Назад

Как да създадете целева страница в WordPress + какво да съдържа.

Искате ли да създадете персонализирана целева страница във вашия WordPress сайт?

При провеждане на маркетингова или рекламна кампания целевата страница може да ви помогне да постигнете целите си и да получите повече реализации.

В тази статия ще ви покажем как лесно да създадете целева страница в WordPress.

Какво е целева страница?

Вашата целева страница е първото нещо, което потенциалните ви клиенти ще видят, когато стигнат до вашата оферта или WordPress уебсайт. Те обаче няма да останат дълго, ако не намерят страницата бърза, лесна за навигация и надеждна. 

В тази публикация ще ви дадем няколко съвета как да изградите целевата си страница, така че да ви помогне да постигнете целите си за маркетинг/продажби.

Не забравяйте да прегледате мобилното оформление на целевата си страница, за да видите дали изглежда добре на всички устройства. Ако установите, че не изглежда добре на мобилно устройство е нужно да работите и над оформлението за мобилни устройства.

Каква е разликата между начална страница и целева страница?

Началната страница е страницата, която посетителите виждат, когато въведат името на вашия домейн в своя браузър.

Целевата страница е мястото, в което ще попаднат посредством вашите рекламни кампании.

Добрата начална страница ще насърчи посетителите да се ангажират с вашия WordPress уебсайт, да разгледат вашите услуги, продукти и да се свържат с вас. Имайки това предвид, началната страница обикновено има много връзки и дава на посетителите много различни възможности за избор.

От друга страна, целевата страница е създадена, за да получава реализации. Тя съдържа по-малко връзки и има една цел, която се нарича призив за действие или CTA. 

Нека сега преминем към съществената задача на този блог пост, а именно да ви научим как да създадете целева страница.

Бонус: Какво трябва да включва целевата страница

Изградете структурата на вашата целева страница, като имате предвид лесната навигация и се опитайте да избягвате дългите параграфи от текста. Вместо да пишете описание на вашата услуга и предложете стойностен и ангажиращ текст, използвайте графики или визуално съдържание, така че да бъде по-лесно за първоначален бърз преглед. Изображенията също са чудесен начин да привлечете вниманието и да задържите клиентите си на вашата целева страница.

Видео съдържанието е добър начин да привлечете вниманието на посетителите си. Това обаче може да осакати статистиката ви, ако съдържанието не е точно, кратко или дори не е подходящо за вашата оферта. Тъй като видеосъдържанието незабавно ще привлече вниманието на посетителите ви, това може да ги накара да игнорират изцяло всичко останало. Да не говорим, че ако не конфигурирате и оптимизирате видеоклипа си правилно, тогава скоростта на вашата целева страница може да пострада в резултат на това. Споменахме важността на бързо зареждащите се целеви страници, така че имайте това предвид, когато решите да добавите видеоклипове към страницата си.

Включването на следните функционалности ще ви помогне да предизвикате и задържите интереса, както и да достигнете до повече реализации:

  1. Добавете ясен CTA
  2. Чат на живо
  3. Препоръки от други клиенти
  4. Добре стукторирано съдътжание, следвайки модел за предизвикване на клиентите да предприемат действия.

Как да създадете целева страница в WordPress с помощта на редактора на блокове (не се изисква допълнитеелен плъгин) 

Ако използвате блок тема, тогава можете да проектирате персонализирана целева страница с помощта на редактора на сайта. Това ви позволява да създадете целева страница, като използвате инструментите, с които вече сте запознати.

За съжаление, този метод не работи с всяка тема на WordPress. Ако не използвате базирана на блокове тема, препоръчваме вместо това да използвате плъгин за създаване на страници.

  1. В дясното меню кликнете върху раздела „Страница“. След това просто намерете секцията „Шаблон“ и кликнете върху „Нов“.
  2. В изскачащия прозорец, който се появява, дайте име на шаблона на целевата страница и след това кликнете върху „Създаване“.
  3. Това стартира редактора на шаблони. Вече можете да проектирате вашата целева страница по точно същия начин, по който създавате страница в  стандартния редактор на блокове.
  4. За да добавите блокове към целевата страница, просто щракнете върху синия бутон „+“. С него можете да плъзгате различни блокове върху вашия дизайн.

Можете да добавите съдържание към блок или да промените форматирането му с помощта на познатите инструменти на WordPress.

Например, можете да въвеждате текст в блок „Абзац“, да добавяте връзки, да променяте подравняването на текста и да прилагате удебелени или курсивни ефекти.

Можете също така да създадете целева страница, като използвате шаблони. Шаблоните могат да ви помогнат бързо да създадете целева страница с хубаво оформление.

За да видите шаблоните, които са включени във вашата тема на WordPress, кликнете върху синия бутон „+“ и след това изберете раздела „Шаблони“.

Можете да преплъзнете шаблон върху вашето оформление или да кликнете върху шаблона, което ще го добави в долната част.

След като добавите шаблона можете да направите промените. Например, можете да замените текста или да добавите връзки, така че призивът за действие да сочи към различни области на вашия WordPress сайт.

Когато сте доволни от това което виждате на целевата страница, кликнете върху бутона „Публикуване“ и след това изберете „Запазване“. Това е всичко.

Това е един добър напредък за това как по етапно да създавате страници и целеви страници в WordPress. Ако имате нужда от професионално съдействие за създаване на целеви страници в WordPress, не се колебайте да поиксате помощ от екипа ни.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти