Назад

Как работят социалните мрежи при продажба? + Кои приложения да ползваме

Имате страхотен продукт, както и красив и интуитивен магазин изграден на Shopify, както и социални канали, в които да популяризирате продукта си. Правите всички „правилни“ неща, но все още нямате очакваните продажби?

Изградили сте уеб сайт – тогава защо нямате все още клиенти?

Ако всички тикове за правилна стратегия са отбелязани, тогага защо нямате трафика, който знаете , че вашият магазин заслужава? Помислете за допълнителните канали в които представяте продукта си. Ние казваме това през цялото време: ако искате хората да купуват от вас, трябва да направите купуването по-лесно.

Първата стъпка? Отидете там, където са клиентите.

Да приемем, че имате стабилна, ангажирана аудитория в Instagram. Вие публикувате висококачествено изображение на вашият продукт, след това добявяте и посланието, от което се нуждаят потребителите ви, за да преминат към следваща стъпка – покупка или въпроси относно продукта ви. Вие сте направили необходимите демографски проучвания (уау, поздравления), ангажирате аудиторията си и публикацията събира харесвания. Все пак… продажби постъпват трудно.

Работата е там, че за да купи споменатият продукт, клиентът трябва да влезе в профила ви, да кликне върху връзката ви в био, след което да навигира през различни страници на мобилния ви сайт, за да го намери дори – камо ли да го купи.

АМИ АКО  аудиторията ви се намира в Instagram и и трябват само две кликвания, за да купи продукта ви вместо няколко? Бариерата бавно се вдига.

Как? Като използвате самия Instagram като канал за продажби .

Instagram е канал, който можете да добавите към магазина си Shopify, а по-малкото кликвания при покупка на продукт е едно голямо предимство, пред дълъг навигационен път.

Избягване навигирането през множество канали за продажба в Shopify

Преди да продължим, знаем какво си мислите: Управлението на моите поръчки в Shopify е напълно достатъчно за мен, благодаря. Няма нужда да ги преследвам из целия интернет.

Напълно разбираемо !Но когато продавате през одобрени от Shopify канали за продажби, вие ще свържете клиентите ви директно към вашия магазин, което означава, че всички тези поръчки ще се изпълняват през една и съща система за управление и ще можете да ги преглеждате и изпълнявате направо от вашия административен панел на Shopify.

Нещо повече, Shopify предоставя табла за управление за всички ваши канали за продажба, което означава, че можете да наблюдавате продажбите си, за да видите кои са най-печеливши.

Канали за продажби свързани с Shopify

Facebook и Instagram

Цена: Безплатно + рекламни разходи по избор

Facebook и Instagram улесняват продажбата през двете платформи. След като добавите Facebook канала към вашия магазин Shopify, настроите Facebook Shop и/или Instagram Shopping и публикувате продукти във Facebook канала. Rедакциите на тези продукти в Shopify автоматично ще се синхронизират с всеки магазин(и), който сте настроили в рамките на 15 минути.

Купувачите могат да пазаруват от вашия магазин, без изобщо да напускат приложението. Всички данни и информация за поръчките се вливат директно във вашия администраторски панел на Shopify, сякаш са пазарували директно от него.

Забележка: Всички подробности за продукта ще са едни и същи в различните платформи. Не можете да имате едно описание на продукта, например в Shopify, и друго във вашия Instagram Shop.

Бутон Купи

Цена: Безплатно

Ако магазина ви е на Shopify, но, да речем, блога ви е на друга платформа (ние правим това!), можете да създадете линк, който да ви води директно до страницата на продукта с бутон „купи“.

Shop Pay

Цена: Безплатно

Бележка на писателя: Като потребител, по дяволите, харесвам приложението Shop, главно заради това колко лесно Shop Pay прави изживяването ми при плащане. (И не съм единственият. ? )

Shop е мобилно приложение, в което на клиентите се предоставят всяка поръчка, която някога са купували чрез Shop Pay (повече за това след секунда), но също и силно персонализирана фуния с препоръки за пазаруване и оферти въз основа на тяхната история на покупки и продукти маркирани като „Любими“.

Основните предимства от интегрирането на канала с вашия магазин Shopify включват:

 • Ускорено плащане чрез Shop Pay
 • Проследяване на поръчки
 • „Мобилна версия“ за вашия магазин (Персонализирайте своя профил и продукти по всяко време!)
 • Възможност за насърчаване чрез препоръки за продукти
 • Целеви оферти след покупка
 • Анализи на аудитория, плащания, маркетинг и др
Shop pay

Shop pay button

Point of Sale

Цена: Наличен е безплатен план, Pro е $89/месец

Ако сте търговец на електронна търговия с някакъв вид физическо присъствие, Point of Sale ще бъде вашият доверен канал. POS Lite (основният план) се препоръчва за търговци, които се занимават предимно с електронна търговия, което ви предоставя:

 • Голямо разнообразие от плащания направо на iPhone или iPad
 • Събирате и управлявайте клиентски профили
 • Управлявате онлайн и лични поръчки на едно място
 • Приемате връщания
 • Изпращате имейл за незабършена поръчка
 • И още куп неща

Ако изберете плана Pro – който се препоръчва за търговци, които имат собствени физически магазини – ще получите всички екстри, които идват с Lite, плюс много по- голяма гъвкавост, когато става въпрос за проследяване на плащанията, удобни за клиентите функции като покупка онлайн, вземане от магазина или покупка в магазина и изпращане до клиента и много други привлекателни опции.

point-of-sale-shopify

point-of-sale-shopify

Google

Цена: Безплатно инсталиране + рекламни разходи по избор

С канала на Google можете да изброявате продуктите си в Google безплатно, допълнени с малки удобни бутони Купете в Google , които правят плащането лесно за вашите клиенти.

За да получите по-голяма видимост за вашите обяви, каналът на Google ви позволява лесно да провеждате кампании за „Интелигентно пазаруване“, които всъщност са само рекламни кампании в Google за продуктите, които искате клиентите да видят най-много. Интелигентните кампании за Пазаруване засягат потребителите в Google Търсене, YouTube, Gmail, Пазаруване и дисплейната мрежа на Google.

Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате приложението , да синхронизирате желаните от вас продукти , да зададете дневния си бюджет и Google автоматично ще оптимизира кампанията ви и ще я разпространи на местата и в моментите, когато те ще бъдат най-ефективни.

Pinterest

Цена: Безплатно + рекламни разходи по избор

Pinterest представи Buyable Pins през 2015 г. (хм – между другото изключително в партньорство с Shopify), превръщайки всеки момент на вдъхновение във възможност за продажба за търговците.

В наши дни те се наричат ​​Rich Pins (или по-специално Product Rich Pins) и само с няколко стъпки каналът на Pinterest ще синхронизира актуални данни за продукта с вашите Pinterest пинове. Клиентите ви ще могат да видят цената, количеството и описанията на продуктите в пинчето и да кликнат върху бутона „Посетете сайта“, за да бъдат насочени направо към продуктовата страница.

Освен това описанията за Rich Pins се актуализират автоматично всеки път, когато правите промени в продуктите във вашия магазин Shopify, така че да не се притеснявате дали вашата аудитория в Pinterest получава най-актуалните данни за продуктите.

Мобилно приложение

Цена: варира

От известно време пеем друга песен..

Все повече и повече клиенти взаимодействат с марките в движение, използвайки мобилни устройства. Всъщност към януари 2021 г. близо 80% от потребителите са направили покупка директно от мобилно устройство.

Адаптивността на мобилни устройства за вашия уебсайт не е нищо ново – всеки знае, че вашият сайт трябва да функционира също толкова безупречно на мобилно устройство, колкото и на настолен компютър. (… нали? да?) Въпреки това, много марки, като IKEA, Starbucks и Nike, се осмеляват да направят това изживяване още по- незабравимо, като предлагат мобилни приложения. Не е необходим уеб браузър или търсене; потребителите могат да влязат в тези магазини с едно движение на пръста и да стигнат до желаните продукти.

Създаването на специално приложение за вашия магазин Shopify може да помогне за увеличаване на реализациите, да предостави безкрайни възможности да се срещнете с клиенти там, където се намират (хмммммммм насочени известия!)

Carro

Цена: Безплатна регистрация + 5% такса за всяка продажба

Carro е платформа за продажба в различни магазини, която поддържа търговците на дребно, които искат да доставят продуктите на други търговци – и да предлагат своите продукти и на други магазини.

Създаването на партньорства със стабилната мрежа от проверени търговци на дребно на Carro ви позволява да превърнете техните клиенти във ваши клиенти на доста ниска цена. Вие просто плащате 5% такса от всяка продажба.

Тик Ток

Въпреки че всеки търговец може да изтегли канала на Tik Tok и да създаде видеореклами за каквито продукти сърцето му желае, Tik Tok Shopping в момента е технически достъпен за търговци в САЩ и Обединеното кралство, ще трябва да поискате ранен достъп, за да използвате по-специално функцията за пазаруване.

Търговия на едро

Цена: Безплатно за търговци на Shopify Plus

Ако сте утвърдена марка с план Shopify Plus и искате да влезете в играта на едро, Shopify има канал за това. С канала за търговия на едро можете да настроите напълно отделен магазин, защитен с парола, с персонализирани практики за ценообразуване и обработка на поръчки, които се свързват обратно с инвентара във вашия основен магазин.

Няколко неща, които трябва да имате предвид: Магазините Shopify на едро не могат да се интегрират с външни системи или приложения на трети страни и цените винаги ще бъдат посочени с включен данък.

Различните канали за продажба имат различни изисквания за допустимост, което може да означава, че трябва да актуализирате настройките на магазина си, за да ги използвате. Ще разберете, че не отговаряте на условията за канал за продажби, ако той се покаже като Недостъпен във вашия администраторски панел на Shopify. Ние ще ви помогнем с тази трудна задача.

Честита продажба!