория? Подходът за предоставяне на визуална идентичност на вашия продукт или услуга е изключително важен, когато се има предвид целевата аудитория.

Когато разглеждате вашата целева аудитория е важно да разберете как те купуват продукти. Някои хора предпочитат да отидат във физически магазин, докато други предпочитат да купуват онлайн. Помислете дали вашият потенциален клиент би предпочел да пазарува в онлайн платформа или да закупи вашия продукт от физически магазин. 

Предоставяйте повече информация

Винаги описвайте колко е добър вашият продукт или услуга. Вярвайте в нещата, които предлагате, за да повярва и вашият целевия пазар. Е, вероятно биха го направили, ако е представен услугата или продукта ви правилно. 

Водете своя потенциален клиент през процеса на вземане на решение. Кажете им кой сте, какво предоставяте и защо трябва да закупят вашият продукт от вас, вместо от вашата конкуренция. Имате уникален бизнес модел? Ще трябва да обясните какъв е вашият продукт или услуга. Съсредоточете се върху това, което прави вашия бизнес по-добър от останалите. Тази информация трябва да бъде предоставена на посетителите на вашия сайт, преди да преминете към подготовката на рекламна кампания.

Чудесен начин да преведете потенциалния си клиент през процеса на вземане на решение е чрез създаване на ясна и информативна информационна йерархия в целия уебсайт. Организирайте навигацията си по начин, който съответства на процеса на вземане на решения от потребителя. Дайте приоритет на информацията, която потребителите търсят, вместо на произволни неща, които всеки един от вашите конкуренти предлага. Между два уебсайта, предлагащи абсолютно същия продукт или услуга, начинът, по който съдържанието е организирано и приоритизирано, може да изпрати напълно различни послания към една и съща аудитория.

Разбийте най-важните аспекти на вашия продукт или услуга в малки парчета информация. Повечето посетители няма да четат дълги блокове описание. Истината е, че вероятно сте стигнали дотук в тази публикация само защото се интересувате какво ви съобщава заглавието. Грабнете вниманието с лесно смилаем текст и изображения. Ако можете да съобщите нещо по-лесно чрез визуални елементи спрете се на този модел за предоставяне на информация. Ако потребителят иска да прочете повече, трябва да има възможност да го направи на по-дълбоко ниво в други страници на сайта.

Създайте ясни призиви за действие

Няма нищо по-лошо от това да не можете да получите това, което искате, когато го искате. В погрешно проектиран уебсайт дизайн, това може да се прояви чрез труден за намиране бутон за покупка, който създава лошо потребителско изживяване, което потенциално води до загуба на клиенти и евентуална продажба. Това води до разочарование и в крайна сметка потребителите ще се опитват да намерят това, което търсят, някъде другаде. Избягвайте тази ситуация на собствения си уебсайт, като създадете ясни, насочени призиви за действие.

За да насочите клиента как да действа във вашия уебсайт е необходимо да го насочите чрез вашия интуитивен дизайн за уебсайт. Запазете конкретен акцентен цвят, променете съдържанието, за да накарате вашия призив за действие да се откроява визуално от останалата част на страницата. Това понякога може да изисква и целостен редизайн на страницата или уебсайта ви

Призивите за действие също трябва да бъдат насочени. Да предположим, че вашият потенциален клиент не знае как да навигира в уебсайта ви. Кажете им какво действие трябва да извършат. „Информация за контакт“ може да е подходяща за информацията на страницата, до която навигират, но „Купете сега“ или „Получете безплатна оферта“ са много по-примамливи и свързани с текущия им процес на вземане на решения и следователно много по-ефективни . Инструктирайте потребителя на сайта ви да извърши действие, вместо да очаквате от него да разгадае най-добрия (или предпочитан) начин за взаимодействие с вашата компания.

Уверете се, че вашите призиви за действие са лесни за намиране. Ако видят същия бутон за действие или телефонен номер в горната дясна част на екрана на първите няколко страници, които посещават, те ще съответно ще предприемат действието, към което ги насочвате – да ви позвънят или да се свържат с вас. Това е изключително ценно за точния момент, в който посетителят на сайта реши да стане клиент. В момента, в който посетителят е взел решение за покупка, уебсайтът трябва да го превърне в клиент възможно най-бързо и без усилие. Ако посетителят е видял същия призив за действие на едни и същи места на всяка страница, която е посетил, той ще знае точно къде да навигира, за да стигне до крайната цел.

Заключение

Въпреки че недостатъците на изработка на уебсайт готов за реалицации и продажби са често срещани в днешно време, ние се стремим да проектираме и изработваме сайтове, които са едновременно добре оптимизирани и ефективни. Като проучваме и разбираме целевите аудитории на нашите клиенти, сме тактични с информационната йерархия и създаваме ясни призиви за действие, ние намерихме начин да създадем красиви, семпли, ангажиращи уебсайтове, които водят до продажби.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти