Назад

Какво е Shopify Online Store 2.0 и защо всеки магазин трябва да бъде актуализиран?

Въведение в Shopify 2.0

Shopify обяви една от най-големите актуализации на платформата за електронна търговия досега, със значителни подобрения на версия 2.0. Тази актуализация представлява големи промени в платформата Shopify, предизвиквайки интереса на търговците и разработчиците на Shopify по целия свят, тъй като те се запитаха как тази нова актуализация прави изживяването на Shopify по-добро от преди.

Shopify 2.0 или Online Store 2.0 идва с редица нови функции, които подобвяват изживяването на дизайна на онлайн магазина ви – преустройство, направено за подобряване на изживяването за всички нас – разработчици и търговци в системата.

Новата и подобрена платформа включва подобрения на темите и редактора на онлайн магазина, съдържанието на магазина и инструментите за разработчици. Всичко това е настроено, за да улесни разработчиците да изграждат и персонализират магазина ви, като също така дава на търговците повече контрол и сила да подсилят визуалната идентичност на марката си чрез своите виртуални витрини.

С други думи, Shopify 2.0 прави изживяването от изграждането и управлението на вашия онлайн магазин по-подредено и лесно.

И така, какво точно означава Shopify 2.0 за собствениците на онлайн магазини в Shopify

Актуализирана архитектура на темата 

По отношение на дизайна на магазина, 2.0 дава на собствениците на онлайн магазини в Shopify и разработчиците повече поле за действие, което лесно съответства на визията на бранда с нова и подобрена архитектура на темата, която премахва предишните ограничения в дизайна. Актуализацията на архитектурата на темата е предназначена да предостави на търговците и разработчиците по-гъвкаво изживяване при персонализиране със своята функция Sections Everywhere. 

Висока топка в играта, сигурни сме, че новото изживяване при редактиране ще бъде вълнуващо за всички нас. Това означава, че собствениците на онлайн магазини в Shopify вече няма да бъдат ограничени до определен брой блокове, тъй като актуализацията 2.0 позволява на потребителите да добавят нови секции към всяка страница и индивидуален дизайн и функционалност. – Както никога до сега!

Лесна разработка и поддръжка на онлайн магазин в Shopify.

С улеснена разработка и поддръжка на сайтове в Shopify платформата. Версия 2.0 въвежда нов начин за разработчиците да създават приложения и теми за ползвателите на платформата, с набор от нови инструменти, които подпомагат разработването, тестването и внедряването на теми. 

Въпреки че това е подобрение, насочено към разработчиците, това със сигурност е от голяма полза и за ползвателите и собствениците на магазини в платформата на в Shopify, тъй като подобрява скоростта и ефективността при изработката на онлайн магазини. С Shopify 2.0 разработчиците вече могат да създават теми и приложения, автоматизирайки много общи задачи за разработка, докато Theme Check сканира темите за грешки, проблеми с производителността и други, което прави поддръжката по-бърза и със сигурност по-ефективна.

По-бърза скорост при заредане

Нещо, което със сигурност ще подобри SEO на вашия онлайн магазин, потребителското изживяване и реализациите, Shopify 2.0 има подобрениия и при скоростта на зареждане.

Съобщава се, че е с 35% по-бърза от предишната тема по подразбиране Debut, подобрената стандартна тема 2.0, наречена Dawn, има предимството на скоростта на зареждане, от която всеки потребител на платформата ще иска да се възползва. Както всички знаем, скоростта на сайта е основно предимство по отношение на оптимизацията за търсачките и попада във фунията за реализация на продажби, посещения във вашия онлайн магазин в Shopify и др.

Модулност на приложенията

С актуализацията Shopify 2.0 инсталирането и изтриването на приложения е по-лесно. Новата актуализация позволява на приложенията да се интегрират безпроблемно от редактора на теми, чрез блокове за приложения.

Това означава, че разработчиците и търговците в Shopify, вече не трябва да имат достъп до кода на темата, за да интегрират приложения, което спомага за по-лесната работа, дори и да нямате познания в кодирането. Приложението може да се добавя, премахва и променя директно чрез удобен за потребителя редактор и да се добавя на всяка страница чрез блокове.  Признайте си това е персонализирането на функциите, които бихте искали да имате във вашия онлайн магазин.

Безплатна консултация с експерт на Shopify

Ако искате да се сдобиете с новата версия на Shopify, не се колебайте са се свържете с нас! И не само , ние сме тук да ви посъветваме за дизайна и бранда на вашия магазин, както и подхода за да реализирате повече продажби през пларформата Shopify.

Как да надстроите до Shopify 2.0?

Търговците, които са се присъединили към Shopify преди актуализацията 2.0, могат да преминат и да надстроят до подобрената Shopify 2.0.

Първо, собствениците на магазини трябва да знаят, че магазините, работещи на по-старата версия на Shopify, ще продължат да функционират нормално и не е необходимо актуализиране до 2.0, въпреки че може да забележите някои промени в администраторския интерфейс на Shopify Store и редактора на теми.

Надграждането до онлайн магазин в Shopify до версия 2.0 не е задължително, но за търговци, които желаят да преминат, има 3 лесни начина да направят това:

  • Изтеглете нова тема Online Store 2.0 от Shopify Theme Store
  • Изтеглете съществуваща версия на онлайн магазин 2.0 на текущата ви тема
  • Мигрирайте текущата си тема ръчно към новата архитектура на темата

‍Предупреждаваме ви, ако нямате технически умения не предприемайте стъпките описани по-горе!

Колко струва онлайн магазин в Shopify 2.0?

Ако вече управлявате магазин Shopify с предпочитания от вас план и вече използвате съвместима с 2.0 тема, Shopify 2.0 е безплатен. Актуализацията е създадена, за да замени и подобри версията 1.0 и е пусната, за да надстрои изживяването на съществуващи и нояи потребители на Shopify

Защо всеки магазин Shopify трябва да надстрои до Shopify 2.0

Shopify 2.0 идва с нов набор от интуитивни подобрения, нови функции и реални предимства, които правят работата и развитието на вашия онлайн магазин по-лесни, спестяват ви време и в крайна сметка ви помагат да подобрите крайния резултат.

В заключение, Shopify 2.0 дава на собствениците на онлайн магазини функционалност за по-креативнен и семпъл дизайн, като ви дава възможност да създадете уникален онлайн магазин, който можете да управлявате и поддържате с безспорно с подобрена ефективност.

Изводът е, че собствениците на магазини трябва да се възползват от новите функции и подобрената функционалност на Shopify 2.0, като направят превключването и останат на върха с уеб тенценциите.

Собственици на онлайн магазини в Shopify, които желаят да актуализират до Shopify 2.0, можете да се консултирате с наши Shopify експерти, които да ви помогнат с актуализацията и поддръжката за напред.

Нуждаете се от нов онлайн магазин на достъпна цена? Чувствайте се свободни да се свържете с нас днес!