Назад

Защита на сайта ви и защо вашият бизнес трябва да въведе двуфакторно удостоверяване 

Сигурността винаги е била важна за бизнеса, особено когато онлайн разплащане включено в онлайн магазина ви, и не само. Никой не би искал да му хакнат сайта носещ приходи, нали? Отделете малко време да помислите за банки, търговци на дребно и други фирми; каква сигурност имат?

Банките често разполагат с охранителен персонал, множество ключалки, системи за видеонаблюдение, аларми и много други, за да защитят бизнеса и активите си. 

В днешния свят на киберпрестъпления данните са много търсени и невероятно ценни за днешните престъпници. Неща като пароли, имейл адреси, пин кодове и всяка друга информация, която може да бъде използвана от киберпрестъпниците, са много търсени!

Много от нас вярват, че парола със редуващи се символи е достатъчна. За съжаление има налична технология, която може да тества милиони различни комбинации от пароли всяка секунда, оставяйки 90% от паролите уязвими за хакване. За съжаление просто да разчитате на парола е като да оставите ценностите си защитени с обикновена ключалка.

И така, какво можете да направите, за да подобрите вашата киберсигурност? Същото нещо, което правят големи компании като Facebook и Google; прилагане на двуфакторно удостоверяване.

Ще отговорим какво е двуфакторна автентификация, защо има значение и много повече в тази статия!

Какво е двуфакторна автентификация?

Много е вероятно наскоро да сте използвали двуфакторно удостоверяване, без да го осъзнавате. Това е метод, използван от компаниите за удостоверяване на самоличността на лицето, което влиза в акаунт, приложение или устройство.

Двуфакторното удостоверяване означава, че трябва да предоставите повече от просто парола за достъп до приложение или устройство. Той надхвърля остарелите въпроси за сигурност и има за цел да създаде втора част от информацията, която е уникална за потребителя, като телефон или пръстов отпечатък.

Първата стъпка ще бъде да въведете паролата си както обикновено. След това ще бъдете отведени до втора стъпка, където ще бъдете помолени да предоставите уникална и често чувствителна към времето част от информацията. Това може да е пръстов отпечатък, SMS потвърждение, еднократна парола или връзка за вход, изпратена до потвърден имейл адрес. Много от тези части от информацията ще изтекат след ограничен период от време.

Какви са предимствата на двуфакторното удостоверяване?

И така, след като вече разбирате какво представлява двуфакторното удостоверяване, ето какви са ползите от внедряването му във вашия бизнес.

По-голяма сигурност

Както обсъдихме, хакването на парола е относително лесно. Двуфакторното удостоверяване означава, че дори някой във вашия бизнес да бъде хакнат, има допълнително ниво на защита за вас, вашия бизнес и вашите клиенти.

По-добъра защита

Когато някой влезе с взлом в къща или магазин, често виждате счупен прозорец, изкъртена ключалка или липсващи стоки. Когато става въпрос за кибератаки, знаците не са толкова очевидни.

Ако хакерите могат да получат пароли, те могат да получат достъп до системи и приложения безнаказано, защото системите не отчитат опитите за разбиване на паролата. Това е като някой да използва ключовете, за да проникне в къща – няма да разберете, че е бил там, освен ако не забележите какво липсва.

При двуфакторно удостоверяване обаче собственикът на акаунта се предупреждава, когато някой друг използва паролата му. Часът и местоположението често се предоставят в това известие.

Това може да помогне на вас и вашия персонал да останете в крак с потенциални пробиви и да избегнете действителни прониквания.

Спестява ви пари

Нарушенията на данните могат да струват на бизнеса милиони и това е преди да отчетете потенциална кражба. Двуфакторното удостоверяване помага за предотвратяване на тези пробиви, спестявайки ви пари в процеса!

Също така помага да се намали времето, което вашият ИТ екип изразходва за възстановяване и нулиране на пароли. Това ще помогне на служителите ви да отделя повече време за задачи с по-висок приоритет.

Достъп за отдалечени служители

В днешния дигитален свят дистанционната или хибридната работа бързо се превръща в новото нормално. Това означава, че вашият екип ще се нуждае от сигурни мобилни устройства, за да завърши работата си безопасно и ефективно.

Двуфакторното удостоверяване позволява на вашия персонал да работи сигурно от всяко място, тъй като техните важни идентификационни данни ще имат допълнителни слоеве на защита.

Защитете вашите пароли, осигурете бъдещия си успех

Киберпрестъпленията и нарушенията на данните могат да доведат компаниите до техните нужди. Някога паролите са били много ефективни за защита на бизнеса, но днес те просто не са достатъчни. Ако продължите да разчитате само на пароли, излагате бизнеса си сериозно на опасност.

Като добавите двуфакторно удостоверяване към вашите пароли, вие ще добавите допълнителен слой сигурност, който ще защити вашия бизнес в дългосрочен план. Те ще ви позволят да се съсредоточите върху това, което правите най-добре и да продължите да развивате бизнеса си с увереност.

Разбира се ние можем да ви помогнем за защитата на вашия сайт или да ви дадем допълнителни препоръки за сигурността на сайта ви.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки