Назад

На какво трябва да обърнете внимание преди изработката на сайт

Когато се свържете с компания за уеб дизайн, за вашия нов уебсайт или електронен магазин, вероятно вече ще имате хиляда и една идеи, които препускат в мозъка ви за това как бихте искали да изглежда x, какво изображение искате да се покаже на горния банер и кои ключови думи ще използвате за популяризиране на вашия продукт.

Ако случаят е такъв, тогава е време да направите крачка назад и да излезете от собствената си глава за момент. Ключовият момент, който трябва да запомните на този етап е, че вие ​​не сте ваш клиент и как искате да изглежда и функционира уебсайтът ви, както и информацията, която показва, не е предназначено за вас. Ние проектираме това, което харесваме, което ни харесва и което работи за нас – но в действителност ние много рядко сме нашият идеален клиент. Трябва да проектираме и създаваме изцяло за някой друг, нашите потенциални клиенти.

Опитна компания за уеб изработка на сайтове е наясно с този потенциален капан и трябва да се намеси на този етап, за да ви насочи внимателно в правилната посока. Много често егото ни да пречи на това, което всъщност се опитваме да постигнем, и това е разбираемо, тъй като можем да видим света само през собствените си очи. Но когато създаваме нещо, за да подхранваме собственото си его, това е моментът, когато има истински проблем и особено ако дори не сме наясно, че правим това.

 

Кой е вашият потенциален клиент?

Сега, след като установихме, че това, което създавате, трябва да е насочено към вашия идеален клиент, точно преди да започнете да работите с избраната от вас компания за уеб разработка, графични дизайнери и SEO експерти, ще трябва да определите точно кой е вашият идеален клиент и как може да си взаимодействате с него.

Всички ваши идеални клиенти имат едно общо нещо, всички те ще имат проблем и този проблем може да бъде разрешен от вашия продукт или услуга. На този етап е важно да обърнете внимание на фактори като:

  • Как вземат решенията си за покупка
  • Тяхното местоположение / националност
  • Какъв бюджет имат
  • Тяхната възраст и пол
  • Техните основни вярвания

 

Съдържание за клиента

Говорете с настоящите си най-добри клиенти, разберете какво харесват и какво не харесват, попитайте ги къде смятат, че можете да се подобрите. Говорете с вашия екип по продажбите и вашите уеб маркетинг специалисти, тъй като те се ангажират с вашите клиенти всеки ден, така че трябва да са наясно кои са и какво правят като попаднат на вашия сайт. Сега съберете тази информация, за да подобрите вашите послания и да ги насочите към клиентите, с които наистина искате да се ангажирате. Можете да използвате думите, които клиентите ви използват, за да опишете продукта си, вместо технически термини, тъй като това ще ви помогне да комуникирате по-ефективно с тях.

 

Развивайте своите послания

Вашите клиенти ще се променят с течение на времето и ще трябва да адаптирате своите уеб маркетингови и SEO стратегии, за да сте сигурни, че все още използвате правилния език и думи, за да общувате с тях.

 

„Ако пуснеш сайт, те ще дойдат“ – Поле на мечтите

След като вече знаем кои са нашите идеални клиенти и какво точно искат, можем да се заемем със създаването на потребителско изживяване, насочено специално към тях. Сега е моментът да предадете тази информация на вашата компания за уеб дизайн, екип по графичен дизайн и SEO експерти, така че всички да говорят на един език. Ще разберете от предишното си проучване как ви намират вашите идеални клиенти и какви думи за търсене и фунии използват, така че първо изберете тези.

Уверете се, че през цялата фаза на уеб изработка структурирате сайта си по начин, който е лесен за навигация от вашия идеален клиент. Трябва да предавате съобщението си възможно най-бързо и лесно. Ако се затруднявате тук, можете да категоризирате съдържанието си в йерархия, като най-важната информация и съобщения са в ниво 1, което трябва да се показва на вашата начална страница, целева страница и имейл кампании. Ниво 2 вероятно ще бъде по-задълбочена и подробна информация за вашите продукти и услуги, докато ниво 3 може да бъде социално съдържание, обратна връзка, казуси, видеоклипове и т.н.

Всяка компания за уеб иизработка, която си заслужава, ще може да ви помогне във всички области, които разгледахме до тук, тъй като те ще имат точно същата цел като вас- да създадете уебсайт, който ангажира възможно най-много от вашите потенциални клиенти.