Назад

Как да пишем съдържание, което да задържи вниманието на клиентите ни?

В света на онлайн маркетинга съдържанието е цар.

Съдържанието се отнася до текста, който играе основна роля за успеха на уебсайта и социалните мрежи. Дизайнът на модерен потребителски интерфейс/потребителско изживяване (UI/UX) и разширените функционалности на сайта са мощни инструменти в дигиталния маркетинг, но съдържанието, когато е подбрано правилно, е променящият елемент, който може да предизвика емоционални реакции и да вдъхнови потребителя да предприеме действия.

Ангажирането със съдържанието ви позволява да развиете вашият бранд, да насърчите клиентите ви да предприемат действия, да създадете значими преживявания за вашата аудитория и да засилите тяхното положително възприятие за вашата марка.

Нека обсъдим как ценното съдържание, съчетано с ефективна стратегия за оптимизиране на търсачките (SEO), може да стимулира растежа на вашия бизнес.

Потребителите не просто купуват , те купуват „маркетинга“ зад продукта/услугата

Като входна врата към вашия бизнес, вашият уебсайт превръща посетителите във ваши клиенти. Но онлайн среда, наситена със съдържание, дори най-добрите идеи, продукти или услуги не се възприемат веднага или още по-лошо, не се виждат. Как вашият бизнес може да се открои и да бъде на първо място в тази изключително конкурентна дигитална среда?

Първоначалният етап в пътуването на повечето съвременни потребители е провеждането на проучване, преди да решат да направят покупка. С безкраен избор от онлайн магазини или доставчици на услуги, от които да избират, интелигентните потребители търсят този, който успее да предаде правилното послание и заслужи доверието им.

Чрез ефективно съдържание за вашите бизнес ценности, висококачественото съдържание помага да демонстрирате вашия опит, да изградите доверие и в крайна сметка да стимулирате продажбите.

Ето някои полезни техники за използване на добре написано съдържание, за да увеличите вашия уеб трафик, да генерирате ангажираност и да увеличите потенциалните клиенти:

  • Опознайте аудиторията си и говорете с нейните нужди 

Съсредоточете се върху писането на теми за съдържание , които отговарят на уникалните нужди на вашия целеви пазар, предлагат насоки и предоставят информация със стойност за това как вашият продукт или услуга могат да решат техните проблеми. Не говорете само за това колко страхотен е вашият продукт или услуга — читателите са тук, за да решат проблемите си и не искат да четат за това колко страхотен мислите, че сте.

  • Пишете за хората, а не за търсачките 

Потенциалните клиенти са хора, а не роботи. Въпреки че е добре да се придържате към най-добрите практики за SEO, за да достигнете до най-широката аудитория, избягвайте да препълвате съдържанието си с ключови думи в името на класирането ви в Гугъл. Google става все по-притенциозен алгоритъма може дори да накаже вашия сайт.

  • Бъдете кратки и откровени 

Използвайте ясни и закачливи заглавия, за да привлечете вниманието на вашия читател. Важно е вашата аудитория веднага да разбере какво ще извлече от вашето съдържание. клиентите ви са заети, така че не ги отегчавайте и не ги обърквайте с масивни параграфи.

  • Останете последователни 

Постоянното писане на свежо, уникално и подходящо съдържание може да повлияе за вземането на решения на вашата аудитория. Поддържането на уникалния глас и стил на вашата марка във всички канали също повишава доверието, изгражда репутация и укрепва доверието.

  • Не се страхувайте да експериментирате и да внасяте разнообразие 

Съдържанието идва в различни форми. Освен блогове, можете да предоставите друго съдържание, като електронни книги за изтегляне, ръководства с инструкции, публикации в социалните мрежи, игри, проуячания и много други. Тези публикации не само ще покажат авторитет и опит във вашата област, но и могат да бъдат използвани за създаване на ангажираност и генериране на повече потенциални клиенти.

  • Проследяване и измерване на резултатите 

Знаейки кое съдържание работи, ще ви помогне да постигнете целите си за реализация. Потапянето в дълбочините на ефективността на вашия уебсайт и одит на Google ще ви помогне да откриете кое съдържание се класира добре и генерира най-много трафик или реализации, кои получават най-много кликвания и продажби.

Ефектни съвети за превличането на повече клиенти

Ефективната онлайн маркетингова стратегия включва ефективно съдържание, което разказва завладяваща история и влияе на хората да предприемат действия. Когато става въпрос за съдържание, качеството пред количеството е задължително. Писането на „запълващо“ или „пухкаво“ съдържание – дълги изречения, които всъщност не казват много – само с цел запълване на място няма да ви донесе желаните резултати.

Трябва да създадете внимателно съдържание, което резонира добре с вашата аудитория, така че е по-вероятно те да повярват в това, което казвате.

Успоредно със SEO, агенциите трябва първо да обмислят създаването на съдържание, което предоставя стойност, преди да продължат по-нататък в своята стратегия за оптимизиране на търсачките. Привличането на хора към страницата ви е важно, но не е добре, ако те бъдат отблъснати от съдържание, което е претъпкано с ключови думи.

На практика не отнема време на читателя да премине към следващата страница, която е отворил (сайт на конкурент), ако вашето съдържание не го задържа там. Колкото повече качествено съдържание вижда вашата аудитория, толкова по-дълго остават на сайта ви и толкова по-големи са шансовете ви за реализация.

Ако трябва да ангажирате повече читатели и да преобразувате повече потенциални клиенти със съдържание, което работи, или ако се интересувате да научите повече за това как да комбинирате усилията си за маркетинг на съдържание с ефективна стратегия за SEO, нашият екип по маркетинг на съдържанието може да ви помогне. Свържете се с нас за безплатна консултация.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки