Назад

Какво представлява техническата поддръжка на WordPress сайт?

Когато става въпрос за рутинна и техническа поддръжка, поддържането на уебсайт изисква значителни усилия и познания в WordPress технологията.

Представете си уебсайта като красив парк. Един парк се нуждае от ежедневна, тримесечна и годишна поддръжка или ще изглежда непривлекателен за посетителите. Тъй като вие, вашият екип и разработчиците положихте значителни усилия за изграждането на вашия уеб сайт е добре да бъде поддрържан месечно, за да работи правилно и вашият онлайн бизнес да функционира. Агенция за поддръжка на WordPress могат да поддържат вашият уебсайт вместо вас.

Какво представлява поддръжката на WordPress сайт

Поддръжката на WordPress сайт се осигурява от физическо лице или организация, която ангажирате, за да осугурява непрекъсната поддръжка, защита, резервни копия и изпълнение на заявките/ задачите, които имате към тях.

Можете да наемете служител или агенция за поддръжка и разработка на WordPress, който да осигури гладкото функциониране на вашия сайт. Екипът за техническа поддръжката ще ви осигурят съдействие с поддръжката на вашия уеб сайт, помощ, съвет, когато е необходимо. Те ще гарантират, че вашият сайт е стабиленфункционален и защитен. Също така ще ви съдействат при разработването на нови функционалности, CRM интеграции, интеграции на платежни системи и др. Накратко, това е екип, който ще ви помогне да управлявате целия си уебсайт.

Наемането на професионална агенция за развитието и поддръжката на WordPress сайт гарантира, че вашият уебсайт функционира правилно и сте една крачка пред конкурентите си.

Помислете за екипа за поддръжка на WordPress като партньор, който се занимава с техническите задачи на вашия уебсайт, за да можете да се концентрирате върху други аспекти на вашия бизнес.

Предимства от WordPress поддръжка

Ето някои от предимствата, които агенцията за поддръжка на WordPress сайт може да предостави на вас и вашата компания:

Рентабилен

Управлението на уебсайт е цялостна и сложна задача за собственици, които нямат технически познания; помислете за разходите за наемане на някого само за поддръжка на уебсайта ви. Експерт на WordPress (екип или агенция) може да бъде по-рентабилно решение, особено ако вашата компания е с ограничен бюджет. Вие плащате минимална месечна такса и получавате актуализиран и обновен уебсайт.

Ефективна във времето поддръжка

Агенциите за поддръжка на WordPress сайтове предлагат специализирана услуга за управление и поддържане на вашия сайт, която включва всичко от съдържание, CSS стилове, тема, плъгини, повредени връзки, надстройки на дизайна, актуализации на ядрото на WP, актуализации на плъгини и теми, защита, оформления на страниците и др.

Освен това експертите на WordPress притежават познания, необходими за защитата и правилното функциониране на сайта ви. Няма да се налага да търсите ръководства или други материали за това как да решавате технически проблеми, да правите корекции по кода и т.н. Това ви дава повече гъвкавост при управлението на времето ви и фокусирането върху другите аспекти на вашия бизнес.

Гарантира сигурност на уебсайта

Тъй като WordPress е сред най-известните CMS платформи, той е под прицел на хакери. С абонаментен план за техническа поддръжка, специализиран екип ще наблюдава уебсайта ви по редовен график, което прави откриването на уязвимости, остарял код, неработещи страници по-бързо и по-ефективно. В допълнение, наличието на ежедневни резервни копия на вашия уебсайт, екипът ще може да елиминира зловреден софтуер и да поправи вашия сайт без да губите ценни данни. Те също така ще идентифицират грешки, да изпълняват сканиране за сигурност, да блокират спам и др.

Специалиста по поддръжката на WordPress също ще гарантира, че вашият сайт се актуализира редовно, защитен е от атаки и че темата и плъгините функционират правилно.

Приоритетно съдействие

Можете също така да разчитате на професионалистите по поддръжката на вашия WordPress сайт, да ви помогнат да разрешите проблемите бързо и просто. Ще знаете с кого да се свържете, вместо да да търсите доставчик на услуги, който да ви помогне, когато уебсайтът ви има проблеми.

Оптимизация за търсачки

SEO е съществен елемент от изграждането на уебсайта, по отношение на генерирането на потенциални клиенти и ангажирането с потребителите.

Поддръжката на WordPress ще гарантира, че уебсайта ви зарежда бързо и е оптимизиран за търсачките, за да класира бизнеса ви в първите позиции от резултатите от търсенето на вашите потенциални клиенти.

Анализ на уебсайтове

С поддръжката на WordPress вие ще имате партньор, който може да генерира отчети, който предоставя информация за трафика и онлайн търговията на вашия сайт.

Те могат да одитират и изследват анализите, за да ви помогнат да подобрите и актуализирате уебсайта на вашата компания, като гарантирате, че той остава подходящ и видим в търсачките. Няма да се налага да извършвате проучване на сайта, тъй като специалистът по WordPress ще го направи вместо вас.

Развива партньорства

Вие ще развиете дългосрочно партньорство с експерт, който е запознат с вашата компания и знае как да управлява уебсайта ви. Те ще могат да поддържат вашия уебсайт в съответствие с вашите бизнес цели.

Колкото по-дълго работите заедно, толкова повече екипът за поддръжка на WP ще разбере как функционира вашият бизнес и подробностите за организацията ви.

Колко струва поддръжката на уеб сайт

Тук е мястото да отбележим, че има няколко варианта за поддръжка на сайта ви – техническа, която осигурява сигурността и актуализациите на системата, темата и плъгините, PHP версията на уеб сайта ви, взимането на резервни копия и др, техническо насочени задачи.
Дизайн, изработка на лендинг страници, допълнителна функционалност, добавяне на съдържание и продукти, не се включват в техническата поддръжка. Повечето агенции работят с фиксирана месечна поддръжка, която ви дава безкрайни възможности, но абонамента се заплаща без значение дали се възползвате от услугите им. Друг вариант е заплащане, само за това, което сте заявили на час.

Ако питате кое решение е по рентабилно, нямаме правилният отговор за вас. Всичко зависи от обема на работа, който се извършва ежемесечно в сайта ви. Ако имате онлайн магазин, по-рентабилно е фиксирана месечна поддръжка, която няма да надвиши бюджета ви.
Ако имате информационен магазин и не се нуждаете от обновяване на информация и нови функционалности ежемесечно е добре да се спрете на варианта заплащане на час.Заключение

Освен рутинната поддръжка и техническа помощ, има набор от задачи за мониторинг на уебсайта ви, които трябва да се изпълняват често.

Наличието на екип за поддръжка на WordPress ви дава няколко предимства на разумна цена. Надяваме се този блог пост ви е бил полезен и да е отговорил на въпросите ви. Ние сме на разположение ако имате нужда от съдействие за поддръжката на уеб сайта ви.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти