Назад

Как да подобрим продуктовите страници  в WordPress

Искате ли да повишите продажбите и процента на реализации във вашия магазин?
И ние искаме! За това в днешния блог ще ви запознаем с едни от най-важните фактори  в WordPress продуктовите страници!


Защо да персонализирате продуктовите страници в WordPress?

Продуктовата страница е най-ценното съдържание във вашия онлайн магазин изграден на WordPress. Проблемът е че за да продава добре тази страница тя трябва да е оптимизирана за да продава.

Ако вашите продуктови страници са уникални и освен че привличат вниманието на клиента го карат и да купува по често това ще доведе до повече продажби нали?  А ако един клиент е доволен и се връща отново и отново, вие ще печелите още повече.Един от най-важните фактори за повишаване на реализациите  е скороста на зареждане. Добрата оптимизация на онлайн мгазина Woocommerce води до повишаване на доверието. Никой не иска да чака 1 минута за да му зареди страницата.  Всичко трябва да се случва в първите 4-5 секунди, за да не се губите вниманието на клиента.

Кое е най-важното нещо след скороста на зареждане?

Продуктовите снимки са нещото което винаги прави впечатление на един потенциален клиент.

Ако снимката на продукта ви е пикселизирана, клиентът дори няма да си направи труда да прочете описанието, камо ли да поръча продукта, дори да има огромна нужда от него. Първото нещо което ще му изникне в главата ще е : О това е измама по дорбе да потърся другаде.

Но когато снимките на продукта са висококачествени това ще повиши доверието на клиента към вас и вашия продукт.  Ще го накара да прочете описанието и дори да купи от вас.

Някой онлайн магазини Woocommerce дори добавят видеа под описанията за да покажат на потенциалния клиент как се справя продукта в реални условия което засилва доверието и в последствие продажбите.
 
Ето ви един пример за много добре структурирана продуктова страница която със сигурност продава:


Под добре структурирана страница искам да кажа, че начина по които е представено всичко олеснява потенциалния клиент да се запознае с продукта.
-Висококачествени изображения.
-Ревюта от клиенти които повишават доверието.
-Кратко описание.


Използван е маркетингов трик за засилване на доверието към продукта чрез публикации в социалните мрежи.
 Отново е добавено кратко описание и накрая видео което представя продукта и как се използва.


 А сега и един пример за зле персонализирана продуктова страница:

Нека видим тук какво се случва!
Продаваме нещо: Някакъв вид кожа с кратко описание, което не ни предоставя никаква информация. Разположението на текста, че е на разрподажба не е на правилното място и самата цена е с доста светъл нюанс който почти се слива с фона на страницата.  Добавен е рейтинг на продукта но няма отзиви. Бутонът за call to action е толкова малък че дори в черно е почти незабележим.

А след като имаме продуктови снимки какво следва? Видяхме горното изображение и ще го вземем за пример!Описание на продукта!Кратко и ясно описание, което описва продукта, което не трябва да отегчава клиента някъде между буквите, а да го накара да премине към следващата стъпка. А именно покупка.

Но може да следваме и горния пример и да добавим още няколко елемента, с цел да засилим доверието му или да го подканим да изгледа продуктовото видео. След което той вече ще е убеден, че вие му предлагате нещо наистина качествено.Какво е важно при структурирането на описанието?В случая говорим за описание на продукт: Тук трябва да сте креативни и същевремнно да е оптимизиран текста за търсачки, за да излизате на предни позиции и да се възползвате от органичното търсене.
Ако не сте сигурни кой ключови думи може да включите в описанието, Google trends е най-добрия ви приятел.

 
Вече знаем от какво имаме нужда и видяхме два примера: Един лош и един добър за продуктова страница на WordPress.
Остава ни да персонализираме нашата страница, така че освен да включва горе изброеното – е и подходяща за  лесно възприемане.  Ако сте човек които иска да се справи сам с тази задача  трябва да се съобразявате не с вашите желания, а с това кое е добро за потенциалния клиент защото понякога това което е добро за нас, не е добро за клиента ни.

Ако пък мислите че това е трудна задача и нямате нужното време и знания: Ние предлагаме изработка на онлайн магазин в платформата WordPress с интеграция на WooCommerce.
Също така предлагаме и редизайн на текущия ви онлайн магазин.
Запишете се за безплатна консултация и повишете продажбите си още днес!