Назад

Бавен сайт? Следвайте препоръките тук

Скоростта на зареждане на уебсайта е важен фактор за високо класиране в резултатите на търсачката. Това означава, че трябва да направите всичко възможно за да се класира вашият сайт в по-предни позиции, като оптимизиране (кеширане) на изображения, за да подпомогнете производителността на вашия сайт.  Също така да премахнете всеки ненужен код от вашия сайт, който може да забави времето за зареждане, така че клиентите да не напуснат сайта ви, преди да са видели какво се предлагате!

В идеалния случай потребителят трябва да достига до съдържанието на вашите страници в рамките на 2-3 секунди, без буферите на браузъра му да се запълват или да забавят по време на взаимодействие с елементи на екрана.

Скоростта на зареждане на сайта ви е важна не само за доброто потребителско изживяване, но и за класирането ви на по-добри позиции в Google. Колкото по-бърз е вашият сайт, толкова по-голям е шансът той да бъде обходен и класиран по-високо от търсачки като Google, защото те искат да предоставят на хората това, което искат възможно най-бързо!

Скоростта на зареждане на страниците е решаващ фактор за класиране за Google, така че бавно зареждащ се сайт ще има по-малко индексирани страници, което означава, че има вероятност изобщо да не се класира. Колкото по-бърз е вашият сайт, толкова повече страници ще бъдат индексирани от Google, толкова е просто.

Можете да скоростта на зареждане на сайта ви, като използвате Google PageSpeed ​​Insights. Но имайте предвид, че показаната производителност ще се различава в зависимост от компютъра на клиентите и мрежовата им връзка.

Ние ви предоставяме няколко точки за по-добра производителност, които ще откриете по-долу:

 

Оптимизиране на изображения :

Първо, ако искате да подобрите времето за зареждане на страницата, размерът на изображението е един от най-важните аспекти, които трябва да имате предвид. Има много начини за оптимизиране на изображения, преди да ги качите на вашия сайт; например можете да използвате JPEG вместо PNG или GIF, тъй като те заемат по-малко място (по отношение на килобайти). Можете също така да използвате инструменти за оптимизиране на изображения като; TinyPNG, TinyJPG и компресор.

В допълнение, WebP е модерен формат за изображения, който осигурява превъзходно компресиране без загуба на каяеството на изображението.

 

Компресиране на съдържание

Може да намалите размерите на страниците си чрез компресиране на Javascript и CSS файлове. Но ако направите това, уверете се, че тези файлове не са вече минимизирани или компресирани. Това може да е трудно да се установи, тъй като много разработчици качват своя код в необработен формат за целите на разработката и след това ги минимизират с помощта на услуги като Minify. Не забравяйте също да изтриете ненужното празно пространство.

 

Добавяне на услуга (CDN) към хостинг плана ви

Наличието на добър CDN е може би един от най-ефективните начини за подобряване на скоростта на страницата. Това се дължи на факта, че услугата кешира статични ресурси в различни сървъри по целия свят. Използвайки тази мрежа за доставка на съдържание, вие можете да доставяте статичните си ресурси много по-бързо на потребителите, тъй като намалява забавянето между две местоположения; сървърът, който хоства вашия сайт, и местоположението на потребителя.

 

Подобряване на времето за реакция на сървъра

Доверете се на хостинг компания, която е надеждна и предоставя бърз сървър, за да може уебсайтът ви да се представя добре в резултатите от търсене. Проучване на KISSmetrics разкрива, че 40% от хората са склонни да напускат уебсайтове, на които им отнема повече от три секундида заредят. Така че, ако искате клиентите не само да посещават, но и да се ангажират с вашето съдържание, тогава имате нужда от бързо зареждащ се уебсайт.

 

Има много стъпки, които са необходими да вземете предвид за подобряване на скоростта на зареждане на сайта ви, дори и да предприемете всички изброени предишни мерки, това не гарантира, че вашият сайт ще зарежда за 2 секунди. Винаги е най-добре да обмислите колко добре вашият сървър реагира на различни заявки, които са направени към него, от къде и къде се намира той. Освен това се уверете, че плъгините в сайта ви не забавят сайта ви твърде много. Правилно конфигурирайте Google аналитикс, за ​​да намалите забавянето на трафика, където можете.

Освен това, ако искате портребителите ви да взаимодействат със каченото съдържание, уверете се, че те получават добро потребителско изживяване. Това означава премахване на ненужните реклами от областта на съдържанието и добавяне на линкове към други свързани страници, така че хората да могат да ги виждат, без да се налага да скролират твърде много. Всички тези елементи заедно увеличават ангажираността на уебсайта и повишават вашия CTR.

Това са добри отправни точки, когато става въпрос за ускоряване зареждането на уеб сайта ви, но имайте предвид също, че трябва непрекъснато да наблюдавате ефективността на уебсайта си, за да се класирате високо в резултатите от търсачките.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки