Назад

8 начина за изграждане на връзка с клиентите чрез имейл маркетинг + стратегия

Дългосрочният успех на вашата организация зависи от връзките, които може да изгради с клиентите си във времето. Имейл маркетингът е един от най-добрите канали за изграждане на взаимоотношения с вашите съществуващи клиенти и за предоставяне на най-доброто ви съдържание. Когато планирате имейл маркетингови кампании е важно да се съсредоточите върху разбирането на вашата аудитория и причината, поради която те са решили да ви доверят своите подробности за бизнеса им.

Силата на изграждането на взаимоотношения чрез имейл маркетинг

Имейл маркетингът ви дава пълен контрол върху това, което споделяте с аудиторията си. С внимателно планиране ще можете да предоставите висококачествени кампании на клиентите си чрез имейлите, които изпращате, което води до по-добри реализации и по-ниски нива на отписване от имейл абонамента. Помислите над това какво ще заинтересува, образова или забавлява вашата аудитория, за да може изградите тясна връзка с аудиторията ви.

Маркетингът чрез имейл ви позволява да създадете специална връзка с вашите клиенти, което може да доведе до потенциални възможности, като например продажби и повече абонаменти към платена абонаментна услуга. Много често по този канал се формират най-лоялните и дълготрайни взаимоотношения с клиентите.

Когато клиентите ви потвърдят че искат да получават мейли от вас, това означава, че те активно се интересуват от вашия продукт или услуга. След това трябва да се уверите, че те няма да се отпишат, затова сме очертали стратегии, които можете да приложите, за да изградите взаимоотношения чрез имейл маркетинг.

8 начина за изграждане на взаимоотношения чрез имейл маркетинг

Има няколко техники, които можете да приложите, за да изградите добри и дълготрайни взаимоотношения с клиентите си:

1. Доставете съдържанието, което сте обещали първоначално

Причината клиентите ви да се регистрират за имайл бюлетин, че са се заинтересували от вашето предложение; било то бюлетин, съвети, отчети или нещо друго. Ако сте обещали на своите абонати най-добри съвети и практики за SEO два пъти седмично, тогава това е, което трябва да предоставите. 

2. Качеството пред количеството

Изпращането на твърде много имейли може да накара аудиторията ви да я почувства като спам. По-добре е да се съсредоточите върху качеството на имейлите, които изпращате, като се уверите, че съдържанието ви или образова, забавлява или е ангажиращо, като разбира се, то също трябва да бъде подходящо. 

3. Добавете личен щрих

Нищо не ви пречи да попитате аудиторията си какво биха искали да прочетат в следващата следмица. Една проста кратка анкета в имейл може да ви даде ясна индикация за това как можете да подобрите процента на отваряне и процента на ангажираност със съществуващата си аудитория.

4. Избягвайте имейл адреси без отговор

Избягвайте използването на имейли без отговор, когато изпращате съобщения до клиентите си. Това ще им попречи да се свържат с вас, когато биха искали да ви зададат въпрос относно вашия имейл или услуги. Всъщност е по-ефективно да ги изпращате с истинското си име, давайки възможност на хората да си взаимодействат с вас, ако е необходимо, и това добавя лично докосване и изгражда връзка между вас и клиентите ви.

5. Винаги предлагайте опция за отпусване от бюлетина ви

Като скриете бутона за отписване от аудиторията си, те ще се почувстват като в капан да получават имейл съобщения от вас. Това само ще ги накара да изпратят труда ви в спам категорията.

6. Създавайте автоматизирани имейли

Тези абонаментни имейли се предлагат в много форми, като приветствие на нов абонат, потвърждаване на поръчки, пожелание за рожден ден на някого и т.н. Тези имейли са лесни за настройка и ще ви различат от конкуренцията ви с вашата имейл маркетингова стратегия. Чудесен начин нов абонат да се почувства добре дошъл е като предложите нещо в замяна на тяхното доверие. Това може да бъде код на купон, електронна книга, безплатен отчет или нещо, което смятате, че би било полезно за вашата аудитория. Научете повече за това как да създавате автоматизации от Mailchimp.

7. Не се опитвайте да продадете нещо във всеки един имейл

Хората просто ще изтрият вашите имейли, ако смятат, че не получават нищо друго от вашите комуникации освен съдържание, „фокусирано върху продажбите“.

8. Дългите имейли ще се окажат в спам

Не през цялото време, но най-добре е да не изследвате аудиторията си, като й изпращате имейли всяка седмица, които отнемат 10+ минути за четене. Те няма да го оценят и дори няма да кликнат върху бутона с призив за действие в края на имейла. Ако вашите читатели получават дълги имейли твърде често, е много вероятно те да се отегчат и топиват от имейл кампанията ви.

Email-marketing-webness
Email-marketing-webness

Бонус съвет!

Една предварителна стратегия никога няма да навреди на кампанията ви

Уверете се, че съдържанието ви е организирано и не се повтаря. Препоръчително е да създадете план, за да извлечете максимума от усилията си за имейл маркетинг.

Имейлът има изключително висока възвръщаемост на инвестициите

Имейлът е лесен начин за стимулиране на онлайн продажбите, но работи само ако е направен добре. Според статистиката на HubSpot от 2021 г. имейл маркетингът генерира $42 за всеки похарчен $1, което е 4200% възвръщаемост на инвестицията.

Нуждаете се от помощ за имейл маркетинг?

Нашият опитен и специализиран екип е готов да поеме всички предизвикателства, пред които е изправен вашият бизнес в света на дигиталния маркетинг, включително имейл маркетинга. Разгледайте разнообразието от услигите, които предлагаме , и се свържете с нас, ако смятате, че ние сме решението на вашия проблем.