Назад

21 гениални идеи за онлайн бизнес през 2023г.

Търсите ли идеи за стартиране на страничен бизнес през новата година?

Има много възможности, които можете лесно да превърнете в устойчив страничен доход.

В тази статия ще споделим най-добрите идеи за сайтове, които да стартираме тази година. Ще ви покажем и как лесно да започнете без големи инвестиции.

1. Стартирайте личен уебсайт / блог

Блоговете са популярна идея за уебсайт, която съществува от известно време. Предприемачи като Дарън Роуз, Джон Лий Дюма и Пат Флин са започнали като блогъри и сега си докарват до шестцифрени приходи.

Стартирането на блог е доста лесно и може да бъде на всяка тема, която ви интересува. Ползата от стартирането на блог е, че по-късно можете да го преобразувате и надградите в сайт за услуги или онлайн магазин, в който да продавате продуктите си.

Има и много опции за монетизиране, които правят блоговете печеливша идея за уебсайт. Можете да конфигурирате към него програми като Google AdSense , за да показвате реклами, да популяризирате партньорски продукти, да предоставяте директни реклами или дори можете да продавате свои собствени продукти на вашите читатели, като онлайн курсове, електронни книги и др.

Ако се нуждаете от експертна помощ, един от нашите експерти по WordPress ще настрои вашия блог вместо вас.

2. Онлайн магазин

Друга добра идея за уебсайт е изграждането на електронен магазин. Много хора смятат, че  е неободимо да имате технически знания за поддръжката му, но това не е вярно.

Можете лесно да стартирате уебсайт за електронна търговия с WooCommerce. Това е най-популярната платформа за електронна търговия в света, която работи с WordPress.

Той е супер лесен за използване и ви позволява да продавате всякакъв вид виртуални или физически продукти/услуги. Можете лесно да приемате онлайн плащания с помощта на PayPal, Stripe или много други платежни системи.

3. Уебсайт с абонаментна услуга

Друга популярна идея за уебсайт, която набира голяма скорост, е създаването на уебсайт, базиран на абонаментна услуга.

Вие ограничавате достъпа до част от съдържанието на уебсайта си, което е достъпно само за членове. Това може да бъде онлайн курс, форуми само за членове, аудио или видео съдържание или нещо друго.

4. Сайт за онлайн курсове

Създаването и продажбата на онлайн курсове е друга популярна идея за уебсайт, която бързо набира скорост. Тази нарастваща ниша се подхранва от дигитализацията, където хората трябва да придобият нови дигитални умения.

5. Уебсайт за дропшипинг

Dropshipping е друга идея за уебсайт, която можете да стартирате без много инвестиции. Дропшипинг магазинът е онлайн магазин, в който продавате продукти, но те се изпращат директно от продавача.

Това ви спестява от досадното управление и съхранение на артикули и изпращането им. Освен това ви позволява да продавате голямо разнообразие от продукти.

6. Партньорски уебсайт

Една от най-популярните идеи е да стартирате партньорски уебсайт.

Партньорският маркетинг е споразумение за препоръка, при което онлайн търговец на дребно (рекламодател) ви плаща комисионна, когато потребителите купуват техния продукт или услуга от вас.

Можете да намерите партньорски програми в почти всяка индустрия, особено ако се регистрирате за партньорска програма като Amazon Associates или ShareASale.

7. Стартирайте моден блог

Мода и начин на живот е друга печеливша идея за уебсайт, която крие много потенциал в себе си. Има много модни блогъри и инфлуенсъри, които си докарват шестцифрени доходи.

Но тук е добре да имате собствен уебсайт, защото има повече възможности за монетизация.

Можете да правите пари чрез дисплейни реклами, партньорски маркетинг, партньорства в Instagram с марки и др.

С WordPress можете да добавите всички функционалности, от които се нуждаете, за да развиете марката си. Можете да развиете марката си в Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest.

8. Уебсайт за туристическа агенция или туристически блог

Създаването на сайт за пътуване е друга страхотна идея, която е лесна за изпълнение и надграждане.

Може да сте пътешественик, влогър или търговец, популяризиращ различни туристически дестинации. Можете да монетизирате с помощта на дисплейни реклами, партньорства, трупане на бонуси и др.

9. Стартирайте уебсайт за здравословно хранене и рецепти

Уебсайтовете за хранене и рецепти вече са популярна идея за монетизация и поръчка на индивидуално изготвен план за хранене.

Можете лесно да започнете блог или уебсайт, да споделяте рецепти, да обсъждате храна, загуба на тегло, здраве или други свързани теми. Повечето уебсайтове с рецепти правят пари чрез реклами, партньорски маркетинг и чрез абонаментни програми.

10. Уебсайт за подкаст

Подкастингът е друга популярна идея за уебсайт, която можете да стартирате. Това е бързо развиваща се ниша с много възможности за монетизиране.

Подкастът е епизодична поредица от аудио файлове, за които потребителите могат да се абонират и слушат.

Успешните подкастъри печелят значителни пари онлайн чрез спонсорства, реклами, продажба на продукти и др. Това изисква малко хардуер и известна практика със записване и качване на файлове.

11. Уебсайт за търсене и предлагане на работа

Друга популярна идея е да създадете уебсайт за търсене и предлагане на работа. Лесно е да се монетизират и вие правите пари въз основа на генерирано от потребителите съдържание.

Уебсайта позволява на компаниите да публикуват обяви за работа и да улесняват търсещите работа чрез сърфиране.

Това е напълно достижимо чрез функционалностите за WordPress. Можете дори да приемате онлайн плащания от работодатели, за да публикувате обяви.

12. Уебсайт за оферти

Изграждането на уеб сайт за оферти помага на клиентите да намират любимите си продукти на най-добра цена.

Той свързва бизнеса с клиентите и им предоставя инструменти за намиране на сделки и отстъпки. Осигуряват се приходи от партньорски връзки, партньорства и дисплейни реклами.

Можете напълно да автоматизирате уебсайта си и да позволите на фирмите да изпращат проценти от сключени сделки. Това ви позволява да правите пари онлайн с генерирано от потребителите съдържание.

13. Онлайн пазар

Това е мястото, където предоставяте платформа за електронна търговия, за да могат други да продават своите продукти. Получавате плащане на всяка транзакция, извършена на вашия уебсайт, докато продавачите управляват доставката и изпълнението на поръчката.

14. Уебсайт за ресторантьорски бизнес

Създаването на уебсайт за ресторант ви позволява да приемате резервации на маси и дори да приемате онлайн поръчки за доставка на храна.

15. Уебсайт за отзиви

Повечето потребители разглеждат онлайн отзиви, преди да вземат решение за покупка.

Вашият уебсайт за отзиви може да бъде във конкретна ниша, която ви интересува, от цифрови фотоапарати до видео игри или други продукти.

Уебсайтът за отзиви може да разчита както на генерирано от потребителите, така и на оригинално съдържание. Можете да правите пари с помощта на дисплейни реклами, партньорски маркетинг, спонсорства и други.

16. Уебсайт за фотография

Друга вълнуваща идея за уебсайт е да стартирате уебсайт за фотография. Това може да е блог за самата фотография или може да бъде място за показване и продажба на вашите собствени снимки.

Можете също така да създадете пазар като Shutterstock, където потребителите могат да продават или купуват снимки, илюстрации и други артикули за графичен дизайн.

17. Портфолио

Страхотна идея за уебсайт е да направите уебсайт – портфолио. Ако сте художник, фотограф, музикант или видеооператор, тогава уебсайта ви помага да покажете работата си и да намерите нови възможности.

Същата идея може да се използва от всякакъв вид професионалисти като писатели, уеб дизайнери, разработчици, модели и др

18. Стартирайте уебсайт за онлайн доставка на храна

Онлайн бизнесът с доставка на храна процъфтява и може да бъде печеливша идея за уебсайт с малко инвестиции.

Можете да намерите местни ресторанти и да създадете уебсайт, който представя тези ресторанти и позволява на клиентите да поръчват храна онлайн. След това можете да предадете поръчката на ресторанта и те да доставят храната или да разширите услигите си и да извършвате доставките вие.

19. Продавайте ръчно изработени продукти онлайн

Искате ли да продавате вашите домашно приготвени продукти в интернет? Наистина е лесно да се направи и може да бъде началото на успешна бизнес идея.

Можете да стартирате онлайн магазин с  WooCommerce.

20. Онлайн магазин за домашни любимци / общност

Създаването на онлайн магазин за домашни любимци е друга лесна за стартиране идея. Това е толкова масивна индустрия, че можете да намерите много неизползвани нишови идеи, обслужващи конкретни клиенти.

Можете да продавате всичко във вашия магазин за домашни любимци с помощта на WooCommerce. Можете също така да изградите блог и полезни съвети само за членове, която генерира още повече приходи за вашия бизнес.
Тук е мястото да посочим и идеята за информационен сайт за ветеринари, който ви позволява да запазвате консултации онлайн, както и да проследявате времето за следваща ваксина.

21. Новинарски уебсайт

Ако се интересувате от политика, тогава създаването на новинарски уебсайт може да бъде идеята, която търсите.

Можете да стартирате новинарски уебсайт и да си осигурите приходи от него, като използвате дисплейни реклами и като продавате абонаменти за членство. Много традиционни вестници вече поставят съдържанието в онлайн медии и си осигуряват приходи.

Можете да започнете с няколко статии на седмица и след това да надграждате върху това. Можете дори да поканите гост-автори, да започнете подкаст.

Тъй като местните вестници изпитват затруднения, има голямо търсене на новинарски уебсайтове и ние вярваме, че това ще бъде огромна тенденция през 2023 г. и след това.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да намерите най-добрата идея за уебсайт, която да стартирате през новата година. След като стартирате онлайн бизнеса си, можете да следите за нашите съвети как да увеличите трафика на уебсайта си и нашето ръководство за най-добрите приставки за WordPress за да развитие на вашия онлайн бизнес.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки