Назад

Защо органичната SEO оптимизация е важна?

Знаете ли че Google притежават най-големия пазарен дял в целия свят и е най-използваната търсачка, когато става въпрос за търсене на продукт/услуга онлайн?

Това че имате уеб сайт е страхотно, но колко печелите от него?

Клиентите ви търсят информация за продукти/услуги като вашите. Оптимизацията на сайта за търсачки ще ви помогне по-лесно да достигнете до клиентите си, без да се налага да прахосвате излишни пари за реклами.

Google става все по-справедлив в начина, по който „класира“ най-добрите уебсайтове. Отминаха дните на спам и пренасищане с ключови думи, които помагаха да заемете първите места в резултатите от търсенето. С нови актуализации на алгоритъма, уебсайтовете, които се класират най-добре, са тези, които са ангажирали аудиторията си, които са най-сигурни, с бърза скорост на зареждане и с висококачествено съдържание.

Проучвания сочат, че 99% от клиентите не обръщат внимание на резултатите след десетия, което показва, че ако сайта ви не е сред първите 10, той напрактика не съществува.

Ето 3 основни съвета за това как можете да подпомогнете за класирането на сайта ви на по-предни позиции:

Копирайтинг.

Не можете да подценявате стойността на добре написаното съдържание, наситено натурално с ключови думи. Съветваме ви да не пишете съдържанието си за търсачките, а за вашите клиенти. Помислете от какви съвети или полезна информация се нуждаят клиентите ви относно вашата услуга или продукт. Например, ако предлагате ключарски услуги, напишете статия за това на какъв патрон да се спре клиента ви. Или ако притежавате магазин за добавки – в каква последователност трябва да се ползват добавките, колко често и какви резултати ще постигнат клиентите ви – предоставяйте съдържание, което ще бъде от полза на клиета ви.

Това, от което се нуждаете сега, е добре обмислен и стойностен текст. Не само се приема добре от алгоритмите, но е и полезно за вашите потребители, които ще се върнат за още, ако видят, че съдържанието, което предоставяте има смисъл и полза за тях. Уверете се, че наемате професионалисти, които пишат съдържание за цялата аудитория, както на сайта, така и по социалните ви мрежи.

Ангажираността след публикуване е ключова.

Не става дума да публикувате текст, който съдържа ключови думи, по които да ви открият по-бързо при търсене. Имате нужда от „ангажираност на клиентската аудитория“ – това е може би стана най-популярната дума в SEO в момента. Ако ангажирате повече аудиторията си, това се забелязва и ви дава повече „точки“ като ви води до първи позции.

Вместо да „продавате“ в  блога си, помислете за „ангажиращо“ – или може би по-добрият начин да го кажем е „полезено съдържание“. Колкото повече ангажирате и взаимодействате с аудиторията си, толкова по-добре.

Добри външни ликове.

Не плащайте на никого да публикува ваши връзки в интернет, това наистина може да навреди на вашия бизнес и да бъде отчетено като спам от Google! Факт е че качествените препратки са голям фактор за SEO оптимизацията на вашия сайт, но ви препоръчваме да помолите за обратни линкове от сайтове с добра репутация. Това ще ви осигури добри печалби (особено ако имате линкове от сайтове, които са свързани с вашия бизнес).

Например, ако пишете във форум, който е вързан с услуги, които предлагате вие.

„Можете да се доверите на добавки от марка Х, те наистина ще подобрят производителността на автомобила ви, продукта ще откриете тук“  – и добавите линк към страницата. Можете да правите това от време на време в различни форуми, свързани с вашия бизнес, резултатите няма да закъснеят.

Надявам се, че сте намерили четенето на тази публикация за полезна- тези точки са научени в продължение на много години, опити и грешки.  С всички промени в алгоритъма на търсачките е необходимо постоянно учене и усъвършенстване.

Свържете се, ако имате запитване или искате съвет за SEO оптимизация на сайт.

С пожелания за успех.