Назад

Как да изградим целеви страници с висока конверсия за висок бизнес растеж

Нека започнем тази статия от самото начало. За да стартирате онлайн бизнес вие имате нужда от качествен продукт или услуга, както и от изработка на уебсайт или онлайн магазин. След това трябва да намерите клиенти, които искат това, което продавате. Добрата новина е, че е по-лесно от всякога да създадете онлайн магазин и да достигнете до потенциални клиенти. Нуждаете се и от целева страница, която всъщност превръща посетителите в потенциални клиенти!

Целевата страница с висока реализация включва тези три важни елемента:

  • Примамва посетителите с нещо ценно.
  • Предоставя социално доказателство (социалното доказателство им помага да се доверят на вашия бизнес).
  • Той засилва желанието, като предлага ясен „призив към действие“.

И така, как да създадете целева страница, която носи повече конверсии=продажби? Е, има много компоненти за една успешна целева страница, но ние ще се съсредоточим върху трите основни печеливши съставки на всяка добра целева страница:

  • Създайте доверие със социални доказателства.
  • Използвайте A/B тестване, за да подобрите реализациите.
  • Предизвикайте желание за действие (формуляр за включване).

Време е да спрете да гадаете и да започнете да тествате уеб дизайна на сайта ви!

Елементи на целевата страница с висока реализация

#1 – Създайте доверие със социални доказателства

Ако искате клиентите да купуват от вас, първо трябва да ви се доверят. Доверието се изгражда с помощта на социално доказателство – препоръките, казусите и оценките, които дават на потенциалните клиенти увереността, от която се нуждаят, за да инвестират своето време и/или пари в това, което правите. 

Това е проста концепция, но е мощна:

Социалното доказателство създава доверие благодарение на „икономиката на репутацията“. 

Всяка нова покупка, която правите, е „глас“ за този продукт или услуга от гледна точка на икономиката на репутацията. Ако видите 50 положителни отзива за продукт който искате да закупите, това помага да се сведе до минимум възприеманият от вас риск и увеличава вероятността да предприемете действия. И така, как изглежда социалното доказателство? Можете да видите пример за реални отзиви на клиенти по-долу:

#2 – Използвайте A/B тестване за подобряване на реализациите

Почти всяка целева страница, която някога е била създавана, може да се справи с поне някои основни промени в уеб дизайна. Дори и най-добре проектираните целеви страници винаги се нуждаят от подобрение и нещата се променят с времето, разбира се! 

За щастие има много лесни начини да увеличите процента си на реализация. Препоръчително е да тествате различните елементи на вашата целева страница. Запитайте се: „Какво мога да направя, за да направя целевата си страница по-привлекателна?“, „Има ли нов дизайн, който би могъл да подобри реализациите?“, „Какво ще кажете за добавяне на допълнителен CTA (Call-to-Action)?“. Ключът е тестване, тестване и след това… познахте, още тестове!

Ако търсите начини да включите най-новия уеб дизайн във вашия уебсайт, тогава професионалистите в нашата агенция за дизайн и изработка на уеб сайт са тук, за ви помогнат със съвети и насоки. 

#3 – Изградете желание с призив за действие (формуляр за включване)

Когато потенциален клиент попадне на вашата целева страница, той е стигнал до там търсейки вашия продукт или услуга – той е достатъчно заинтересован от това, което имате да кажете/покажете, за да предприеме действие и да последва връзката. Така че не ги карайте да гадаят – Най-лесният начин да направите това е като предложите нещо ценно – това може да бъде електронна книга, видео или контролен списък, за да помогнете на клиента си да разреши проблем, който има. 

Ценното безплатно съдържание е чудесен начин за изграждане на доверие и увеличаване на реализациите! Дайте им нещо ценно и ще е по-вероятно да се запишат за вашия имейл бюлетин.

#4 – Събирайте и съхранявайте техните имейл адреси

Вашата целева страница трябва да има една крайна цел: събиране на имейл адреса на посетителя, за да можете да продължите да изграждате връзка с него за напред. Ако ви разрешат да се свържете с тях отново в бъдеще, можете да използвате това разрешение за много неща – като изпращане на ексклузивни отстъпки или специални оферти, пускане на нови продукти и др. За да получите имейл адресите на клиентите точно там на вашата целева страница (така че да не се изгуби), можете да използвате изскачащ прозорец или форма на лайтбокс.

#5 – Добавете нещо безплатно, за да направите разпродажба!

След като клиентите се включат, е време да извършите продажбата! Хората веднага стават скептични, когато видят страница за продажби. Но ако предлагате нещо безплатно, това прави продажбата много по-лесна. 

Вероятно вече имате някаква безплатна услуга, която би била подходяща за вашия бизнес – независимо дали това е контролен списък, лист, работен лист, PDF ръководство или друго. Включете го към целевата си страница и проследяявайте настъпващите реализации.

#6 – Дръжте ги на целевата си страница

След като се регистрират; сега, когато имате имейл адреса на вашия нов потребител, не го оставяйте да си тръгне! Малко вероятно е да успеете да ги накарате да предприемат действия веднага. Вместо това опитайте да разкажете история за това как вашият продукт или услуга са помогнали на някой друг в същата позиция. Защо? Защото това помага за изграждането на доверие. 

Чрез установяване на доверието във вашия бизнес и показване на това как другите са били положително повлияни от използването му, читателите ще ви видят като авторитет и е по-вероятно дазакупят вашите продукти и услуги. 

Изграждане на уебсайт и онлайн магазин сега е по-лесно от всякога, но ако искате да достигнете до мечтаните си клиенти, запознайте ги с вашия продукт и услуга. С помощта на професионален уеб дизайн и нова целева страница, която превръща посетителите в потенциални клиенти, ще видите растеж за нула време!

Ако не сте сигурни кой е най-добрият начин да подобрите текущия си сайт и да приложите маркетингови стратегии като тези, свържете се с нас днес. Когато става въпрос за уеб дизайн и изработка на уеб сайт, не оставяйте нищо на случайността, оставете го на професионалистите.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки