Назад

Опасностите за биснеса при срив на сървъра на Facebook и Instagram. Защо трябва да имате уебсайт?

Хей, колеги предприемачи! Будни ли се вече? Представете си следния сценарий: вложили сте сърцето и душата си в изграждането на вашия онлайн бизнес в две от големите социални мрежи Facebook и Instagram, инвестирали сте в маркетинг и най-накрая сте набрали сила в бизнес профилите си. Но тогава се случва бедствие –  сървър сървърът им се срива и отнема дни да бъде възстановен! Какво се случва тогава? Нека се потопим в хаоса, който настъпва, когато сървърите се повредят и защо малките предприятия трябва да приемат самостоятелно хоствани уебсайтове като WordPress, за да защитят дигиталното си присъствие.


Представете си, че се събуждате и нямате достъп до Facebook и Instagram акаунтите ви, където до сега сте развивали бизнеса си. Сърцето ви се свива, когато осъзнаете, че бизнесът и продажвите ви са в застой. Този кошмарен сценарий е суровата реалност за много фирми, които разчитат единствено на социални мрежи за продажби.

Срив на Facebook и Instagram

Когато сървърите на Facebook и Instagram паднат, въздействието е подобно на дигитален апокалипсис. Вашият акаунт става недостъпен, транзакциите спират и потенциалните клиенти остават разочаровани, че не могат да закупят ваш продукт. В ожесточената конкурентна онлайн среда времето на престой на бизнеса се равнява на загубени приходи и подкопано доверие.

прочетете още: Защо имам нужда от уебсайт? Ръководство за онлайн бизнес

Щитът на самостоятелно хостваните уебсайтове:

С платформи като WordPress и Shopify, малките предприятия могат да поемат контрола върху губещия бизнес в Facebook и Instagram, като хостват уебсайтовете си на собствени сървъри или надеждни доставчици на трети страни. Това не само осигурява по-голяма стабилност, но и дава възможност на бизнеса с гъвкавостта да персонализира и мащабира онлайн присъствието според нуждите на бизнеса.

 

Защо малките предприятия се нуждаят от WordPress сайт:

  1. Ненадмината гъвкавост: WordPress предлага множество теми и плъгини, които отговарят на различни бизнес нужди. Независимо дали управлявате магазин за електронна търговия, блог или уебсайт с портфолио, WordPress предоставя инструментите за приспособяване на вашия сайт до съвършенство.
  2. Икономични и ефективни решения: Самостоятелното хостване с WordPress елиминира повтарящите се разходи, свързани с външни хостинг услуги. Като инвестирате във вашата собствена сървърна инфраструктура или избирате реномирани хостинг доставчици, вие спестявате дългосрочно и имате по-голям контрол върху бюджета.
  3. Подобрена сигурност: С нарастващите киберзаплахи защитата на вашите онлайн активи е от първостепенно значение. WordPress дава приоритет на сигурността с редовни актуализации и стабилни функции за сигурност, намалявайки риска от пробиви на данни и престой поради злонамерени атаки.
  4. Предимство на SEO: Търсачките обичат WordPress, благодарение на чистия му код и удобната за SEO архитектура. Използвайки вградените инструменти за оптимизация на WordPress, малките предприятия могат да подобрят видимостта си в резултатите от търсачките и да привлекат повече органичен трафик.
  5. Поддръжка: Едно от най-големите предимства на WordPress е неговата общност от разработчици, дизайнери и потребители. Независимо дали търсите съвет, отстранявате технически проблем или проучвате нови функции, разработчиците на WordPress са винаги там, за да ви помогнат.

прочетете още: Силата на WordPress: Изчерпателно ръководство за изработка на уебсайтове с WordPress CMS

Поемете контрол над онлайн бизнеса ви

В епоха, в която онлайн присъствието не подлежи на обсъждане, малките предприятия трябва да присъстват в онлайн средата повече от всякога. Чрез изработката на самостоятелно хоствани уебсайтове и онлайн магазини на WordPress, вие поемате контрола върху бизнеса си от опасностите от прекъсване на социалните мрежи Facebook и Instagram. Време е да укрепите марката си, да издигнете онлайн присъствието си и да тръгнете по пътя на дигиталния бизнес.

Ако се нуждаете от дизайн на сайт и изработка на WordPress сайт, свържете се с нас и да дадете силен тласък на онлайн бизнеса ви!

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти