Назад

Как да оптимизирате продуктите си за да увеличите конверсиите във вашия Shopify магазин?

Днес ще  научите как да оптимизирате вашите продуктови описания, снимки и цени, за да увеличите конверсиите на вашия Shopify онлайн магазин. Ако сте собственик на онлайн магазин или просто обичате да пазарувате онлайн, знаете колко важни са тези елементи за успеха на вашия бизнес. Но как да  направите така, че да привлекат вниманието на потенциалните клиенти и да ги убедят да купят от вас?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да подобрите вашите продуктови страници и да повишите вашите продажби.

1. Пишете за купувачите, а не за ботовете

Първото правило за добри SEO практики е да пишете за хората първо … а не за търсачките. Ето защо:

Това, което е добро за вашата целева аудитория, е добро и за търсачките, защото тяхната основна грижа е удобството на потребителя. Цялата идея на органичното търсене е да помогне на потребителите да намерят точно това, което търсят. Ако вашите продуктови описания съвпадат с тази цел, ще угодите на Google и ще се класирате добре.

Вашите продуктови описания трябва да бъдат информативни, привлекателни и убедителни. Те трябва да показват ползите от вашите продукти, да отговарят на въпросите на клиентите и да им дават причина да купят от вас. Не става въпрос само за използването на ключови думи, а за използването на език, който говори към вашата аудитория.


2. Стремете се към ползи, включете характеристики

Вашите продуктови описания трябва да показват не само какво правят вашите продукти, а как те решават проблема или удовлетворяват нуждата на клиента. С други думи, трябва да акцентирате върху ползите от вашите продукти, а не само върху характеристиките. Характеристиките са спецификациите на вашите продукти, като размер, цвят, материал и т.н. Те са важни за да дадете на клиентите точна информация за това, което купуват, но не са достатъчни за да ги убедите да купят. Затова трябва да обясните как вашите продукти ще подобрят живота на клиентите, ще им спестят време или пари, ще им осигурят комфорт или удоволствие и т.н.

Например, ако продавате чанти за лаптопи, не стига да кажете, че са изработени от висококачествена кожа и имат много джобове. Трябва да кажете и как тези чанти ще защитят лаптопа от удари и надрасквания, ще ви помогнат да организирате вашите аксесоари и документи и ще ви дадат стил и елегантност.
Затова, когато пишете вашите продуктови описания, помислете какво решение предлагат вашите продукти на клиентите и какво ги прави по-добри от другите. Използвайте емоционален и убедителен език, който да говори към нуждите и желанията на вашата аудитория. Не забравяйте да включите и характеристиките, за да дадете на клиентите всичката необходима информация за това, което купуват.


3. Изберете правилните ключови думи за вашите продукти

Ключовите думи са думи или фрази, които хората използват, когато търсят нещо в интернет. Те помагат на търсачките да разберат за какво става въпрос на вашия сайт и да го показват на подходящите потребители. Затова е важно да изберете ключови думи, които са релевантни за вашите продукти и за вашата целева аудитория.

Когато избирате ключови думи за вашите продукти, помислете какво бихте написали в търсачката, ако бяхте клиент. Избягвайте технически или неясни термини, които не говорят нищо на обикновения потребител. Използвайте естествен и разговорен език, който отразява вашата марка и вашата аудитория.

4. Правете качествени и разнообразни снимки на вашите продукти

Вашите продуктови снимки са един от най-важните елементи на вашите продуктови страници. Те са първото, което клиентите виждат, когато разглеждат вашите продукти и могат да направят разликата между кликване и отбягване. Добрите снимки могат да покажат детайлите, качеството и атмосферата на вашите продукти и да подкрепят вашите продуктови описания.

Затова е важно да правите качествени и разнообразни снимки на вашите продукти, които да отговарят на следните критерии:

Ясни и светли. Вашите снимки трябва да имат добро осветление и резолюция, за да бъдат видими и привлекателни

Реалистични и достоверни. Вашите снимки трябва да отразяват реалния вид и цвят на вашите продукти, без да ги обработвате или ретуширате прекалено много.

Разнообразни и информативни. Вашите снимки трябва да показват различни аспекти на вашите продукти, като форма, размер, текстура, функционалност и т.н. Използвайте различни ъгли, планове и перспективи, за да дадете на клиентите пълна представа за това, което купуват. Всичко изброено до тук ще покаже Shopify оналайн магазина ви в една различна светлина.5. Определяйте цените на вашите продукти според пазара и стойността

Вашите продуктови цени са един от най-влиятелните фактори за решението на клиентите да купят или не от вас. Те отразяват не само разходите и печалбата ви, но и позиционирането и конкурентоспособността ви на пазара. Затова е важно да определяте цените на вашите продукти според пазара и стойността, които предлагате.

6. Използвайте ясен призив към действие

Вашите продуктови описания, снимки и цени трябва да водят до една цел: да накарат клиентите да купят вашите продукти. Затова е важно да имате ясен призив към действие (CTA-click through action), който да укаже на клиентите какво трябва да направят след като прочетат или видят вашите продуктови страници.

Призивът към действие е бутон, линк или текст, който стимулира клиентите да предприемат желаното действие, като например да добавят продукта в кошницата, да го закупят или да се абонират за новини. Той трябва да бъде:

Видим и лесен за намиране. Призивът към действие трябва да се откроява от останалата част от страницата с контрастен цвят, размер или форма

Кратък и конкретен. Призивът към действие трябва да бъде съставен от няколко думи, които да изразяват ясно и точно какво трябва да направят клиентите.

Убедителен и стимулиращ. Призивът към действие трябва да предизвиква емоция или интерес у клиентите и да ги мотивира да действат веднага.

Това са някои от най-добрите практики за оптимизация на вашите продуктови описания, снимки и цени за вашия Shopify магазин. Ако ги следвате, ще можете да подобрите ранга си в търсачките, да привлечете повече клиенти и да увеличите  продажбите. Не забравяйте, че вашият успех зависи от това колко добре познавате вашата аудитория и какво им предлагате. Бъдете креативни, информативни и убедителни във вашите продуктови страници и ще видите разликата. Надявам се, че този блог пост ви е бил полезен и забавен.. Ако искате да научите повече за Shopify и как да създадете успешен Shopify онлайн магазин, не се колебайте  да се свържете с нас!

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки