Назад

30 плъгина на WooCommerce, които трябва да знаете и имате (повечето са БЕЗПЛАТНИ)

Търсите ли най-добрите плъгини на WooCommerce за вашия онлайн магазин?

Плъгините ви позволяват да добавяте нови функции и да развивате онлайн бизнеса си.

Има тонове безплатни и платени плъгини, които можете да използвате, но не всички от тях са добри. Така че е трудно да намерите най-добрите приставки за WooCommerce за вашия онлайн магазин.

В тази статия сме подбрали някои от най-добрите плъгини на WooCommerce за вашия магазин, за да увеличите продажбите и да развиете бизнеса си.

Ако все още не сте стартирали своя онлайн магазин, можете да се свържете с нас.

Видео урок

Започваме! 

1. OptinMonster

OptinMonster е най-мощният софтуер за оптимизация на пазара. Помага ви да превърнете изоставящите количките посетители на уебсайта в абонати и клиенти.

Можете да го използвате в нлайн магазина ви, за да намалите изоставянето на кошницата и  увеличите продажбите, да увеличите списъка си с имейли, да показвате насочени съобщения към уебсайта, допълнителни продажби, кръстосани продажби и др.

Въпреки че основният уебсайт не показва безплатния план, можете да получите безплатната версия на OptinMonster, като инсталирате и активирате техния плъгин за WordPress. Ще видите опцията за създаване на безплатен акаунт.

Ето няколко примера за изскачащи прозорци на WooCommerce, които можете да създадете с OptinMonster:

Плаващи ленти за горен или долен колонтитул

Пример за плаваща лента

Тези плаващи ленти са идеални за обявяване на текущи разпродажби, пускане на нови продукти, безплатна доставка и всяка друга специална оферта. Те са трудни за пропускане и са много ефективни за поддържане на ангажираността на клиентите.

Таймери за обратно отброяване в горните или долните ленти

Добавете малко FOMO ефект (страх от пропускане) към вашите банери с таймери за обратно отброяване. Можете да използвате тези таймери за обратно отброяване като заглавна лента, изскачащ прозорец, изскачащ прозорец на цял екран или плъзгащ се изскачащ прозорец.

Гео-насочени изскачащи прозорци

OptinMonster идва с мощни правила за показване, които ви позволяват да показвате изскачащи прозорци въз основа на много опции. Този географски насочен банер показва изскачащ прозорец само на потребители в определени региони.

Изскачащ прозорец за завъртане на колелото

Пример за въртящо се колело

Spin the Wheel са изскачащи прозорци на цял екран, които въвеждат геймификация във вашия онлайн магазин WooCommerce. Можете да зададете отстъпки и други специални оферти, за да увеличите продажбите и да ги последвате по имейл.

Ако искате да увеличите продажбите, да разширите имейл списък и да възстановите тези изоставени продажби на колички, тогава имате нужда от този инструментариум за оптимизация на реализациите.

2. Всичко в едно SEO за WordPress

Всичко в едно SEO

All in One SEO е най-добрият SEO плъгин за WooCommerce онлайн магазини на пазара. Използван от над 3+ милиона потребители, това е най-изчерпателният набор от инструменти за SEO, който ви помага да подобрите класирането си при търсене.

Можете да го настроите да генерира динамично SEO заглавия и описания за всички ваши продукти. Можете също така лесно да добавите SEO заглавие и описание за отделни продукти.

Той автоматично генерира XML карти, включително за продукти и продуктови категории. Те помагат на търсачките лесно да намират и индексират вашите продукти по-ефективно.

Той поддържа маркиране на схемата, което помага на търсачките да показват вашите продукти с богати фрагменти. Те помагат на продуктите да се открояват в резултатите от търсенето и да привличат повече трафик.

Всичко в едно SEO включва също локално SEO, SEO за изображение на продукта и други функции. Всички те помагат на вашия WooCommerce магазин да се конкурира в резултатите от търсенето и да се класира по-високо.

През последните месеци екипът на AIOSEO добави мощен асистент за вътрешни връзки, който ви дава по-интелигентни предложения за връзки, за да подобрите вашето SEO класиране.

Те също така добавиха мениджър за пренасочване на SEO, който ви помага правилно да настроите 301 пренасочвания, да проследявате и коригирате 404 грешки и др.

3. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights е най-добрият плъгин за Google Analytics за онлайн магазини WooCommerce. Предлага се с подобрено проследяване на електронната търговия, което ви позволява лесно да проследявате данните.

За начинаещите е трудно да разберат отчетите на Google Analytics. MonsterInsights го улеснява, като ви показва цялата информация, от която се нуждаете, във вашето табло за управление на WordPress.

Това ви помага да вземате решения, базирани на данни, за да развиете бизнеса си и да увеличите продажбите. Можете да видите активността на количката си, най-ефективните продукти и други важни данни, без да напускате уебсайта си.

Можете да го използвате, за да намерите вашите най-гледани продукти и да подобрите продуктовите страници. Можете също така да проследявате клиенти на WooCommerce в Google Analytics и да създадете по-персонализирано изживяване за вашите потребители.

За повече подробности вижте нашето ръководство за начинаещи относно проследяването на реализациите в WooCommerce .

Над 3 милиона собственици на уебсайтове използват MonsterInsights и дори имат поддръжка за двойно проследяване за Google Analytics 4 за WooCommerce.

4. Constant Contact

Constant Contact е най -добрата услуга за имейл маркетинг за онлайн магазини на WooCommerce. Той е и най-удобният плъгин за начинаещи, който ви позволява лесно да го добавите към онлайн магазина ви и да започнете да изграждате имейл списъка ви.

Той идва с десетки професионално проектирани имейл шаблони за различни ниши. Можете също да създадете множество списъци и персонализирани фунии, за да изпращате персонализирани имейли до избрани аудитории.

Алтернатива: HubSpot Email Marketing , Omnisend , SendinBlue и Drip също са страхотни опции.

5. SeedProd

SeedProd е най-добрият WordPress плъгин за създаване на страници за WooCommerce.

Ако някога сте искали бързо да стартирате целева страница на продукт, напълно да персонализирате страницата си за плащане или дори да създадете персонализирана тема на WooCommerce без код, тогава SeedProd е за вас.

Той идва с десетки професионално проектирани шаблони, които са напълно съвместими с WooCommerce.

SeedProd също се предлага с вградени WooCommerce блокове, които ви позволяват лесно да добавяте продукти, количка, форма за плащане и други към всяка целева страница на вашия сайт.

Работи с всяка тема на WooCommerce. Това означава, че можете да създавате персонализирани продуктови страници, страници за продажби и други целеви страници без никакви ограничения.

6. WP Mail SMTP

WP Mail SMTP е най-добрият WordPress SMTP плъгин на пазара. Помага да се гарантира, че всички ваши имейли от WooCommerce се доставят до входящите кутии на клиентите.

Магазинът WooCommerce изпраща имейл известия за различни действия до собственика на магазина, както и до клиентите. За да направи това, той използва функцията PHP mail().

Повечето компании за хостинг на WordPress обаче нямат правилно настроена тази функция и някои дори я блокират. В този случай имейл функциите на вашия магазин няма да работят.

WP Mail SMTP коригира този проблем, като ви позволява да използвате доставчик на SMTP услуга за изпращане на имейли. Това гарантира, че вашите имейли от WooCommerce се доставят до входящите кутии на клиентите ви и няма да попаднат в спам.

7. AffiliateWP

AffiliateWP е най-добрият плъгин за проследяване и управление на партньори за WooCommerce.

AffiliateWP е плъгин за WordPress, който ви помага да създадете своя собствена партньорска програма, така че да насърчите клиентите си и други да популяризират вашите продукти.

Когато някой се регистрира като ваш партньор, той ще печели малка комисионна за всяка продажба, която направи чрез тази връзка.

Това е добро решение, което ви позволява да контролирате всеки аспект от вашата партньорска програма. AffiliateWP също идва с подробни отчети, за да можете да проследявате кликвания върху връзки, продажби и плащания.

Освен това е много персонализиран. Можете да ограничите програмата си до ръчно избрани членове или да оставите всеки да се присъедини.

AffiliateWP включва услуга за изплащания, така че можете лесно да плащате на своите партньори направо от таблото за управление на WordPress. Можете също да избирате между PayPal, Stripe или други начини за онлайн плащане.

Алтернатива: Easy Affiliate също е чудесен вариант за създаване на самостоятелно хоствана партньорска програма за вашия онлайн магазин.

8. FunnelKit (бивш WooFunnels)

FunnelKit е най-мощният създател на фуния за продажби на WooCommerce, който ви позволява да създавате плащания с висока реализация, изравнявания на поръчки, продажби с едно щракване и автоматизации за увеличаване на печалбите.

По същество това е алтернатива на ClickFunnels за WordPress, която помага на собствениците на магазини да увеличат приходите си чрез оптимизирана фуния за продажби и автоматизация.

Ключовите характеристики, които правят FunnelKit задължителен за собствениците на умни магазини, са:

Шаблони за фуния за продажби с висока реализация

Доказано е, че тези предварително направени дизайни подобряват реализациите и са съвместими с редактора на блокове на WordPress, както и с други популярни конструктори за създаване на страници на WordPress като Elementor, Divi и др.

Плащане и персонализиране на WooCommerce

FunnelKit ви позволява да създавате персонализирани форми за плащане, за да включвате функции като форма за поръчка в 2 стъпки, оформление в стил Shopify, опции за експресно плащане и още функции, които да помогнат за намаляване на изоставянето на количката.

Пример за плащане на WooFunnels

9. WPForms

Всеки уебсайт се нуждае от форма за контакт. WPForms е най -добрият плъгин за създаване на форми с плъзгане за WordPress. Тя ви позволява да създавате всякакъв тип форми, включително форми за контакт, онлайн проучвания, анкети и др.

Над 5 милиона уебсайта използват WPForms, включително много собственици на магазини на WooCommerce, защото е лесен и мощен.

Безплатната версия на WPForms ви позволява да създадете прост формуляр за контакт и разполага с всички основни функции, за да започнете.

10. Uncanny Automator

Uncanny Automator е най-добрият плъгин за автоматизация на WordPress, който позволява на вашите WordPress плъгини да общуват помежду си. Например, можете да го използвате за автоматично създаване на нов клиентски акаунт.

Собствениците на магазини WooCommerce прекарват много време в извършване на повтарящи се задачи. Не би ли било хубаво, ако можете да автоматизирате всички тези процеси и да се съсредоточите върху нарастващите продажби и бизнеса?

Uncanny Automator ви позволява да автоматизирате WooCommerce задачи, да спестите време и да предложите по-добро потребителско изживяване на вашите клиенти.

След това можете да изберете действие, което да извършите въз основа на този тригер (например да изпратите на потребителите имейл с подобни продукти, които може да харесат). Има десетки начини, които можете да създадете и да спестите стотици часове, докато управлявате онлайн магазина си по-ефективно.

11. Чат на живо

Знаете ли, че средно повече от 67% от клиентите изоставят количките си, преди да завършат покупката? Това е така, защото клиентите искат незабавни отговори на своите въпроси.

LiveChat е най-добрият софтуер за поддръжка на чат на живо на пазара. Тя ви позволява лесно да добавяте чат на живо към вашия магазин WooCommerce и незабавно да отговаряте на потребителски запитвания.

Тя ви позволява да превръщате потребителите в клиенти, преди да изоставят количките си. LiveChat работи с Google Analytics, всички водещи маркетингови имейли, CRM софтуер и др.

Алтернатива: Ако търсите софтуер за чатбот, тогава погледнете ChatBot.com, защото може да помогне за автоматизирането на много чатове на живо в електронната търговия.

12. Разширени купони

Advanced Coupons е най-добрият плъгин за купони в WooCommerce на пазара. Той разширява ограничената функционалност на купони на WooCommerce и ви позволява да създавате по-добри оферти за купони.

Той се интегрира тясно с WooCommerce и предлага функции като оферти на BOGO (купете едно, получете една оферта), URL адреси на купони, планирани купони, купони за автоматично прилагане, купони за доставка и др. Той е лесен за използване и ви помага да увеличите продажбите във вашия магазин за електронна търговия.

13. TrustPulse

TrustPulse е най-доброто приложение за известия, което ви помага да увеличите реализациите и продажбите рязко.

Хората харесват, когато виждат други хора да правят същите избори, преди да вземат решение. Като добавите вие им позволявате да го видят точно там на вашия уебсайт и ги подтиквате да завършат покупка.

Можете интелигентно да насочвате към страници или продукти, където искате да проведете кампания, и да добавяте активни известия, показващи колко хора предприемат действия за даден период. За най-добри резултати стартирайте няколко кампании, насочени към клиенти, разглеждащи различни продукти или страници.

Освен това получавате пълен поток на живо от действията, предприети от потребителите, и подробни отчети, които да ви помогнат да оптимизирате кампаниите си.

14. WooCommerce Wholesale Suite

WooCommerce Wholesale Suite е пакет от три добавки, които ви позволяват лесно да задавате цени на едро в WooCommerce за купувачи на едро и други фирми.

Можете лесно да покажете цени на едро на клиенти на едро. Можете също да зададете минималното количество, което те трябва да поръчат, за да се възползват от отстъпката на едро. В същото време можете да продължите да показвате редовните си цени на клиентите на дребно.

15. SearchWP

SearchWP е мощен плъгин за търсене в WordPress, който предлага алтернатива на функцията за търсене по подразбиране във вашия магазин WooCommerce.

Неговото разширение WooCommerce улеснява клиентите да търсят вашия онлайн магазин по уместност и бързо да намират продуктите, които търсят.

SearchWP надхвърля просто използването на съдържанието на продуктовите ви страници, за да търсите неща. Той индексира всичко, включително потребителски полета, текстови файлове, PDF документи, продуктови атрибути и др. Можете също да го използвате, за да добавите Ajax търсене на живо към вашия WordPress сайт .

16. HubSpot CRM

Плъгинът за CRM (Customer Relationship Management) е задължителен за собствениците на магазини WooCommerce, които искат да управляват данните на клиентите и да изпращат персонализирани съобщения по-лесно.

HubSpot CRM за WooCommerce автоматично ще синхронизира вашите клиенти и тяхната информация и хронология на поръчките с HubSpot.

HubSpot не само ви позволява да управлявате вашите клиентски данни по-лесно, но също така включва мощни функции като сегментиране, имейли за изоставяне на пазарска количка, имейл шаблони и задълбочени данни за анализ на магазина.

Освен това има инструменти за управление на реклами, така че можете лесно да рекламирате на вашите клиенти и потенциални клиенти във Facebook, Instagram, LinkedIn и Google.

Алтернатива: Omnisend е чудесна алтернатива за CRM за електронна търговия.

18. Програма за лоялност за WooCommerce

Програмата за лоялност за WooCommerce е плъгин от екипа зад Advanced Coupons, който ви позволява да добавите система за точки и награди към вашия онлайн магазин.

Помага ви да увеличите повторните покупки, като възнаграждавате най-добрите си клиенти с точки и купони.

Клиентите могат да печелят точки, известни още като кредити за магазини, като купуват продукти, оставят отзиви за продукти, коментират публикации в блога ви, харчат над определена сума и др.

19. Социални канали от Smash Balloon

Smash Balloon е най-популярният плъгин за социални медии за WordPress. Тя ви позволява да вграждате  Instagram, Facebook, Twitter и YouTube във вашия магазин WooCommerce.

Това е особено полезно при показване на генерирано от потребителите съдържание за социално доказателство на страниците на вашите продукти. Това включва показване на потребителски снимки от Instagram, включващи вашия продукт, продуктови отзиви от Facebook или Twitter или дори персонализирани видео отзиви от YouTube.

Техният плъгин за социални стени ви позволява да комбинирате всичките си канали за социални медии в една стена за максимални ползи.

20. PushEngage

PushEngage е един от най-популярните уеб софтуери за насочени известия на пазара. Помага ви да се свържете с посетителите на уебсайта, след като напуснат уебсайта ви.

PushEngage ви позволява да изпращате насочени известия до клиентите си за нови продукти, разпродажби и др.

Те дори имат автоматизирани кампании за изоставяне на количката, сигнали за инвентар и др. Това е много мощен инструмент за максимизиране на вашите продажби.

21. Абонаменти за WooCommerce

Абонаментите за WooCommerce ви позволяват лесно да добавяте абонаменти към вашия магазин WooCommerce. Това ви позволява да продавате абонаментни планове и други продукти, които изискват планирани периодични плащания.

22. Разширени карти за подаръци за WooCommerce

Advanced Gift Cards за WooCommerce е мощен плъгин, който прави супер лесно да продавате подаръчни карти във вашия магазин. Клиентите могат да купуват карти за подарък и да ги споделят с приятели или семейство, за да осребрят във вашия онлайн магазин.

Плъгинът идва с красив шаблон за имейл с карта за подарък и секция за администриране, за да видите задълженията си по карта за подарък. Вашите клиенти могат да посочат сумата на подаръчната карта, получателя и да добавят свое лично съобщение по време на покупката.

23. Бърз преглед на YITH WooCommerce

Бърз преглед за WooCommerce

Бързият изглед на WooCommerce позволява на вашите клиенти да надникнат в подробностите за продукта, като просто преместят мишката върху бутон. Това позволява на клиентите бързо да получат информация за продукта, без да напускат страницата на магазина.

Потребителите ще могат да видят по-голямо изображение на продукта, описание на продукта и бутон за добавяне към количката в изскачащ прозорец на лайтбокса .

24. YITH WooCommerce списък с желания

Плъгинът YITH WooCommerce Wishlist позволява на вашите клиенти да запазват продукти в своя списък с желания. Те могат да използват списъка с желания, за да направят покупката по-късно или да споделят своя списък с желания с приятели и семейство.

Това е перфектна добавка за вашия онлайн магазин по време на натоварените празнични сезони, когато хората правят своите списъци за пазаруване и купуват подаръци.

25. WooCommerce PDF фактури

WooCommerce автоматично предоставя PDF фактура за всяка поръчка. Тази PDF фактура се изпраща на клиентите в техните имейли като прикачен файл с прост шаблон.

Плъгинът WooCommerce PDF Invoices предлага множество възможности за избор на шаблон за фактури и опаковъчни листове. Освен това ви позволява лесно да създавате персонализирани шаблони за клиентски фактури.

26. Плъзгач за продукти на WooCommerce

WooCommerce Products Slider ви позволява лесно да създавате красиви продуктови слайдери и да ги добавяте навсякъде във вашия WooCommerce магазин.

27. Variation Swatches за WooCommerce

Variation Swatches за WooCommerce е безплатен плъгин, който ви позволява лесно да добавяте вариации на продукти към атрибутите на продукта на WooCommerce. Тогава клиентите ще виждат красиви цветни изображения и етикети вместо падащи менюта.

Това улеснява потребителите при избора на цветове, размери, стилове и др. Освен това прави тези опции лесно забележими и подобрява изживяването на клиентите.

28. YITH WooCommerce Zoom Magnifier

YITH WooCommerce Zoom Magnifier позволява на вашите клиенти да приближават и увеличават изображенията на продукта, без да напускат страницата. Той също така добавя плъзгач за галерия с изображения на продукти под представеното изображение.

Това помага на вашите клиенти да разгледат изображенията на продукта в детайли. Това увеличава ангажираността на клиентите във вашия магазин, което води до повече продажби.

29. Многоезичен WooCommerce

WooCommerce Multilingual добавя слой за съвместимост с популярния WPML WordPress многоезичен плъгин.

Това ви позволява да превеждате вашия продукт и други страници на WooCommerce на множество езици. Вашите клиенти могат да изберат да разглеждат вашия уебсайт на предпочитания от тях език.

30. Nextiva

Наличието на телефонен номер за вашия онлайн магазин може да помогне за повишаване на доверието и надеждността. Nextiva е най -добрата бизнес телефонна услуга , която работи безпроблемно с WooCommerce.

Това е приложение за виртуален бизнес телефон,  можете да го използвате, за да получавате обаждания на вашия мобилен телефон, iPad, настолен и преносим компютър. Той идва с разширени функции като маршрутизиране на повикванията, автоматичен оператор и други, така че вашият магазин може лесно да се конкурира с големите предприятия без високите разходи.

Алтернатива: RingCentral и Ooma са чудесни алтернативи за получаване на бизнес телефонен номер.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да намерите някои от най-добрите безплатни приставки за WooCommerce за вашия онлайн магазин.  Ако  имате нужда от съвет или добавяне на допълнителна функционалност към вашия онлайн магазин, не се колебайте да се свържете с нас.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти