Назад

Топ печеливши ниши в e-commerce за 2022

Вече сме в 2023, но днес ще си говорим за 2022.
Ще разгледаме света на e-commerce-а и кои ниши бяха най-популярни и доходоносни. Плюс бонус точка от мен: Кои ниши ще бъдат в топ 5 през 2023!
Както знаем 2022 година беше една от силните години на онлайн бизнесите( и по скоро тези в e-commerce и dropshipping сферите).  Спирам да ви губя времето и започвам да изреждам топ фаворитите за изминалата година.

1. Кухня и готварство


Да правилно прочетохте. Това е една от топ нишите в e-commerce-a след като пандемията от COVID-19 ни удари през 2020 година.

Тъй като потребителите бяха заключени  в домовете си  за дълго време готвенето и печенето се превърнаха в начин на живот за някой от тях. Тенденцията продължи и кухненските консумативи останаха популярни и през 2022. Марки като „Food Huggers“: компания за екологични контейнери за продукти, са част от тази ниша в e-commerce.

2. Осветление и декор за дома.


Да декорът и осветлението са важно нещо.  Всеки иска да направи дома си да изглежда по жив.  В резултат на това тази ниша винаги е била популярна  в e-commerce-a.  На пазара се предлагат много продукти с различна естетика, така че потребителите могат да изберат точно това което искат и е по вкуса им- без значение дали е вечно и шикозно или смело и минималистично.

3. Уреди за фитнес у дома


Много фитнес зали и фитнес центрове затвориха в резултат на пандемията от COVID-19 – някои временно, други за постоянно( Да пак благодарение на КОВИД-а една ниша избухна).
Хората нямаше къде да тренират,  но благодарение на e-commerce-a хората останаха активни и в домовете си.
А през 2022 тази тенденция се засили и хората все повече търсят начини да останат активни дори вече с работещи фитнес зали.
Независимо от  какво имат нужда потребителите: дъмбели, велоергометри или пътеки,  тази ниша държи своята позиция и не изглежда че ще отстъпи.

4. Офис оборудване за дома


Това беше водеща ниша през 2020 когато пандемията настъпи и много хора преминаха към Home Office.  Това засили търсенето на такова оборудване защото хората искаха да направят своето ново работно място уютно и практично. И все пак 4-то място през 2022 никак не е зле( Да не забравяме това са мой виждания). Но няма да казвам нищо повече. Направете си едно кратко проучване за да разберете за какъв пазар става на въпрос.

5. Консумативи/добавки за домашни любимци


Стоките за домашни любимци винаги са били популярни артикули в e-commerce-a. Тъй като все повече и повече хора осиновяват или си купуват домашни любимци.  По време на пандемията имаше такъв бум и това засили търсенето на стоки за домашни любимци, като тази тенденция продължи и през 2022.
Един пример за успешен онлайн магазин в тази ниша от 2020 година насам е Nutripaw.

Класацията за днес свърши. Сами можете да видите и да прецените колко печеливша може да бъде електронната търговия. Като с всяка изминала година това се засилва и много бизнеси предпочитат да започнат да продават онлайн за да не изостанат и да не бъдат смачкани от конкуренцията.


И както обещах ще ви предложа няколко ниши които според мен ще бъдат в топ 5 и през 2023!
Ето ги и тях:


1.  Домашни любимци и продукти/услуги за домашни любимци

2. Продукти за здраве и Wellness

3. Оборудване за дома/офиса
 
4. Онлайн курсове
 
5. Абонаменти за услуги

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки