Назад

Как да изградите ангажиращо присъствие в Instagram

„Instagrammable“ вече не е просто термин в социалните мрежи, който се използва небрежно. Определен е като „визуално привлекателен начин на снимане, който е подходящ за публикуване в приложението Instagram“. 

Това предполага, че силното присъствие в Instagram вече не е избор за големите бранвове, а е необходимо всички да се образоваме как да качваме съдържание, което ще ангажира последователите ни. В сравнение с други социални медийни платформи, Instagram има най-голяма ангажираност на публиката.

Ако само преди няколко години бизнесът обсъждаше идеята за включване на Instagram в своите стратегии за социални мрежи, сега дискурсът се промени. Той се превърна в основен канал за изграждане на вашата марка и ангажиране на съществуващи и потенциални клиенти. По този начин, като научите повече за това как да получите повече последователи в Instagram е задължително за следващата маркетингова стратегия.

Ако сте тук, за да засилите присъствието си в Instagram, вие сте на прав път. 

1. Идентифицирайте и приложете своя стил и тема


След като зададете тон или тема, може да бъде предизвикателство да ги промените по средата. По този начин тонът, който задавате за страницата си в Instagram, трябва да отразява това, с което искате вашата аудитория да асоциира вашата марка. Какъв е тонът, ще попитате? Това е вашият стил, цялостното настроение и усещането на вашата емисия. Искате ли по-тъмен, класически черно-бял вид? Или ексцентрично цветни и ярки? Или може би по-естествено изглеждащи изображения и минималистичен стил са това, което търсите? 

Независимо от избора, който правите, определено трябва да изберете цветова палитра и вида и стила на вашите снимки/видеоклипове, които да споделите с аудиторията си.

Сега, ако погледнете емисията в Instagram на всяка марка, ще видите много различна цветова схема и ще получите цялостното усещане. С това марките са в състояние да поддържат последователно послание. И така, това, което трябва да направите за вашите снимки в Instagram, е да развиете уникален стил. Лесен начин да постигнете това е да използвате подобни филтри, нива на яркост/контраст и цветови схеми, тъй като тези аспекти ще действат заедно, за да създадат типичния външен вид и усещане на вашата марка. 

2. Създавайте и споделяйте свързани мемове и истории 

Свързани мемове и хумористични или стоплящи сърцето истории насърчават вашите последователи да се ангажират с вас и да увеличат броя на вашите последователи. Този подход също допринася за вашия стил и тон и ви дава по-широка палитра от начини да създадете свой собствен стил чрез мемове и истории.

Преминавайки към темата във вашето съдържание: каква е основната същност на вашите публикации? Запитайте се с какво искате да бъде известен вашият акаунт? Вашата марка има ли някакви силни страни или отличителни аспекти, които си струва да покажете? Например: сплотена култура на служителите, иновации в индустрията, естетични офис пространства, дейности извън офиса, похвали от други в същата сфера, партньорства, отдаденост на упорита работа и т.н. 

Идентифицирайте вашите силни страни и характерни аспекти, каквито и да са те, и публикувайте редовни мемове и истории относно тези неща. Имайте предвид, че вашата емисия трябва да бъде закачлива и описателна, за да привлече посетителите ви в секундата, когато видят акаунта ви.

3. Използвайте подходящи хаштагове

Така че, не забравяйте за хаштаговете – колкото по-силни и по-подходящи, толкова по-добре! Имайте предвид, че вашите хаштагове трябва да бъдат: 

• Описателен – т.е. предава същността на марката
• Категоризиран – отнася се до индустрията, в която се намирате
• Експертиза – покажете в какво е специализирана вашата марка
• Общност – отразява вашата общност
• Местоположение – показва къде се намирате 


Като цяло хаштаговете от две думи са по-добре насочени от хаштаговете от една дума, като #websitebuilder. Така че по-добре отидете за тях.

4. Перфектното време за публикуване


Друг важен аспект от създаването на ангажирани последователи в Instagram е публикуването в точното време. Един от начините да постигнете това ръчно е да анализирате какво е работило и какво не е работило за вашия акаунт в миналото. 

Но ако искате повече професионален подход, намерете инструменти, които могат да свършат тази работа вместо вас. Ще получите подробен анализ на вашата история на публикации и ангажираност в раздела за оптимизация. По този начин можете да намерите най-доброто време от деня, както и най-добрите дни от седмицата за публикуване. 

5. Помислете за Influencer Marketing


С нарастващата сила и популярност на инфлуенсърите и инфлуенсър маркетинга е очевидно, че работата с тези знаменитости в социалните медии наистина може да засили вашата ангажираност. Инфлуенсърите обикновено имат силни общности около личните си марки, което им позволява да повлияят на аудиторията си да следва, харесва и дори да избира определени марки и бизнеси. Това стана особено актуално след 2020 г., тъй като сега повече хора са онлайн от всякога. 

Публикация, история, описваща колко много е харесал вашия продукт, ще насочи последователите им към вашия акаунт в Instagram. И ще получите потребители, които вече се интересуват от това, което правите във вашата зона.

6. Приложете популяризиране между каналите


Когато приключите със създаването на вашия подбран акаунт в Instagram с качествено съдържание и изображения, е време да го популяризирате в други мрежи. Ако сте тук, може би вече сте разгледали нашето ръководство за SMM (ако не, прочетете го) и имате акаунти в други социални медии като Twitter, Facebook, LinkedIn и други канали. Ако случаят е такъв, използвайте това в своя полза и свържете акаунта си в Instagram към вече съществуващите си канали в социалните медии.

Не подкопавайте ефективността на междуканалното промоциране: простото добавяне на социалната икона на Instagram към други канали или, още по-добре, към уебсайта ви ще накара съществуващата ви аудитория да провери какво правите в популярното споделяне на изображения и видеоклипове платформа. 

Ако все още нямате уебсайт, ви предлагаме да създадете такъв с Ucraft – интуитивен конструктор на уебсайтове с плъзгане и пускане, който не изисква никакви умения за програмиране или проектиране. След като уебсайтът ви е готов, просто свържете емисията си чрез икона „Следвайте ни“ в Instagram, която ще пренасочи посетителите на вашия сайт към вашия акаунт в Instagram. И това не е всичко: можете също да вградите вашата емисия в Instagram директно в уебсайта си. 

Обобщение


Instagram е ценен промоционален инструмент и не трябва да се приема за даденост или да се запазва за по-късна дата – особено в текущия климат на социалните медии! Можете да сте сигурни, че с правилния маркетингов план за Instagram можете да изградите ангажирани последователи в Instagram и да увеличите осведомеността, трафика и продажбите на вашата марка. Но не забравяйте да останете верни на вашата марка: споделяйте съдържание, което отразява личността на вашата марка, предава определени емоции и кара потребителите ви да се чувстват като част от вашата история.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки