Назад

Как да импортирате и експортирате продукти на WooCommerce в WordPress

Чудите се как импортирате и експортирате WooCommerce продукти с изображения и търсите решение? В този блог пост само трябва да следвате стъпките предоставени по-долу и ще успеете само с няколко клика да импортирате и експортирате голям брой продукти. И това не е всичко, продуктите ще бъдат експортирани и ипортиране с всички детайли, ключително и изображения.

Импортирането или експортирането на продукти на WooCommerce ви позволява лесно да мигрирате онлайн магазина си или да добавяте нови продукти в множество магазини.

В тази статия ще ви покажем как лесно да импортирате и експортирате WooCommerce продукти с изображения.

Защо да импортирате и експортирате WooCommerce продукти?

 • Може да искате да преместите продукти от един онлайн магазин на WooCommerce в друг
 • Може да искате да стартирате онлайн магазин с WordPress, но със същите продукти на WooCommerce
 • Може да искате да преместите уебсайта си на нов сървър и се нуждаете от сигурен начин за преместване на продукти
 • Може да искате по-бърз начин да добавите продуктите си към множество електронни магазини, които управлявате
 • и още редица причини

От друга страна, ако искате само да премествате продукти, този урок ще ви помогне да научите как правилно да експортирате и импортирате продукти на WooCommerce с изображения и други детайли за продукта.

Импортирайте и експортирайте продукти на WooCommerce без плъгин

WooCommerce идва с вградена функционалност за лесно импортиране и експортиране на продукти с изображения, без използване на допълнителни плъгини.

Първо, трябва да посетите страницата Продукти » Всички продукти в административната област на WordPress. Там ще видите два бутона в горната част за „Импортиране“ или „Експортиране“ на продукти.

Нека първо да проверим как работи функцията за експортиране.

Експортиране на продукти на WooCommerce без използване на плъгин

 1. Кликнете на бутона „Експортиране“ в горната част, за да продължите.
 2. На следващия екран ще видите други опции, за да изберете какви данни искате да експортирате.
 3. Например можете да изберете да експортирате само определени колони от данните за продукта. Можете също така да изберете да експортирате конкретни видове продукти или продукти в определени категории.
 4. За да експортирате всички продукти с изображения и всички детайли на продукта, можете да оставите тези опции без отметка.
 5. Продължете и кликнете върху бутона „Генериране на CSV“.
 6. WooCommerce сега ще генерира CSV файл, който атоматично ще се запази на вашия компютър.

Какво е CSV файл?

CSV е съкращение от стойности, разделени със запетая, и това е файлов тип обикновен текст, който разделя различни колони или полета с данни със запетая.

Можете да го отворите с всеки софтуер за електронни таблици като Google Sheets или Microsoft Excel.

Импортиране на продукти на WooCommerce без използване на плъгин

 1. Отидете на страницата Продукти » Всички продукти и щракнете върху бутона Импортиране в горната част.
 2. Ако вашият WooCommerce онлайн магазин няма продукти, тогава вместо бутоните в горната част ще видите бутони в центъра на страницата.
 3. Кликнете върху бутона „Стартиране на импортирането“, за да започнете импортирането.
 4. Това ще изведе съветника за импортиране.
 5. Първо, трябва да кликнете върху бутона „Избор на файл“, за да изберете CSV файла за експортиране на WooCommerce, който сте изтеглили по-рано.
 6. Кликнете върху бутона за продължаване, за да качите CSV файла.
 7. WooCommerce сега ще провери дали вашият CSV файл е в съвместим формат.
 8. Настройките по подразбиране тук ще работят за повечето електронни магазини на WooCommerce. Но все пак трябва да прегледате и ако липсва колона е необходимо да кликнете върху падащото меню до нея и изберете съответстващо поле, ако е налично.
 9. Много важна стъпка, ако използвате атрибути за вариации за продукти, не забравяйте да скролнете надолу до колоните с атрибути и полетата за съвпадение. Това ще ви позволи да се уверите, че полетата във вашия CSV файл съответстват на съответните полета на WooCommerce.
 10. Кликнете върху бутона „Изпълни“ на импортатора, за да стартирате процеса по инпортиране на продукти.
 11. WooCommerce ще започне да импортира избраните данни от CSV файла.
 12. След като приключите, можете да посетите страницата Продукти » Всички продукти, за да се уверите че всички продукти са импортирани и се визуализират по правилен начин в продуктовата страница.

Бонус: Подобрете вашия WooCommerce онлайн магазин с автоматични процеси

Ако откриете, че извършвате много ръчна работа във вашия онлайн магазин WooCommerce и искате да спестите време, тогава препоръчваме да използвате Uncanny Automator за автоматизация на работния процес.

Uncanny Automator ви помага да създавате автоматизирани работни потоци за неща, които обикновено правите, без да пишете код.

Освен автоматизацията на работния процес, ако търсите инструмент за маркетингова автоматизация за WooCommerce, препоръчваме да използвате FunnelKit Automation. Това ще ви помогне да увеличите продажбите си и да подобрите реализациите без високите разходи.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как лесно да импортирате и експортирате продукти на WooCommerce в WordPress. 

Ако се нуждаете от допулнителна подкрепа при импортиране и експортиране на продукти или поддръжка на онлайн магазин и изграждане на функционалност, не се колебайте да се свържете с нас.