Назад

Как да изпращате автоматизирани имейли в WordPress + бонус настройка на имейли за онлайн магазин

Искате да изпрашате имейли за да подпомогнете вашия онлайн бизнес или онлайн магазин с автоматизиране на имайли? Знаете ли че поддържането на маркетингови имейли, имейли за транзакции, известия по имейл и ангажиране с потребителите може да отнеме много от ценното ви време? Автоматизирането на тези имейли може да ви спести време и усилия, като същевременно ви осигури по-добри резултати.

В тази статия ще ви покажем как да изпращате автоматизирани имейли в WordPress, за да рационализирате работния си процес и да развиете бизнеса си.

Защо да изпращате автоматизирани имейли в WordPress?

Независимо дали имате онлайн магазинсайт за абонамнаменти, или информативен уебсайт за малък бизнес, вие разчитате на имейл кампаниите, за да поддържате растежа на бизнеса си и безпроблемното му функциониране.

Например можете да използвате автоматични имейл шаблони, за да приветствате нови потребители и да ги информирате, когато има ново съдържание или продукти. Автоматизирането на имейлите също е полезено за маркетингови кампании и информиране на вашите клиенти за техните поръчки.

Не е нужно да споменаваме отново, че имейлът се използва за толкова много задачи на вашия WordPress уебсайт, ние сме тук да ви покажем начини стъпка по стъпка, да спестите време и усилия, като автоматизирате възможно най-много имейли.

С това казано, нека да разгледаме как да изпращаме автоматизирани имейли в WordPress. 

Изпращане на автоматизирани имейли чрез контакти

Автоматизацията на имейл е начинът, по който рекламирате вашия онлайн магазин или бизнес. И един от най-добрите начини за автоматизиране на маркетинга е чрез капкова кампания.

Какво представлява автоматизираната капкова кампания?

Автоматизираните капкови кампании са имейл съобщения, които автоматично насочват вашите потребители да следват определени стъпки. Те са чудесни за повишаване на ангажираността на потребителите на вашия WordPress сайт.

Тези съобщения могат да приветстват нови потребители, да популяризират важно съдържание, да повишат продажбите на продукти и услуги, да насочват към конкретни географски региони и да насърчават потребителите да се регистрират за събития.

За да изпращате автоматизирани имейли е необходим допълнителен софтуер или плъгин, който да инсталирате към вашия WordPress сайт.

Ние препоръчваме да използвате  Constant Contact,  като една добра услуга за имейл маркетинг. Други алтернтиви могат да бъдат и  Sendinblue,  HubSpot и други.

Създаване на списък с контакти с Constant Contact

След като се регистрирате можете да създадете списък с контакти.

Можете да добавяте контактите си ръчно, да ги качвате в електронна таблица или CSV файл или да ги импортирате от други приложения.

Създаване на автоматизирана капкова кампания с Constant Contact

 1. След като добавите вашите контакти, трябва да създадете вашата кампания.
 2. Продължете и изберете кампанията „Автоматизиране на имейли“.
 3. От тук можете да изберете едноетапни автоматизации или многоетапни автоматизации.
 4. Едноетапните автоматизации изпращат само един имейл, като имейл за добре дошли . Многоетапните автоматизации ви позволяват да създавате поредица от имейли, които автоматично се изпращат до вашите абонати, за да можете да ги информирате за вашите продукти и услуги, да изпращате специални оферти и др.
 5.  Продължете и изберете опцията „Добавяне на контакт към списъка“.
 6. След това ще трябва да въведете име за вашата кампания.
 7. Уверете се, че сте кликнали върху бутона „Запазване“.

Изпращане на автоматизирани транзакционни имейли с FunnelKit Automations

Ако управлявате оналйн магазин WooCommerce, вашите клиенти ще получават различни транзакционни имейли. Те им помагат да получат потвърждения на поръчките, да проследят статуса на поръчката си, да получат фактури и да намерят повече информация за вашия онлайн магазин.

Можете да персонализирате и автоматизирате тези имейли с помощта на  FunnelKit Automation, популярен плъгин за WooCommerce онлайн магазин за маркетингова автоматизация.

Първо, трябва да инсталирате и активирате  приставката FunnelKit Automations

Създаване на работни потоци за автоматизация на имейл с FunnelKit Automations

 1. При активиране трябва да отидете на  Кампании » Автоматизации (следващо поколение), за да добавите нова автоматизация от таблото за управление на FunnelKit Automations. Тук ще видите библиотека от типове имейли, които улесняват създаването на нови автоматизации.
 2. Можете да импортирате работен поток за автоматизация на имейл с едно кликване, след което да използвате визуалния конструктор за автоматизация на имейли, за да направите всякакви персонализации, от които се нуждаете. Например, напомняне за изоставена количка .

Персонализиране на имейли на WooCommerce с автоматизации на FunnelKit

FunnelKit Automations ви позволява да персонализирате всеки имейл на WooCommerce и да създавате нови имейли с помощта на конструктор на имейли в WordPress.

 1. Отидете на  FunnelKit Automations » Templates  от таблото за управление на WordPress кликнете върху бутона „Добавяне на нов имейл шаблон“.
 2. Въведете име за вашия имейл шаблон.
 3. Кликнете върху бутона „Добавяне“, за да продължите.
 4. Можете да персонализирате съдържанието на имейлите си в WooCommerce, като използвате форматиран текст, HTML или визуалния конструктор.
 5. След като сте готови, можете да кликнете върху бутона „Запазване“ в горната част.

Надяваме се отново да сме били полезни със поридицата статии „Как да .. стъпка по стъпка“ Разбира се винаги можете да се свържете с нас, за да го направим за вас или да заявите услугата поддръжка на уебсайт, който включва добавяне на нови функционалности към сайта ви.