Назад

Защо поддръжката на вашия WordPress уебсайт е важна

Поддръжката на wordpress уеб сайт и поддържането на shopify онлайн магазин са важни за всеки онлайн бизнес. За да сте ефективни, вие сте в крак с най-новите разработки и актуализации, които предоставят разработчиците на екстеншъни, теми и CMS. Уверете се, че вашият уеб сайт и онлайн магазин разполага с всички необходими инструменти, за да функционира правилно. Неподдържаните уеб сайт и онлайн магазин може да се повреди и да забави или спре дадена операция и функционалност.

Когато отворите даден уебсайт, очаквате той да се зарежда бързо и да изглежда актуален, нали така? Научете за критичните неща, които трябва да правите ежедневно, за да поддържате уебсайта си работещ и актуализиран в този блог пост.

Подобрения в скоростта на уебсайта

Вниманието на клиентите е доста ограничен, когато използват интернет и те очакват да попадат на бързозареждащи се уеб сайтове.

И така, какво можете да направите, за да ускорите зареждането на уебсайта си? Едно от най-важните неща, които можете да направите, е да се уверите, че уебсайтът ви винаги е в крак с най-новите разработки, както и актуална информация, разбира се.

Освен това Google следи броя на посетителите, които напускат вашия сайт дори преди да се е заредил напълно. Степента на отпадане е терминът, който можете да срещнете във вашия Google Analytics. Колкото повече хора посещават вашия сайт и след това бързо го напускат, толкова по-малко Google ще популяризира вашия сайт. Степента на отпадане ще бъде намалена, ако времето за зареждане на страницата ви е сведено до минимум.

Сигурност на уебсайта

Всяка седмица се публикува нов набор от актуализации за сигурност за WordPress и други софтуерни системи. Когато става въпрос за хакване обаче, хакерите се опитват да се възползват от недостатъци в система, която скоро не е актуализирана.

Чрез редовната поддръжка на уебсайта можете да гарантирате, че вашият уебсайт е постоянно актуален и защитен. По този начин вие сте свободни да се концентрирате върху бизнеса си, вместо върху уебсайта си.

Ако не поддържате уебсайта си в WordPress актуализиран, вие рискувате да пропусните новите актуализации, като това носи след себе си спиране на някои функции и по-голяма уязвимост за хакерите. И клиентите, и вашата организация са изложени на риск, ако хакери получат достъп до вашите системи и откраднат чувствителна информация. Когато става въпрос за съхраняване на лична информация на потребителите на вашия уебсайт,е задължително условие той да бъде актуализиран ежемесечно.

Зловредния код може да поеме контрола върху вашия уебсайт и да направи промени. Възможно е те да вземат поверителна клиентска информация, както и да осъществят достъп до платежните системи.

Затова ние, освен че сканираме уеб сайтовете и онлайн магазините на нашите клиенти за промени по кода и зловреден софтуер, им осугуряваме и допълнителна защита, чрез защитни стени конфигурирани на уеб сайта и хостинга.

Управление на плъгини

Налични са голям брой плъгини за WordPress , които могат да подобрят или навредят на вашия уебсайт. Те могат да ви спестят много време и усилия, като същевременно придадат на уебсайта ви свеж нов външен вид. Ако идват от надеждни източници и се актуализират постоянно, те са фантастични.

Вашият уебсайт ще бъде уязвим на атаки и остарели функции, ако има остарели плъгини. Те имат ефект на забавяне на вашия сайт, отваряне на дупки в сигурността, които хакерите могат да получат достъп до вашите данни, ако не се поддържат актуализирани. Неработещи връзки, липсващи снимки и счупен код са всичко това, което би отблъснало посетителите на вашия уебсайт.

За да поддържате уебсайта си актуален, трябва често да актуализирате плъгините, темите и системата си или да се доверите на агенция да поддържа вашия уеб сайт актуален.

Софтуерни актуализации

Веднъж на около два месеца WordPress пуска нова версия. В по-голямата си част това се прави, за да се справят с грешки и различни проблеми със сигурността. Освен това актуализациите могат да донесат нови функции и възможности на вашия сайт, като подобрят цялостния му вид и усещане, както производителността му.

Ядрото на WordPress , темите, плъгините и другият софтуер, който управлява вашия сайт, трябва да се актуализира редовно, за да се гарантира, че всичко продължава да функционира както се очаква.

Сигурността на уебсайта може да се подобри, като софтуерът се поддържа актуален и следователно по-малко уязвим на хакерски атаки. Това означава, че са необходими резервни копия, преди да осъществите самите актуализации във вашата система.

Резервни копия на сайта

Собствениците на уебсайтове на WordPress, колкото и внимателно да десйтват, могат да се сблъскат с проблеми. Помислете колко разочароващо би било да загубите цялата си упорита работа на вашия WordPress уебсайт.

Затова ние ви съветваме да не разчитате на късмета и да се уверите, че имате резервно копие на уебсайта си поне веднъж дневно. Съдържанието, снимките, дизайнът и организационната структура на вашия уебсайт са взаимосвързани по един или друг начин. Ако нещо се обърка, цялата тази информация може да бъде безопасно изтеглена и запазена. Архивирането на вашия уебсайт трябва да се извършва редовно, за да се гарантира, че всички промени и допълнения към вашия уебсайт са запазени.

Освен това трябва да се уверите, че тези данни са запазени правилно. Безсмислено е да имате резервно копие на уебсайта си, ако не се съхранява правилно. Съхранявайте резервните копия на уебсайта си на сигурно място, за да можете да разчитате на него при нужда.

Актуализации на бекенда на онлайн магазин

Важно е да запомните, че ако имате онлайн магазин , който продава продукти или услуги, вие също трябва да поддържате продуктите си актуални от бекенда.

Новите продукти и услуги трябва да бъдат добавени на вашия уебсайт, ако са налични. Ако клиент влезе и забележи продукт, но се нуждае от повече информация, вие трябва да сте сигурни, че информацията на продукта ви е актуална, лесна за разбиране и лесно достъпна, разбира се. 

Заключение

Собствениците на уебсайтове на WordPress трябва да се стремят да поддържат своите уебсайтове и онлайн магазини актуални и функционални. Поддържането на вашия WordPress уебсайт често пренебрегнат, въпреки че знаете колко критично би могло да бъде това.

Въпреки това, няма да отнеме много време, докато скоростта или сигурността на вашия уебсайт започнат да страдат поради нефункционален плъгини и остарял софтуер. Когато става въпрос за ефективността, сигурността и актуалността на вашия онлайн бизнес, поддръжката на уебсайта играе основна роля. Не забравяйте да актуализирате редовно информацията, плъгините, темата и системата на уеб сайта си, когато това зависи от вас. Ако не разполагате с необходимото време и сътрудници, ние сме тук да съдействаме и поддържаме вашия уеб сайт и онлайн магазин актуален и защитен.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки