Назад

Основи на SEO: Ръководство за успешно класиране в търсачките

Ако извършите търсене в Google за ключова дума и погледнете проследите резултатите, ще откриете, неща които са съвместими с всички уебсайтове, изброени в първите 10 резултата. 

  • Имат добро SEO класиране
  • Имат добро съдържание. 
  • Лесно се навигира в сайта

За да спечелите SEO играта, вашият уебсайт трябва да демонстрира тези три фактора. Разбира се всеки уебсайт и да участва в състезанието, но малко от тях успяват да се класират на високи позиции за ключови думи и фрази за бизнеса им. Само 10 ще достигнат до първата страница на търсачките и само 1 може да претендира за най-добрия SEO резултат – първа позиция.

Заявете безплатен SEO технически одит, за да разберете как се класира вашият уебсайт и кои са липсващите съставки, които да ви класират на 1 страница. Ние ще направим обстоен одит напълно безплатно.

Най-добрите SEO резултати получават „лъвския дял“ от уеб трафика на търсачката. Не само ще получите изобилие от ангажиран трафик към уебсайта си, този уеб трафик ще бъде напълно безплатен, а позициите ви ще се покачват с времето! Това може да спести на вашия бизнес високи суми и да отпадне бюджета за плащане за клик, които бихте похарчили, използвайки реклама в мрежата за търсене (гоогле, бинг и т.н), за да получите същия уеб трафик към уебсайта си. 

За да спечелите първите места в SEO резултатите, трябва да играете по правилата на SEO играта. Приложете правилната SEO стратегия и вашият сайт вероятно ще спечели SEO играта. Работата е там, че има SEO основи, които вашият уебсайт трябва да притежава, ако искате да имате шанс за добро класиране в търсачките, което ще насочи уеб трафик към вашия сайт и бизнес. 

В тази публикация ще ви покажем върху кои SEO основи трябва да се концентрирате, така че вашият сайт да има по-добър шанс за класиране по ключови думи, които ще насочат правилния уеб трафик към вашия уебсайт. 

Удобен за SEO дизайн на уебсайт. 

Това е първата стъпка, която трябва да направите правилно, за да имате шанс за успех в SEO класирането. Удобен за SEO уебсайт е такъв, при който роботът на търсачката може лесно да открие, осъществи достъп и анализира съдържанието на вашия уебсайт. 

Използвайте следните предложения, за да се уверите, че уебсайтът ви е подходящ за SEO. 

Уверете се, че вашият уебсайт използва удобен за SEO HTML.

Търсачките четат уеб страници в HTML и след това решават как да класират уеб страницата в органичните резултати на търсачката. Ако търсачките не могат да прочетат HTML-а който не е правилно структуриран, те няма да могат да разберат какво е съдържанието на вашия сайт и в резултат на това вашият сайт няма да се класира добре в търсачките.

Какво можете да направите, за да подобрите SEO?

УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ ВАШИЯТ УЕБСАЙТ СЕ ВИЗУАЛИЗИРА ВЪВ ВЪЗМОЖНО НАЙ-ПРОСТ HTML. 

Искате естетическият вид на вашия сайт да бъде възможно най-привлекателен и ангажиращ за клиентите ви, които посещават вашия уебсайт. Въпреки това, начинът, по който се използва HTML кодът, трябва да бъде лесен за роботите на търсачката, за да намерят, обходят, разберат и индексират уеб съдържанието на вашия сайт. 

Някои неща, които трябва да имате предвид, включват:

  • Публикуване на уебсайта в най-новата HTML версия (в момента HTML5)
  • Уверете се, че уеб страницата се визуализира в HTML
  • Избягвайте използването на код, който може да наруши работата на търсачките (вграден CSS, скриптове)
УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ Е ЛЕСНО ДА СЪЗДАВАТЕ ВРЪЗКИ КЪМ ДРУГИ УЕБ СТРАНИЦИ И СЪДЪРЖАНИЕ НА УЕБСАЙТА. 

Искате както потребителите, така и търсачките да намират и да имат достъп до съдържанието, което е на вашия уебсайт. Това означава, че потребителите трябва да могат да намерят съдържанието в рамките на 2-3 кликвания от всяка страница на уебсайта. 

Освен връзките към уеб страниците да са описателни и категоризирани по начин, който позволява на хората лесно да намират уеб съдържанието, което търсят. 

УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ УЕБ СЪДЪРЖАНИЕТО МОЖЕ ДА СЕ ЗАРЕЖДА БЪРЗО. 

Лесен начин да получите предимство пред конкуренцията, е съдържанието на уебсайта ви да се зарежда по-бързо от тяхното. Ще трябва да се уверите, че дизайнът, темата и медийните файлове на вашия уебсайт са тествани за скорост на зареждане. В идеалния уеб страницата трябва да се зареди за по-малко от 2 секунди. 

Следвайте маркетингова стратегия за съдържание, когато изграждате съдържанието на вашия сайт. 

Съдържанието е най-важният фактор за ангажираността, която ще възникне на вашия уебсайт. Търсачките и уеб потребителите търсят отговори на своите заявки за търсене. Вашият сайт трябва да има публикувано съдържание и категоризирано по начин, така че хората, които търсят уеб съдържание, да могат да го намерят. 

Мисията на Google е да „Организира информацията в мрежата“. Ако вашият уебсайт публикува информация, която е организирана и полезна на аудиторията ви, Google ще сподели на вашето съдържание в резултатите от търсачката си на по-предни позиции. 

Някои неща, които ще трябва да имате предвид, включват:

  • Създаване и публикуване на съдържание, което търсачките ще могат да разберат. 
  • Структуриране на съдържанието в HTML, така че да е по-лесно за разбиране и показване от търсачките. Това включва заглавия, списъци, таблици, надписи на изображения и връзки. 
  • Организирайте съдържанието в подходящи категории на вашия уебсайт. 
  • Уверете се, че съдържанието, което създавате, ангажира посетителя.

Какво трябва да вземете предвид, когато публикувате подходящо за SEO съдържание?

Посочете какво представлява уеб съдържанието в тага за заглавие на уеб страницата. 

Първото нещо, което търсачките ще погледнат, е заглавието на уеб страницата, за да разберат какво е съдържанието в уеб страницата. Съдържанието в основните тагове трябва да е свързано с това, което е в заглавните тагове. Така че, ако публикувате страница за продажби за „купа за храна за кучета“, търсачките ще търсят модели на ключови думи, свързани с купи за храна за кучета, в съдържанието на уеб страницата. 

Можете да видите примери на екранната снимка по-долу. 

Основи на SEO: Ръководство за успех в класирането при търсене.  1

Използвайте заглавия, за да опишете последователно съдържанието, което е публикувано на уеб страницата. 

Това помага да се раздели съдържанието на подсекции. Това прави съдържанието по-лесно за смилане и подобрява уместността на търсенето за съдържанието в уеб страницата. 

За комерсиални уеб страници публикувайте изчерпателно съдържание, което ще ангажира уеб посетителя. 

Целта на търговските уеб страници е да убеждават и продават продукти или услуги в замяна на приходи. Търговското съдържание за тези уеб страници трябва да бъде изработено по начин, който също ще помогне на търсачките да разберат и класират съдържанието.

За информативни уеб страници публикувайте съдържание, което ще ангажира, информира и принуди уеб посетителя да предприеме действие. 

Информативните уеб страници са чудесни за уеб посетителите и за търсачките. За хората, посещаващи съдържанието, това ще ги принуди да предприемат действия под формата на реализации или споделяне, което ще създаде връзки към съдържанието и ще му помогне да се класира добре в търсачките.

Съдържанието трябва да бъде ценно за посетителя. Сигналите за това включват времето, което хората прекарват в ангажиране със съдържанието. Или ако хората споделят съдържанието в мрежата.

Лесен начин да демонстрирате стойност в този тип съдържание е да споделите отговорите на въпросите или заявките, които хората търсят. 

Създайте своя сайт, като имате предвид най-доброто потребителско изживяване. 

Искате посетителят да има положително изживяване, когато се ангажира с вашия уебсайт. Следователно трябва да разработите сайта по начин, който минимизира разсейването или който ще принуди потребителя да напусне уеб сайта ви. Търсачките също ще използват робота, за да оценят потребителското изживяване, така че да могат по-добре да предоставят уеб съдържание на крайния потребител. 

Какви неща трябва да имате предвид, за да подобрите потребителското изживяване?

Минимизирайте риска посетителите да напуснат сайта ви. 

Уеб посетителите могат да напуснат вашия сайт по редица причини – повредена връзка, дизайнът на уеб страницата може да затруднява четенето или навигирането. Може да има изскачащи прозорци, които да ги дразнят. Каквато и да е причината, искате да сведете до минимум всички фактори, които могат да накарат посетителя да напусне вашата страница. 

ОПТИМИЗИРАЙТЕ ВАШЕТО УЕБ СЪДЪРЖАНИЕ ЗА РАЗЛИЧНИ УЕБ УСТРОЙСТВА. 

Хората разглеждат съдържанието на сайта ви от различни устройства. От настолни компютри до лаптопи, мобилни устройства и таблети. Google има индексиране на първо място за мобилни устройства, което е отделна база данни за зареждане на уеб резултати за мобилни устройства. 

Уебсайтовете трябва да реагират на мобилни устройства и да са оптимизирани за резултати в мобилната мрежа, за да могат да получат добро SEO класиране. 

УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ ВАШЕТО УЕБ СЪДЪРЖАНИЕ СЕ ЗАРЕЖДА БЪРЗО. 

Колкото по-бързо хората могат да получат съдържанието на вашия сайт, толкова по-бързо ще могат да се ангажират със съдържанието на вашия уебсайт. Ако съдържанието на вашия сайт се зарежда твърде бавно посетителите могат да напуснат сайта, без изобщо да видят съдържанието. 

Разгледайте нашите предложения как да подобрите скоростта на зареждане на страницата на вашия уебсайт. 

Спечелете доверие, като получите връзки към съдържанието на уебсайта си. 

Алгоритъмът на Google използва връзките като фактор за класиране на уебсайтове. Ако съдържанието в мрежата е популярно, връзка към съдържанието ще бъде споделена в друго уеб съдържание. Въпреки това, за да могат други сайтове да се свързват с вашия сайт, трябва да има съдържание, което ги стимулира да споделят връзка на своя сайт с аудиторията си. 

Какво можете да направите, за да създадете възможност за получаване на връзки към уеб съдържанието на вашия сайт?

ПУБЛИКУВАЙТЕ СЪДЪРЖАНИЕ, КОЕТО ХОРАТА ЩЕ ИСКАТ ДА СПОДЕЛЯТ ИЛИ ДА НАПРАВЯТ ВРЪЗКА КЪМ НЕГО. 

Разберете какво съдържание се споделя във вашата индустрия и го направете по-добро, така че същите хора, които са споделили оригинала, да бъдат стимулирани да споделят съдържанието на вашия сайт. 

Пример: агенция за интериорен дизайн, би могла да сподели интериорни решения, включващи вашите продукти, което да добави допълнителна стойност към вашия уебсайт, като външна връзка и трафик към онлайн магазина ви.

ДОСТИГНЕТЕ ДО САЙТОВЕ, КОИТО БИХА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВАЛИ ДА СПОДЕЛЯТ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ВАШИЯ УЕБСАЙТ. 

Намерете тези сайтове, които активно споделят съдържание, свързано с това, което вашият сайт публикува. И просто споделете съдържанието с тях, за да видите дали ще създадат връзка към вашия сайт. Когато намерите повече възможности, продължете да повтаряте процеса. 

Какво можете да очаквате от това?

Уебсайтът трябва да работи конкурентно, ако се прилагат тези основни принципи на SEO. С течение на времето трябва да се класирате добре в резултатите в органичното търсене, да повишите видимостта и уеб трафика към вашия уебсайт.

Заявете безплатен SEO технически одит, за да разберете как се класира вашият уебсайт и кои са липсващите съставки, които да ви класират на 1 страница. Ние ще направим обстоен одит напълно безплатно.

Ние можем да съдействаме в оптимизацията за търсачки на информативни сайтове и онлайн магазини, след предварително направен цялостен одит и СЕО стратегия, с което да гарантираме, че вашият уебсайт ще се класира добре и ще привлича подходящият трафик към онлайн бизнеса ви.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти