Назад

Функционалности, които трябва да има всеки B2B онлайн бизнес

Никога не е имало по-подходящ момент да стартирате онлайн магазин, независимо дали имате физически магазин или не. Според предица проучвания до 2025 г. пазарът на B2B електронна търговия ще бъде на стойност 301 милиарда долара, а 65% от B2B компаниите в различни индустрии ще извършват изцяло онлайн транзакции през 2023 г. Отделен доклад установи, че почти половината от B2B покупките в Обединеното кралство и Съединените щати сега се извършват онлайн.

Най-тревожната статистика е, че повече от половината B2B клиенти са разочаровани от онлайн пазаруването, цитирайки остарели дизайни на онайн магазини, лоши условия на плащане и неудобен UX дизайн. Искате ли вашия онлайн магазин да се откроява и осигурява удовлетворение на клиентите, както и увеличаване на продажбите? Тогава не се колебайте да включите някои от следващите топ функционалности във вашия онлайн магазин.

Възможности за проследяване на поръчки

При изработката на онлайн магазин е хубаво да предвидите проследяването на поръчки. Повече от половината (59,3%) от клиентите твтърдят, че проследяването на клиентските поръчки в реално време има положително въздействие върху лоялността към марката и позволяването на клиентите да наблюдават състоянието на своите поръчки също може да намали броя на запитванията.

Независимо дали създавате онлайн магазин или приложение за електронна търговия, уверете се, че вашите корпоративни клиенти могат да проследяват състоянието на поръчките си. Новата технология в iOS 16 на Apple дори позволява на марките да интегрират проследяването на поръчките си в Apple Wallet.

Ценообразуване

Ценообразуването, базирано на пазара и анализа, може да помогне на вашия бизнес и да увеличи продажбите ви. Проучвания показват, че динамичното ценообразуване може да увеличи маржовете на печалбата с до 8%. Използвайте проследяващи платформи, за да изготвите стратегии и да преминете към динамично ценообразуване, когато е възможно. Те не само ви позволяват да генерирате по-високи печалби и продажби, но може да проследявате конкуренцията.

Условия за плащане, ориентирани към бизнеса

Вашите корпоративни клиенти не работят по същия начин като B2C клиентите, така че вашата страница за плащане и условията за плащане трябва да отразяват това. Вероятно използвате Klarna на вашия B2B онлайн магазин, но може да се наложи да интегрирате и PayPal Credit. 

Удобен за мобилни устройства потребителски интерфейс

По-голямата част от B2B електронната търговия се извършва на компютъра, онлайн магазина ви трябва да бъде правилно оптимизиран за мобилни устройства. Независимо дали имате мобилно приложение или адаптирате съществуващ уебсайт към мобилни устройства, отделете време да прегледате всеки процес, за да сте сигурни, че работи по начина, по който очаквате. Например: тествайте продуктовите страници, тествайте функцията си за чат и направите поръчка като нов клиент. Работете с вашия екип оптимизирайте, тествайте и работете в/у потребителския интерфейс на онлайн магазина ви.

Според Handshake 78% от B2B компаниите вярват, че B2B M-търговията е бъдещ двигател на индустрията, а 80% от B2B купувачите използват мобилни устройства за работа. И най-важното: 52% от клиентите ще преминат към друг онлайн магазин, ако вашият не отговаря на потребителските изисквания. Ако пазаруването през мобилни устройства не отговаря на очакванията им, можете да загубите клиенти, преди вашият онлайн магазин да започне да се развива.

Възможност за закупуване на едро

За да останете конкурентоспособни предлагайте групови отстъпки – като 5% отстъпка за купувачите на едро. Груповите отстъпки не само стимулират новите клиенти да направят поръчка, но могат и значително да увеличат продажбите ви. 

Що се отнася до купуването на едро, също така е добре да сте наясно с наличностите на продуктите ви. Добавянето на функция за инвентаризация в реално време към вашия онлайн магазин, улеснява купувачите и те знаят точно какво количество могат да поръчат, да проследяват наличността на стоката ви. Инвентаризацията в реално време също гарантира, че няма да продавате продукти, които не са налични, ще ограничи отрицателните отзиви на клиенти. В скорошно проучване на Statista показва, че половината от клиентите твърдят, че наличността на желани артикули е най-важната опция при пазаруване онлайн.

Търсите подкрепа за изграждане или оптимизиране на вашия онлайн магазин за B2B електронна търговия? Свържете се с екипа ни, за да научите повече и запазите консултация.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки