Назад

Повече от CMS: как да използвате WordPress в пълния му потенциал

Като водеща CMS, вие бихте желали WordPress да предоставя по-добро изживяване, да е по-бърз при зареждане, SEO оптимизиран, и е с по-добра производителност.

По-долу ще разгледаме как да използвате WordPress в пълния му потенциал, за да изпреварите конкурентите и да отговорите на нуждите на вашите потребители.

Какво бихте искали да промените във вашия WordPress сайт?

Преди да рещите да заложите на изграждане на WordPress сайта ви из основи, помислете как бихте могли да извлечете максимума от CMS системата. Наличието добър план за уеб дизайн и техническа стратегия е от водещо значение тук. Добрата стратегия помага да се подберат елементите на основния софтуер на WordPress, които ще използвате, и тези, които няма да използвате, функционалността, която не отговаря напълно на вашите нужди, и всички функции, които възнамерявате да добавите към платформата. След което помислите, как всички готови решения като плъгини могат да бъдат сведени до минимум, за да се осигури висока производителност на WordPress сайта ви.

Понякога има области, които не можем да контролираме или променим лесно на вече изграден уебсайт. Така че, преди това е важно да разгледаме добре уебсайта ви – от неговия код до неговия UX – за да се запознаем с това как е създаден и как може да бъде подобрен.

След като разгледаме из основи уебсайта, това ще ни помогне да се информираме какви действия трябва да предприемем. Например, ако вашият код е прекалено раздут, тогава планът ще бъде да го подобрим колкото е възможно.

Без план за действие е трудно да се организирате и да се съсредоточите върху областите, които ще извлекат максимума на WordPress.

Работили сме със стотици уебсайтове, така че знаем къде да търсим, какво да търсим и как да преведем тази информация в план и как да подобрим уебсайта ви. Това премахва стреса от вас и ни позволява да въведем промени, с които ще усетите разликата в производителността на сайта ви.

Оптимизиране на кода

Когато преглеждаме кода, нашата мисия е да постигнем същата функционалност с по-малко код, ако е възможно. Търсим да постигнем по-бърз сайт със същата или по-добра функционалност. 

Повечето от уебсайтовете, които виждаме, не само имат твърде много елементи по стариците си, но и ненужен код в бекенд частта. Затова работим със съществуващи кодови бази, за да рационализираме и подобрим уебсайта ви и да гарантираме, че те не съдържат ненужен код.

Важно е да отбележим, че коментарите по кода са от голяма важност. Добре коментираният код спестява време и разходи по-късно, когато други разработчици или членове на екипа ви искат да приложат промени в него. За уебсайтове с малко или никакви коментари, ние се стремим да добавим коментари и да документираме добре нещата с течение на времето, така че оптимизирането, надграждането и поддържането на уебсайта ви да стане по-лесно.

Оптимизиране на изображенията

Всеки потребител харесва уебсайтове със висококачествени изображения, но ако не е оптимизиран, това може да го забави или да зарежда изображенията ви прекалено бавно.

Големите, неоптимизирани изображения могат да причинят значително забавяне на скоростта, както вече сме споменавали и преди. 

Лесен начин да видите дали вашите изображения са добре оптимизирани е да използвате същия безплатен инструмент за тестване, който използваме и ние PageSpeed ​​Insights от Google. Разбира се не ви съветваме да се ръководите на 100%, за да запазите качеството и добрата функционалност на уеб сайта ви.

Като начало намаляваме изображенията, така че да работят ефективно, както и да гарантираме, че не са прекалено големи за своя контейнер. След това оптимизираме CSS (Cascading Style Sheet), кодът, който изгражда визуалните елементи на вашия уебсайт, което ни спомага да оптимизираме времето за зареждане на сайта ви.

JavaScript файлове, ако не са оптимизирани, могат да увеличат времето за зареждане и да понижат производителността на уеб сайта ви. Когато потребител посети сайт, тези често ненужни файлове се изтеглят като част от процеса на зареждане на страницата; колкото повече от тези файлове съдържа вашия уебсайт, толкова по-бавно е зареждането му. Въпреки че JavaScript се използва на някои страници, той често се зарежда и на страници, където не е необходимо. Чрез съкращаване и комбиниране на JavaScript и CSS в отделни, единични файлове, прехвърлянето на данни е по-ефективно, което води до по-добра прозиводителност.

Избор на правилен хостинг и хостинг план

Евтините, неоптимизирани или неспециализирани сървъри могат да накарат вашия уеб сайт на WordPress да зарежда много бавно, което означава, че нискокачественият хостинг е една от водещите причини иначе добрите сайтове на WordPress да не успяват да разгърнат своя потенциал.

Много клиенти са инвестирали значително време, усилия и ресурси в забързването на уебсайта им, докато стинат до истината, че хостинга, който са избрали е неподходящ.

Избирането на специализирана хостинг услуга е от ключово значение, за да достигне своя потенциал вашия сайт на WordPress. Като част от нашия консултантски процес за WordPress, ние се доверяваме само на партньори, които предоставят сигурен и високопроизводителен хостинг на WordPress. Струва си да знаете, че много хостинг доставчици казват, че се грижат за WordPress сайтове, докато само шепа са добре подготвени и добре оптимизирани, за да се справят със софтуера.

Вашият сървър трябва да позволява специфичното за WordPress кеширане, набори от правила за сигурност, добро управление на работния процес и SLA, което гарантира 99,9% ъптайм заедно с гладка, бърза и надеждна услуга.

Lazy Load, плъгини и персонализиран скрипт

Има серия от други, по-малки корекции, които могат да предоставят значителна разлика в зареждането на уебсайта ви.

Lazy Load, например, спира зареждането на цялата уеб страница, докато потребителя стигне до нея. Вместо пълното зареждане на страницата, се зареждат само необходимата информация и детайли на видимата на екрана част от страницата. Но преди да се впуснете да приложите Lazy Load, трябжа да знаете, че то не винаги работи добре във всеки сценарий; всъщност може да означава, че причинява повече вреда, отколкото полза.

Приставките, темите, неоптимизираният код също могат да забавят значително уебсайта ви, така че ние препоръчваме пълен технически одит – от актуализации до конфликти с плъгини и зле написан код. 

Опитайте се да се ограничите до 10 плъгина, инсталирани на един сайт, ако е възможно! Ако това ви се струва твърде крайно (в момента имате много инсталирани плъгини), тогава ще трябва да се примирите с по-ниска производителност на уеб сайта ви.

Скоро ще ви предоставим статия „Как и кога е препоръчително да се ползват плъгини“. А ако искате да получавате персонализирани и обучителни статии за вашата платформа директно на имейл адреса ви, е достатъчно да се абонирате в бюлетина, който ще намерите в долната част на сайта.

За да блесне вашия WordPress сайт е най-добре да бъде с добре написан и персонализиран код. Уеб сайтове, които използват персонализиран код за функционалността, не само се сблъскват с по-малко проблеми, но и се представят много по-добре в интернет средата.

Изработка на WordPress сайт, който дава резултати

Ние сме тук, за да подобрим ефективността на WordPress сайта ви в дългосрочен план. Имаме дълга история и значителен успех в превръщането на съществуващи (дори понякога новоразработени) уебсайтове във високоефективни маркетингови инструменти.

От писане на персонализиран код и мощни интеграции до проектиране на ориентиран към потребителя UX дизайн и подобрени уеб изживявания, ние се ангажираме с Разработка на WordPress проекти, които ви отвеждат на върха във вашата област и вашата индустрия.