Назад

Защо стартиращ бизнес се нуждае от уебсайт

Привличането на вниманието на клиентите не е лесно. Много собственици на малък бизнес разчитат на маркетинг от уста на уста, за да достигнат до клиенти. Маркетингът от уста на уста все още е добър източник за растеж за малкия бизнес, което е напълно логично. Когато някой, когото познавате и на когото имате доверие, препоръча продукт или услуга, вие сте по-склонни да направите покупка.

Маркетингът от уста на уста отнема време и е трудно да накарате хората да говорят за вашия бизнес.

Като собственик на бизнес винаги трябва да насърчавате маркетинга от уста на уста. Но трябва да преследвате и други маркетингови канали в същото време.

Един маркетингов канал, върху който трябва да се съсредоточите тази година, е изграждането (или оптимизирането) на вашия уебсайт.

Може да има много причини собствениците на малък бизнес да не поискат уебсайт. Но изследванията показват, че основната причина е, че те не смятат, че даден сайт е подходящ за техния бизнес.

Независимо дали трябва да се обърнете към агенция за изработка на уебсайт или оптимизирайте дизайна и актуализирате текущия уебсайт, който притежавате, има три неща, които трябва да знаете:

Клиентите предпочитат да се запознаят с вашия продукт и бизнес, преди да преминат към покупка или сделка.
Клиентите очакват да имате уебсайт.
Клиентите ще потърсят за вашия бизнес онлайн

#1. Клиентите предпочитат уебсайтове

Кой е най-добрият начин да рекламирате бизнеса си онлайн?

Когато задавам този въпрос на повечето хора, интуитивната им реакция обикновено е социалните медии, което е напълно логично. Според проучване на Pew Research Center, 69 процента от възрастните в Съединените щати използват социални медии. Нещо повече, 43 процента от собствениците на малък бизнес биха избрали социални медии, ако можеха да използват само един вид онлайн маркетинг.

Повечето потребители предпочитат да научат за вашия бизнес на уебсайта ви, а не чрез социалните медии.

Потребителите на социални медии се ангажират със социалните медии, за да бъдат социални.

Те са онлайн, за да се свържат със семейството и приятелите си и да споделят какво се случва в живота им.

Това не означава, че хората в социалните медии са напълно против пазаруването в тези платформи.

Това също не означава, че не трябва да рекламирате бизнеса си в социалните медии. Но когато става въпрос за популяризиране на вашия бизнес онлайн, трябва да имате бизнес уебсайт. Помислете за тази отрезвяваща статистика:

  • Според Forrester, потребителите в Съединените щати са три пъти по-склонни да посетят вашия сайт през Facebook или Twitter
  • 81 процента от потребителите търсят онлайн (помислете за Google), преди да направите покупка
  • 63 процента от онлайн купувачите използват предимно бизнес уебсайт, за да се ангажират с компания
  • Хората прекарват близо 24 часа седмично онлайн сърфиране

Това, което тези проучвания потвърждават, е, че много потребители предпочитат да научат за вашия бизнес чрез уебсайта ви. Това е един от основните източници, които те използват, за да научат за вас и това, което предлагате.

#2. Клиентите очакват да имате уебсайт

Клиентите очакват вашият бизнес да има уебсайт.

  1. Хората няма да правят бизнес с вас, ако нямате уебсайт
  2. Хората не могат да ви намерят, ако нямате уебсайт

Хората може да се натъкнат на вашата компания, ако имате физически магазин. Но повечето потребители проверяват първо онлайн, за да намерят бизнес или да направят проучване за вашия продукт или бизнес. Това е нещо, което е особено важно за местния бизнес. Хората търсят какво да купят, къде да ядат или нещо забавно, което могат да правят с децата си. Без бизнес уебсайт много хора няма да разберат, че съществувате, което означава, че няма да купят това, което предлагате.

След като имате изработен уебсайт, улеснете хората да го намират, като инвестирате в оптимизация за търсачки (SEO). Има много тактики, включени в този процес и отнема време, за да забележите резултатите. Но показването на търсения, свързани с вашия бизнес, на първата страница с резултати от търсенето, може да доведе до много нови клиенти и печалба.

Готови ли сте за редизайн или изработка на уебсайт?

Вашият уебсайт е вашата нова врата. Това е мястото, което клиентите предпочитат да посещават, където могат да проверят какво предлагате и какво очакват да имате. Ако имате нужда от помощ при изработка и редизайн на сайт, който да развива бизнеса ви, уведомете ни. Ще се радваме да поговорим с вас за вашите бизнес планове и да ви помогнем да минете на следващо ниво.

Кликнете тук, за да резервирате консултация за изработка на уебсат, напълно безплатно!

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти