Назад

ТОП 6 от най-често допусканите SEO грешки

Постигането на високо класиране в търсачките е от съществено значение за успеха на вашия бизнес. Независимо от естеството на вашия бизнес, наличието на уебсайт с голям трафик е от решаващо значение. Ако вашите конкуренти се класират по-високо от вас в резултатите от търсенето, това означава, че ще загубите ценни клиенти.

Ето защо трябва да подготвите своята SEO стратегия правилно. Добре обмислената SEO стратегия е свързана с психология на продажбите, както и с добри писателски умения. Ако не сте сигурни как да се справите с добрите СЕО практики, ние сме тук, за да ви помогнем.

Ето някои от най-честите SEO грешки, които клиентите ни допускаха и какво да не правите.

Грешка 1: Използване на грешни ключови думи

Ключовите думи играят важна роля при търсенето. Те помагат на алгоритъма за търсене да определи доколко вашето съдържание е подходящо за съответната заявка и ви позволяват да достигнете до хора, които търсят вашите продукти и услуги. Проблемът, който имат много сайтове е, че се конкурират само за класиране с популярни ключови думи.

Kолкото по-специфични са ключовите думи, толкова по-високо ще можете да се класирате за тях. Mестоположение и специфични услуги са чудесен начин да подобрите класирането си и да получите повече трафик към уебсайта си.

Грешка 2: Използване на твърде много ключови думи

Ако имате твърде много ключови думи във вашето уеб съдържание, това може да причини редица проблеми.

Първо, ако вие пишете съдържанието в сайта ви за алгоритъма, а не за да сте полезни на вашите клиенти, които посещават сайта ви.

Второ, ако ако съдържанието ви не носи стойност на потребителите ви и те напускат сайта ви веднага, алгоритъма ще избута сайта ви на по-ниски позиции.

Номерът е да включите ключови думи в съдържанието си по органичен начин, така че алгоритмите за търсене да класират сайта ви, в същото време да предложите стойностно съдържание на клиентите ви.

Грешка 3: Бавен сайт

Ако зареждането на страницата ви отнема повече от 4 секунди, посетителите най-вероятно ще напуснат страницата на сайта ви и ще преминат към следващото си занимание. Алгоритъма от своя страна ще отчете това и ще избута сайта ви по-назад в позициите.

Добра практика е да качвате оптимизани за уеб среда изображения, както и това да избягвате качването на тежки видеа на всяка страница.

Също така помислете за това дали вашия сайт има ненужни плъгини, които трябва да деактивирате и изтриете или да замените функционален плъгин с изчистен код. Нуждаете ли се от анимация на елементите в сайта ви?

Грешка 4: Пренебрегване на сигурността на сайта

Сигурността е приоритет за всички и това се отразява в резултатите от търсенето. Ако търсачката установи, че вашият сайт не е защитен, няма да се класирате добре в резултатите. Важна точка е сайта ви да притежава SSL сертифициране. Това означава, че ще имате https:// в началото на вашия URL адрес, което означава че връзката ви е криптирана и защитена.

Притежаването на този сертификат показва както на търсачките, така и на посетителите, че сайтът ви заслужава доверие. Ако нямате този сертификат, това ще навреди на класирането и трафика ви при търсене.

Грешка 5: Грешки и бъгове

Грешките и бъговете са друг проблем, които алгоритъма открива и ще понижат класирането ви, ако ги намерят. Често пренебрегваните грешки включват повредени връзки и страници, които не се зареждат или се зареждат частично.

Редовната поддръжка на вашия сайт е приоритет и може да видите по-добра възвращаемост от усилията си за SEO.

Грешка 6: Липса на актуално съдържание

И накрая, трябва редовно да актуализирате съдържанието в сайта си. Уебсайтове с по-малко активност (било то входящ трафик или ново съдържание) се класират по-ниско в резултатите от търсене, Google се стреми да показва най-актуалното съдържание на потребителите си.

Редовното актуализиране на вашето съдържание е приоритет. Как ще се справите с това зависи от вас, блогът е чудесно място да започнете. Това ще ви позволи редовно да публикувате ново съдържание, за да запазите или увеличите своите SEO позиции.

Заключение

Прилагането на всички тези съвети може да ви помогне да получите по-добри SEO резултати. Ако имате нужда от допълнителни съвети или безплатен СЕО одит, не се колебайте да се свържете с нас!

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти