Назад

Генериране на потенциални клиенти с реклами в LinkedIn

LinkedIn Ads e един от най-ефективните инструменти за генериране на потенциални клиенти. В забързаното ни ежедневие, фирмите са принудени да работят по-усилено, за да осигурят на своите потребители стойностни изживявания и да създадат подходящо съдържание, което поддържа интереса на тяхната аудитория.

Тази статия ще ви потопи дълбоко в най-добрите стратегии, които фирмите могат да използват в своите реклами за генериране на потенциални клиенти и целева аудитория за бизнес успеха.

Предимства на LinkedIn Ads за генериране на потенциални клиенти

Защо LinkedIn Ads превъзхождат другите реклами в социалните мрежи? Желаното потребителско намерение вече е налице. Хората влизат в тази платформа, за да бъдат в крак с най-новата информация в своята индустрия. Ако вашата компания предлага решения за техните нужди, LinkedIn е средата, която да привлече вниманието им.

Винаги предлагайте на потребителите повече 

Създавайте реклами, които привличат вниманието на аудиторията ви.

Отнасяйте се към рекламите си за генериране на потенциални клиенти с особено внимание. За да получите нещо обратно, трябва да предложите нещо стойностно за бизнеса на аудиторията ви. Привлечете аудиторията ви с интересно, образователно или вдъхновяващо съдържание, а не текст, фокусиран върху продажбите. Също така трябва да създадете съдържание, за което бранда ви да изгради авторитет, без да продавате този продукт или услуга на всяка цена.

Споделете вашето съдържание 

„Съдържанието е цар“ фраза, която всички сме чували много пъти и която е също толкова подходяща за рекламите в LinkedIn, колкото и за публикациите в блогове. По-долу можете да намерите списък с най-добри практики за реклами в LinkedIn:

  • Спонсорираното съдържание се представя по-добре с изображения
  • Включете фрази с призив за действие
  • Изберете формулата, която ще привлече вашата целева аудитория
  • Бъдете последователни, тъй като това изгражда доверие

Възможности за призив за действие

Наличието на ясен призив за действие (CTA) е един от най-важните аспекти на успешната рекламна кампания за генериране на потенциални клиенти. За да се възползвате максимално от кампаниите в LinkedIn, ще трябва да се уверите, че вашата CTA е в съответствие с основната ви цел и не е прекалено сложна.

Изберете подходящ рекламен формат

Има пет рекламни формата, от които можете да избирате в мениджъра на рекламни кампании на LinkedIn: реклама с банер, реклама с каросел (въртележка), видеореклама, реклама със съобщения и реклама с призив за разговор.

За да създадете примамливи реклами, които генерират потенциални клиенти, препоръчваме следните най-добри практики за реклами в LinkedIn.

Най-добри формати за реклама в LinkedIn :

  1. Реклами с банер – препоръчваме да включите малко текст в изображението, но внимавайте да не претрупвате пространството. Трябва да се уверите, че текстът е се възприема бързо и има необходимия контраст м/у фона и текста, за да се прочете по-лесно.
  2. Карусел реклами – Използвайте между 3 и 5 изображения, за да създадете ангажираща реклама. Също така насърчаваме рекламодателите да следват модела AIDA за всяко изображение. Моделът AIDA се състои от 4 основни части: осъзнаване, интерес, желание и действие.
  3. Видеореклами – За видеореклами най-добрата практика е видото да е под 30 секунди, за да ангажира аудиторията ви. Също така уверите се, че първите 5 секунди включват интересно съдържание, което да накара потребителя да изгледа виодеоклипът ви.
  4. Реклами със съобщения – Включете брандирано изображение или лого, за да изглежда съобщението по-лично. Също така използвайте персонализиране като собственото име на потребителя или фирмата.
  5. Реклами с призив за разговор – Настройте множество CTA бутони с връзки към подходящо съдържание или страници на уебсайтове. Можете да изберете до 5 CTA бутона на съобщение.

Използвайте Lead Gen форми

Като използвате Lead Gen Forms, в комбинация с вашите рекламни послания ви осигурява бърза връзка с клиента, като не е неободимо потребителите да напускат LinkedIn, за да попълнят формата в сайта ви. LinkedIn Lead Gen Forms вместо това автоматично попълват формуляра с данните за потенциалните клиенти чрез едно кликване на бутона, което намалява шансовете потребителят да загуби интерес и често подобрява процента на реализация.

Можете също така да интегрирате LinkedIn Lead Gen формуляри със софтуер за имейл маркетинг, така че всички потенциални клиенти да се запазват във вашата листа с клиенти. Това не само ще ви помогне да сте в крак с входящите потенциални клиенти, но също така ще ви позволи да създавате маркетинг фунии за потенциални клиенти, където да изпращате подходящо съдържание до потенциални клиенти по имейл и ги подканвате за покупка на ваша услуга или продукт.

Насочване на рекламите ви към конкретни аудитории

LinkedIn Ads ви позволява да таретирате по демографски данни, за да ги насочвате към най-подходящите лица по длъжност, име на компания, индустрия, стаж и др. Използвайте всички подходящи инструменти за сегментиране, които са налични, за да създадете аудитории, които извършват реализации. Една добре насочена кампания може да доведе до потенциални клиенти и по-висока възвръщаемост на разходите за реклама (ROAS).

Също ви съветваме на инсталирате LinkedIn Insights Tag на вашия уебсайт. Това може да ви помогне за създаването на аудитории и проследяване на реализации от рекламни кампании в LinkedIn.
Insights Tag може да изисква добавянето му от техническо лице в сайта ви, ние сме готови да ви помогнем с конфигурацията на тага.

Измервайте ефективността на рекламата

Измервайте реализациите от вашите реклами в LinkedIn, за да оптимизирате кампаниите си. Има много показатели, които можете да измервате в LinkedIn те включват:

• Реализации
• Процент на реализация
• Цена на реализация

•Брой потенциални клиенти
• Цена на потенциален клиент
• Импресии и обхват 

Можете също да комбинирате данните в секцията LinkedIn Campaign Manager с данни от LinkedIn Insights Tag за цялостен анализ на вашата кампания. С Insights Tag ще можете да проследявате важни събития в сайта ви, като: дали потребител е използвал формата на уебсайта ви, след като е кликнал върху вашата реклама за генериране на потенциални клиенти. 

LinkedIn е идеалният инструмент за увеличаване на видимостта ви онлайн, като ви позволява да споделяте съдържание и да изграждате взаимоотношения с нови потенциални клиенти. Това увеличава ангажираността с вашия бизнес и генерира нови възможности за вас.

Ако търсите подкрепа за вашата реклама в LinkedIn , не се колебайте да се свържете с нас.

Този уеб сайт използва бисквитки, за да ви предостави възможно най-доброто потребителско изживяване Политика за бисквитки