Назад

Как да интегрирате MailChimp в WordPress

Всички знаем че поддържането на последователна комуникация с клиентите е от решаващо значение за онлайн и офлайн бизнеса. Не е достатъчно само да актуализирате съдържанието на вашия сайт, но имате нужда от по-персонализирана комуникация с вашите клиенти. Изпращането на генериращи реализация съобщения до клиентите ще повиши възвръщаемостта на инвестициите ви.

MailChimp е доставчик на имейл маркетинг, който ви позволява да разработвате списъци с абонати и да създавате текущи маркетингови кампании. Ние препоръчваме интеграцията на MailChimp с WordPress за да можете да подобрите имейл маркетинг кампаниите си.

Използването на тази услуга за имейл маркетинг гарантира, че поддържате положителна комуникация с вашите клиенти и целева аудитория. 

В тази публикация ще разгледаме как да интегрирате MailChimp с вашия WordPress уебсайт.

Как да интегрирате MailChimp към вашия WordPress уебсайт

За да свържете MailChimp с WordPress, трябва да инсталирате плъгина необходим за това във вашия сайт. Нека ви покажем как, за да започнете да използвате MailChimp за вашите имейл маркетинг кампании.

Първа стъпка: Регистрирайте акаунт в MailChimp

• Отидете на официалния уебсайт на MailChimp, за да се регистрирате за акаунт.

• Попълнете своя имейл адрес, уникално потребителско име и парола. Кликнете върху бутона „регистрирайте се“.

• Ще видите изскачащ прозорец за успешна регистрация на вашия екран. 

Обърнете внимание, че ако интегрирате приставката MailChimp с вашия WordPress сайт, без да потвърдите имейла си, може да изпитате проблеми с функционалността по пътя.

Стъпка 2: Настройте своя MailChimp акаунт

• Влезте в акаунта си в MailChimp и отговорете на някои основни въпроси, за да завършите процеса на настройка на акаунта. Трябва да предоставите вашето име, валиден имейл ID, подробности за компанията, URL адрес на уебсайта и физически адрес.

Стъпка 3: Изберете и потвърдете вашия пакет MailChimp

Платформата за имейл маркетинг настойва автоматично новите потребители на своя безплатен пакет. Следващата стъпка е да свържете вашия акаунт в MailChimp към MailChimp приставката на WordPress сайта ви. Можете да решите да надстроите до платен план, ако искате повече функционалности, които не са включени в безплатния план.

Стъпка 4: Създайте своя имейл списък

Докато настройвате акаунта си, ще бъдете подканени да импортирате или създадете своя имейл списък. Ако не сте го направили тогава, трябва да създадете нов имейл списък. Можете да качите файл с подробности за вашия списък с контакти, като използвате „Импортиране на вашите контакти“. Можете също ръчно да създадете списък. За да направите това, изберете „Добавяне на контакт“ и след това попълнете всяко поле с необходимите данни.

Стъпка 5: Инсталирайте приставката за WordPress за MailChimp

Имате нужда от приставката MailChimp за WordPress. За да инсталирате и активирате плъгина, следвайте стъпките:

• Влезте в таблото си за управление и кликнете върху Plugin.

• След това кликнете върху „Добавяне на нов“ и въведете MailChimp полето за търсене в WordPress сайта ви.

• Кликнете върху приставката и я инсталирайте, след това кликнете върху „Активиране“.

След като инсталирате и активирате приставката, отидете на „Настройки на MailChimp“ на таблото си за управление. Оттук можете да интегрирате своя акаунт в MailChimp към вашия сайт с API ключ. Това ви е необходимо за достъп до формуляри и списъци на вашия сайт.

Стъпка 6: Намерете или създайте API ключ

За да намерите API ключа, направете следното:

• Отидете на плъгина MailChimp за WordPress на вашия сайт и след това щракнете върху „MailChimp“.

• Потърсете полето API ключ и щракнете върху „Вземете вашия API ключ тук“.

• След тези стъпки ще бъдете пренасочени към официалния сайт на MailChimp. Оттам кликнете върху „Създаване на ключ“.

• Копирайте генерирания код. Върнете се на уебсайта си, за да поставите API кода в задължителното поле.

• След това кликнете върху „Запазване на промените“.

С това можете да получите достъп до вече създадени формуляри, имейл списъци и други интеграции от вашето табло за управление. Можете също така да създавате нови формуляри и да ги добавяте към вашите страници, уиджети, публикации с кратък код.

Стъпка 7: Създайте формуляри на MailChimp към вашия уебсайт WordPress

След като инсталирате приставката MailChimp за WordPress , можете да създавате и добавяте формуляри за регистрация към вашия сайт. Можете да го направите на сайта MailChimp ръчно, след като генерирате вашия API код. Можете да създавате и добавяте различни типове формуляри към вашия сайт, включително вграден блок, регистрация в страничната лента и изскачащ прозорец.

Типът, който изберете, ще зависи от вашите маркетингови цели. Нека отново припомним, че имате ограничени функционалности, когато използвате безплатната версия на MailChimp. Ако искате повече, трябва да надстроите до платен абонамент.

Заключение

С MailChimp за WordPress – можете да настроите автоматичен бюлетин и да провеждате имейл маркетингови кампании безпроблемно с помощта на приставката. Ако имате нужда от интеграция на MailChimp на вашия уеб сайт, не се колебайте да се свържете с нас и ние ще го направим за вас.