Назад

Как да добавяме продукти в Shopify

Ако сте нови в сферата на e-commerce-a и сте решили да създадете свой онлайн магазин Shopify, е важно да знаете как да добавяте продукти в платформата, която използвате.


Shopify е една от най-популярните платформи за създаване на онлайн магазини и в този блог пост ще ви покажем как да добавите продукт в Shopify.

Ще ви представим стъпково ръководство, което ще ви помогне да добавите продукт в магазина ви в Shopify, като ще обхванем всички етапи от въвеждане на информацията за продукта до качването на снимки и настройването на наличността.

Стъпка 1: Влезте в администраторския панел на Shopify

За да добавите нов продукт, трябва да влезете в администраторския панел на вашия онлайн магазин в Shopify. Тук има два начина да достигнете до него:

Първият начин е проросто да влезете в платформата на Shopify и да се логнете( Преминава се през няколко логин прозореца) и понякога отнема време.

 Вторият е малко по бърз и изисква само логин с имейл и парола .Въведете адреса на вашия магазин следван от /admin в адресната лента на вашия браузър. Например, ако адресът на магазина ви е myshopify.com, то адресът за административния панел е myshopify.com/admin.

Стъпка 2: Изберете опцията Products

След като влезете в администраторския панел, ще видите много опции в страничната лента на екрана. Изберете опцията Products за да влезете в страницата за управление на продуктите в магазина ви.

Стъпка 3: Натиснете бутона Add product

В страницата на продуктите ще видите бутона Add product. Кликнете върху него, за да започнете да добавяте нов продукт в магазина си.

Стъпка 4: Въведете информацията за продукта

След като сте натиснали бутона Add product, ще видите форма за въвеждане на информация за продукта. Въведете името на продукта, описание, цена, наличност и др. Информацията, която въвеждате, трябва да бъде ясна и прецизна, за да може да привлече вниманието на клиентите.

Стъпка 5: Добавете снимки на продуктаСлед като сте въвели основната информация за продукта, е важно да добавите снимки на продукта, за да го представите по-добре на клиентите. За да добавите снимки, просто кликнете върху бутона Add media в секцията за снимки и качете снимките на продукта. Shopify позволява качването на множество снимки на продукта, така че можете да изберете няколко снимки, които да представят продукта по-добре.
Бонус: (В описанието също могат да бъдат добавяnи снимки които ще подсилят ефекта на думите при правилно конструиране на съдържанието в него)


Стъпка 6: Настройте наличността на продукта

След като сте въвели информацията за продукта и сте добавили снимки, е важно да настроите наличността на продукта. В секцията Inventory можете да зададете количеството на продукта, което имате в наличност, както и да зададете опции за наличност, като In stock, Out of stock или Pre-order.

Стъпка 7: Публикувайте продукта

Когато сте въвели информацията за продукта, добавили снимки и настроили наличността, е време да публикувате продукта. За да го направите, кликнете върху бутона Save или Save and publish в горната част на формата за въвеждане на продукта. Ако изберете опцията Save, продуктът ще бъде запазен като чернова, ако изберете опцията Save and publish, продуктът ще бъде публикуван и ще бъде видим в магазина ви.

Стъпка 8: Редактирайте или изтрийте продукта

Ако искате да редактирате продукта по-късно или да го изтриете, можете да го направите, като отидете в страницата на продукта в администраторския панел на Shopify и изберете опцията Edit или Delete. Ако искате да редактирате продукта, просто щракнете върху опцията Edit и редактирайте информацията за продукта, както и да добавите нови снимки или да промените наличността на продукта. Ако искате да изтриете продукта, изберете опцията Delete.

Добавянето на продукт в Shopify е лесно и просто. След като следвате гореспоменатите стъпки, можете да добавите продукт в магазина си и да го представите на клиентите си по най-добрия начин. Не забравяйте, че качествените снимки и подробната информация за продукта са ключови за успешната продажба на продукта.

Също така, имайте предвид, че Shopify предлага много опции за настройка на продуктите ви, като опции за размери, цветове, тегло и др. Това може да ви помогне да представите продукта си по-добре и да улесните на клиентите да изберат точно това, което търсят.

Накрая, не забравяйте да следите наличността на продуктите си и да ги актуализирате редовно. Това ще ви помогне да избегнете проблеми с недостатъчно количество на продукта или с продажба на продукт, който вече не е наличен.


А ако имате нужда от помощ или нямате нужното време за да качите вашите продукти, не се колебайте да се обърнете към нас за помощ с качване на продукти в Shopify.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки