Назад

Подходящ ли е Shopify CMS за онлайн магазин?

Shopify е добро решение за електронна търговия, ако е внедрено добре. Въпреки това, то може да бъде и лошо решение, ако се приложи неправилно. 

Има няколко неща, които искате да вземете предвид, ако решите да стартирате онлайн магазин на на Shopify

Добра ли е платформата на Shopify за изработка на онлайн магазин?

Shopify е добъра платформа за изработка на онлайн магазин за почти всяка ниша. За фирми, които трябва да управляват електронен бизнес, Shopify е добро решение, защото предоставя решения по начин, по който транзакцията и мърчандайзингът могат лесно да се управляват чрез CMS. Няколко функции могат да бъдат автоматизирани, което намалява производствените разходи и увеличава рентабилността на магазина за електронна търговия. 

Също така е добро решение за стартиращи фирми или фирми, които трябва бързо да тестват продукт (MVP). 

Освен това уебсайтове, които са написани с код, ще усетят платформата на Shopify по-лесен за управление, за мащабиране на техния бизнес и за електронна търговия. 

Как Shopify влияе на продажбите?

Ако вашият бизнес за търговия в момента използва друга CMS и обработва транзакции редовно, тогава преминаването към Shopify може да подобри рентабилността чрез автоматизиране на много от процесите на електронната търговия от точката на продажба до мърчандайзинг и изпълнение. 

Освен това вашият бизнес за електронна търговия трябва също да работи в ниша, където има търсене на продуктите или услугите, които вашият бизнес предлага. 

Платформата на Shopify по-добра ли е от Amazon?

Shopify и Amazon са различни, но и двете предлагат възможности за електронна търговия. Amazon е пазар, който вече има купувачи, ангажирани с платформата. Предимството на Amazon е, че можете да популяризирате продуктите си на платформата, без да се налага да харчите пари, карайки хората да посещават сайта, за да намерят вашия продукт. 

Amazon ще ви таксува допълнителни такси за използването на тяхната платформа. Така че трябва да сте наясно с всички маркетингови разходи (като изплащания от партньори), цени в списъка, разделение на изплащане на роялти и други.

Ако продавате на Amazon, транзакцията и данните за клиента се регистрират чрез Amazon. Ако обработвате транзакциите през собствения си магазин Shopify, вие ще задържите клиента и също така ще можете да ремаркетирате на същия този клиент в бъдеще. 

Кои са нещата, с които трябва да внимавате при Shopify?

Интеграция на платено приложение

Това е нещо, което Shopify не изяснява, преди да включи нови клиенти на своята платформа. Shopify предлага на нетехнически клиенти възможността да използват функции, както и приложения за персонализиране на техния магазин за електронна търговия. Проблемът е, че много от платените приложения работят на безплатен абонаментен модел. Така потребителите на Shopify ще открият, че трябва да добавят приложение към сайта си, за да може да се изпълни определена задача, много често и да заплатят за определена функционалност. Често срещаните примери включват:

  • Функционалност за чат
  • Приложения за интегриране на имейл
  • Изскачащи приложения
  • SEO приложения

Ограничения с персонализации. 

За разлика от работата със CMS като WordPress, няма да имате пълен достъп до всички области за уеб разработка, ако използвате платформата Shopify. Това означава, че ще се сблъскате с ограничения като:

  • Не можете да персонализирате robots.txt
  • Страниците с повредени връзки могат да обслужват само 404, но не и 410. 
  • Няма да можете да извършвате анализ на регистрационен файл на сървъра. 
  • Ще трябва да имате разработчик, който знае как да работи с кода и файловете. 

Преди да започнете с изработката на уебсайт на Shopify, трябва да планирате функциите, които искате сайтът да изпълнява, и да сте наясно с всички ограничения за персонализиране поради недостъпност. 

Дали Shopify е интелигентен избор за фирми управляващи онлайн магазин?

Райдърдрехи, бързо развиващ се онлайн магазин за мода, отбелязаха увеличение на производителността и печалбите след преминаването от Magento към Shopify. Изпълнителният директор казва следното:

18 месеца от мигрирането от Magento към Shopify. Най-доброто бизнес решение!

Мислете за Shopify като за надежден партньор през целия жизнен цикъл на онлайн бизнеса ви, който винаги ви подкрепя при възходи и падения, подкрепяйки/помагайки ви да растете и поддържате бизнеса си с всяка стъпка. 

Shopify е фундаментално надеждна платформа, която се мащабира, докато докато вашият онлайн бизнес расте.

източник:LinkedIn

Свържете се с един от консултантите за да обсъдим как Shopify може да работи като решение за вашия бизнес за електронна търговия.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти