Назад

Пет стъпки, които трябва да имате предвид, когато мигрирате вашия уебсайт към Shopify

От съществено значение е за всеки стартиращ, бизнес или глобален бранд да обмисли избора на правилната платформа за своя уебсайт и онлайн магазин. Важно е да изжерете удобна за потребителя и оранизацията ви платформа с вградени функции. Ето защо Shopify се превърна във водеща платформа за електронна търговия с над 1,7 милиона фирми в 175 страни по света, които използват Shopify като CMS платформа на своя уебсайт. Много други стартиращи компании, фирми и глобални марки обмислят да мигрират уебсайтовете си към Shopify и Shopify Plus. Но въпросът е как можете да осигурите правилна миграция на уебсайт към Shopify? В тази статия ще разгледаме петте стъпки, които трябва да имате предвид за безпроблемна миграция на уебсайта ви към Shopify или Shopify Plus.

Стъпка 1: Открийте и планирайте

Когато мигрирате от Magento, Volusion, Squarespace или която и да е друга платформа, първата стъпка е да определите кои елементи от вашия уебсайт обмисляте да мигрирате към Shopify. Това може да са продукти, информация за клиенти, поръчки, кредити в магазина, блогове, страници или дори отзиви за продукти. Редът, в който импортирате вашите данни, е изключително важен, за да осигурите правилна миграция на данни към Shopify.

Стъпка 2: Елементи на дизайна и функциите

След като имате подходящ план на това какви данни трябва да бъдат мигрирани, е важно да определите дизайна и структурата на вашия уебсайт. Това включва задълбочено разбиране на вашия бизнес, неговите цели, поведение и очаквания на клиентите и как онлайн мгазина ви отразява всичко това. Също така се препоръчва да разгледате конкуренцията, за да установите показателите за това как вашият уебсайт трябва да функционира и как да го подобрите. Този етап ще ви даде основата, за да продължите напред, независимо дали обмисляте премиум тема на Shopify или дизайн по поръчка, и избирате правилните функции и приложения за вашия уебсайт. ‍

Стъпка 3: Настройка

Вашите данни са мигрирани и сте финализирали изграждането на структурата на вашия уебсайт с всички необходими функции и приложения. Трябва да започнете с добавянето/актуализирането на съдържание за всички страници, плащания, профили, доставка и данъци. 

Една от най-важните стъпки в миграцията са пренасочвания. Тази стъпка е да се гарантира, че всеки клиент, който е кликнал на домейна на вашия уебсайт може да го достъпи, след миграция към новата платформа shopify.

Стъпка 4: Тестване

Тествайте новия си магазин в Shopify преди да го публикувате онлайн/ преди той да е достъпен за клиентите ви онлайн.

Първо, ще трябва да поискате повторно задаване на парола за всички клиенти, това е така, защото паролите са криптирани и не могат да бъдат мигрирани по време на процеса. Има съществуващи приложения от Shopify App store  за изпращане на тези покани. 

Процеса започва с тестване на всички страници на вашия уебсайт, включително добавяне на различни продукти и варианти към вашата кошница, тестван на поръчки, тяхното анулиране и т.н. Докато изпълнявате всички процеси на тестване, ‍тествайте и автоматизните имейли – при поръчка, анулиране на поръчка, изпратена поръчка и т.н.

Стъпка 5: Усмихнете се – вашият магазин е успешно мигриран към Shopify и тестван от вас

Време е за промяна. Вие сте мигрирали успешно всички данни и страници, проектирали сте всички елементите и функциите на вашия онлайн магазин на shopify.

Нашите експерти от Shopify ще изготвят правилен план, за да осигурят правилната миграция на вашия уебсайт, без да се отрази това върху скоростта или трафика на сайта по време на процеса на миграция. Разбирането на вашия бизнес, цели и запознаване с вашата конкурентна среда е един от основните фактори за изграждане на перфектно потребителско изживяване на онлайн магазин на Shopify или Shopify Plus. 

Ако обмисляте да мигрирате уебсайта си към Shopify или Shopify Plus, свържете се с експертите на webness и резервирайте безплатна 30 мин. консултация, за да разберете по-подробно процесите, необходими за миграцията на вашия уебсайт.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки

Позвънете
Запази час
Проекти