Назад

WooCommerce: Това ли е правилната платформа за онлайн магазин?

Ако искате да надстроите съществуващия си WordPress сайт към онлайн магазин WooCommerce или използвате друга платформа като Shopify или Magento и търсите ново решение, WooCommerce със сигурност може да ви помогне.

Като едно от най-разширяемите инструменти на WordPress, WooCommerce създадена за да предоставя функционалност за електронната търговия.

По-долу разглеждаме как да създадете уебсайт за електронна търговия в WordPress с помощта на WooCommerce и обясняваме многобройните предимства, които има.

Какво е WooCommerce

WooCommerce има набор от функции, които могат да превърнат всеки WordPress онлайн магазин в един ефективен онлайн бизнес.

По-долу описваме основните функции на WooCommerce, за да покажем как можете да използвате WordPress като онлайн магазин.

Продукти

Продуктите са в основата на WooCommerce. Платформата ви позволява да създадете списък с продукти, както и да предоставите допълнителна информация като описания, SKU, цени и др.

Интеграцията също така ви позволява лесно да прилагате оферти, отстъпки, купони и друга чувствителна във времето информация за продукт по продукт или потребител.

Продуктите могат да бъдат от всякакви категории – от прости артикули за единична продажба до сложни продукти с вариации с множество опции. Покривайки множество различни видове продукти, WooCommerce онлайн магазин може да се използва и за продажба на дигитални файлове за изтегляне като медии и електронни книги или дори резервации за курсове. Вашите възможности за продажба на продукти са неограничени.

Поръчки

Разбира се, една платформа за електронна търговия би била безполезна без плавна система за поръчки. WooCommerce позволява бързо генериране на поръчки, включително: разписки, референтни номера, плащания и водене на записи.

WooCommerce улеснява прилагането на информация за фактуриране и доставка, както и подробности за това как е обработено плащането, неговия статус и подробности за поръчката. Има възможност за добавяне на бележки и статуси на доставка към поръчките, които могат да се управляват от вашия екип и също така да се споделят с вашите клиенти по имейлите за актуализиране на поръчки.

Възстановяванията на средства също са включени в неговата функционалност, която, подобно на повечето WooCommerce, е безпроблемна и сигурна.

Клиенти

Потребителите на WooCommerce могат да се насладят на точна и изобилна информация за своите клиенти. Това включва адреси за фактуриране и доставка, имейли, лични предпочитания и, най-важното, маркетингови предпочитания.

Това се допълва от възможността клиентите да създадат свой собствен акаунт в магазина, което прави маркетинга и повторните поръчки на чести покупки по-лесни.

Редовното надграждане, извършвано от екипа ни, също така осигурява достъп на клиентите до фактури, системи за ревизии и и много други функционалности, които се надграждат като допълнителна функционалност.

Разширяване и интегриране на WooCommerce

WooCommerce е платформа с отворен код, огромният брой налични разширения, всички съчетани с REST API, прави възможно разрастването и разширяването на опциите, достъпни както за вас, така и за вашите клиенти.

WooCommerce разширения

Подобно на WordPress, WooCommerce е невероятно гъвкав и разширим, което позволява на малък магазин с няколко продукта и малко функционалност да се разрасне до голям магазин със стотици хиляди продукти с безброй функционалности.

Струва си да се отбележи, че не всички плъгини са еднакви и като цяло бихме препоръчали собствените плъгини на WooCommerce, преди да разгледаме опциите на трети страни. Това се дължи просто на нивото на поддръжка на клиенти, тестване и тяхното собствено изискване разширенията да се актуализират редовно. Въпреки това има много други брилянтни и добре доверени компании като Yith, които предоставят доста функции за платформата WooCommerce.

Вероятно можете да видите как WooCommerce може да предостави изобилие от опции за различни нужди на електронната търговия, позволявайки онлайн магазин да бъде изграден и разширен бързо.

REST API

Разширенията не покриват всичко и за онези фирми за електронна търговия, които търсят повече персонализирана функционалност или интеграция със съществуващи системи (включително източници на данни), REST API може да покрие неограничен набор от възможности.

Независимо дали искате да синхронизирате уебсайта си за електронна търговия с ERP или CRM системи като SAP и Microsoft Dynamics, или искате да поддържате акаунтите си в съответствие с Xero, Sage, Quickbooks и други, можете да определите собствените си бизнес нужди и двете системи да работят по искания от вас начин.

Освен това някои уебсайтове за електронна търговия изискват данните за продуктите да се подават от трети страни или от тяхна собствена технология. REST API прави това възможно и ви позволява да подадете каквито и да е данни, от които се нуждаете, във вашия сайт за електронна търговия, за да поддържате вашите продукти, описания, наличности, цени – актуални.

Какви са предимствата на WooCommerce?

WooCommerce има подобни предимства като WordPress, тъй като основните му предимства са неговата използваемост, гъвкавост и лекота на използване. О, и това е безплатно.

Тези, които използват WooCommerce, могат да се насладят на следното:

  • Възможността за бързо зареждане на до един милион продукта (това е колко сме го тествали, на теория може да се справи с много повече).
  • Силно мащабируеми функции.
  • Платформата е с отворен код, което означава, че бизнесът е по-безопасен. 
  • По-добра SEO оптимизация на продуктовите страници, което подобрява трафика.
  • Обхват за интеграции.
  • Приспособимостта да отговаря на редица индустрии.
  • Модулна система, което означава, че собствениците на уебсайтове имат пълен контрол върху това, което платформата прави.

Най-доброто нещо за WooCommerce обаче, както вече споменахме, е способността му да се разширява. Потребителите могат да добавят допълнителни плъгини и разширения към платформата и – когато бъдат внедрени от професионален разработчик – те могат да видят един прост бизнес за електронна търговия да се развие в многофункционална витрина.

Подобно на WordPress, WooCommerce ви дава възможност да създадете платформата за електронна търговия, която искате.

Подходящ ли е WooCommerce за всеки?

За повечето фирми за електронна търговия WooCommerce работи много добре. Въпреки това, той процъфтява за средни до големи предприятия, когато е добре разработена.

Проблеми могат да възникнат, когато става въпрос за най-големите фирми, особено тези, които са базирани в предприятия. За тези случаи си струва да се обмислят хибридни или индивидуални решения, като например използване на headless или мулти-CMS. Така че, ако сте бизнес за мащабиране или голяма и добре утвърдена марка, WooCommerce може да се превърне в идеалното решение за вас.

Защо трябва да се доверя на агенция, за да изработи онлайн магазина на WooCommerce?

Като експерти можем да елиминираме ранните проблеми, с които хората се сблъскат. Обикновено новите потребители на WooCommerce се опитват да имат ненужна функционалност и в резултат на това стигат до внедряване, което е неефективно, водещо до последствия за онлайн магазина ви.

Можем да гарантираме, че се използва минимално количество код, така че да работи ефективно, заобикаляйки необходимостта от теми с интензивно използване на данни или добавки.

Неопитните понякога също могат да пропуснат няколко основни елемента по време на изпълнението. Ние управляваме функциите за сигурност, структурите на темите и премахваме функиции, за да работи магазина ви гладко.

Ние сме тук за да подготвим вас и вашия бизнес в дългосрочен план. Ранните преки пътища могат да се превърнат в големи проблеми по-късно и ние сме тук, за да предотвратим това да се случи.

Вижте как нашият опит в WooCommerce може да ви помогне

Ако смятате, че вашият бизнес може да се възползва от нова платформа за електронна търговия, открийте разгледайте нашето портфолио на вече изработени онлайн магазини.

Като водещи експерти по WordPress, можете да ни се доверите, за да развием вашите онлайн продажби, да внедрим интеграции и да направим вашата марка по-добрa.